Herkese selamlar, sevgiler ve saygılar.
yaklaşık bir senedir sahibi olduğum Toyota Auris aracımı sizlerle paylaşmak istedim. öncelikle forum bilgim pek yok. şimdiden yaptığım bir hata varsa affola.
Aracım 166.xxx bin km. de benzin-lpg'li, 2007 model siyah bir Auris. bir yıldır mutlu mesut beraberliğimiz var. en sevdiğim yanı ise donanım olarak bana yetiyor olması. donanım listesine gelecek olursak,
Çift bölgeli dijital otomatik klima
Park sensörü
Yağmur sensörü
Far sensörü
Hız sabitleyici, el gazı. Koldan hız arttırıp düşürebilme.
F1 vites, koldan kulakçıklarla vites arttırıp düşürebilme.
Fabrika çıkışlı opsiyon olarak eklenen, Xenon mercekli far, far yıkama, otomatik yükseklik ayarı.
Vsc, Vehicle stability control system (Esp denilebilir) araç denge kontrolü. (açıp kapatma mümkün)
Trc,Elektronik çekiş kontrol sistemi, yine açıp kapatmak mümkün.
Anahtarsız giriş, Anahtarsız çalıştırma. (start-stop)
Otomatik kararan dikiz aynası
9 airbag
ön, arka kol dayama
aklıma gelenler bunlar. tabi şikayetçi olduğum bazı kusurları da var. özellikle boyası siyah olmasının da etkisiyle çok hassas. çizilmeye çok meyilli, dikkat gerektiriyor.
ayrıca bozuk yolları pek sevmiyor, içinden tıkırtı illa ki geliyor. (çift torpito gözünün üstünden geliyor buldum sesi çözüm için uğraşacağım)
süspansiyonları bana göre sert, ayrıca daha önce sedan civic kullandığım için galiba çukurlarda çok sallanıyor, ayrıca zıplatıyor. yoldaki her bozukluk hissediliyor. tabi bu arka tarafın sanırım torsiyon olduğundan kaynaklı. bağımsız olsa bu kadar rahatsız etmezdi. fakat gel gelelim çok fena yol tutuyor namussuz. üstünde Condinental conti pre. 5 lastikler var. ayrıca esp sayesinde korkmadan virajlara rahatça girebiliyorum. sadece kafadan kayma var bir süre sonra o da rayına oturuyor.
iç malzeme kalitesi klasik japon, yumuşak plastik hiç yok. ayrıca plastik kısımların bir kısmı krem olduğundan çok çabuk boyası kalkıyor siyahlık görünüyor alttan.
aracımın motoru ilk kasalarda kullanılan 1.6 benzinli 124 hp vvt-i motor. vites ise otomatikleştirilmiş, veya (yarı otomatik) multi mode mmt şanzıman. benim aracım 5 vites sonraki yüksek modellerde 6 yaptılar. bu yüzden yüksek hızlarda araç 6. vitesi arıyor biraz bağırıyor motor. düşük hızlar ve devirlerde hiç duymadığım motor sesi yüksek devirde hayvan gibi şiy yapıyorgönül isterdi ki 9 ileri olsun
zf olaydı neyse.
aracımı öyle çok seviyorum ki yağmurlu havalarda dışarı çıktığım çok nadir oluyor bir kaç kere çıktım o kadar. ayrıca vaktim pek olmadığı için araç sürekli kapalı garajında pamuklara sarılı bir şekilde yatıyor. arada girip garajda temizliğini yapıyorum bir iki tur atıp geri yatışa geçiriyorum![]()
geçenler 160 bin bakıma girdi 1800 liracık tuttu. bakımdan sonra yakıtı lpg de iyice düştü 18-19 kuruş dikkatsiz kullanımda. kasarsam belki daha da düşer bilmiyorum.
neyse çok konuştumprofesyonel fotoğraf çekme imkanım olmadığı için elimde olan sıradan fotoğrafları paylaşacağım. sağlıcakla.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]