Araç 1 yıldan fazla süredir bizde fakat anca konusu açabiliyorum
Araç 1991 model 1.6 turbo dizel.2009 gümrük çıkışlı.Tr'deki 3. sahibiyiz.Almamızdaki en büyük etken tabiki coupe olmasıydı.Orjinal G60 marşpiyel dodik tampon ve çıtalar en büyük artılarımızdan.
yavaştan fotoğraflara başlayım.Biraz ayrıntılı olacak ama hemen hemen yaptığım herşeyi fotoğraflamıştım.
ilk alındığındaki halleri:
araç ilk zamanlar abimdeydi(Bthnkrkt) o sadece mercedes jantları ve gti lip takmıştı.
kaput sökülü. vernik atığı olduğundan boyadaydı.
ayrıntılar:
Direksiyonumuz 3 kol orj vw.
sisler orjınal mercekli hella.
koltuklar yükseklik alçallık ayarlı recaro
daha sonra arabayı ben aldım ve hemen yaylardan 1 er bakla kestik(en büyük hatalarımdan ) ,ön cam dahil 1 numara filmve paçalıklarımız takıldı
paçalıklarımız orjınal balon tampona göre bulması oldukça zor.şans eseri bi çıkmacıda buldum
bu hali aldık:
sonradan jantları değiştirmek istedim. tabi başlarda pişman oldum.bi süre tenekeleri taktık.
sonradan uygun bi jant düştü sıfır olarak ön arka 8 ofset 15" onları taktım bi süre.
kıştan fotoğraflar
direksiyonumuzu kaplattık.kırmızı dikişli öçok güzel oldu.
bu arada can sıkıcı bi durum oldu.motorda yağ eksiltme sorunu başladı.turbodan mı motordan mı diye baktık ve motordan olduğu ortaya çıktı.silindir kapağımızdada çatlak çıktı.
piston,sekman,yataklar ,contala,r silindir kapağı(komple siboblar iticiler vs sıfır) ,enjektör, pompa, turbo bakımı ,baskı balata, şarj marş dinomaları ,bütün kayışlar ,bilyalar ,keçeler, filtreler yağlar sular herşey değişti.motor yeşil rengine boyandı.paslı parçalar temizlendi boyandı.ama resim çekme fırsatım olmadı o kısımda.aracın dünyası değişti yakıt olsun sesi olsun çok güzel.
motor yaptırmadan önce 15"jantları da satmıştım 16" ve ofset kaşıntısı başladı
jant aramaya devam ederken defi basınç saati taktım. ön amblemi siyah yaptım.arka stopların sinyal kısmına siyah film çektik.çift çıkış egzoz kafasını da taktık.orjinal gli spoiler bulumadığımdan geçici süre piyasadaki esnek spoilerlerden taktım.arka plastik aramaya devam ediyorum bir yandan
daha sonra cuma günü dersim olmadığından 3 gün arabanın içini temizlemeye karar verdim.
koltuklar hemen eve.
sonradan sensei apc ile giriştim
bu arada torpidodaki herşeyi söktüm kalorifer ızgaraları,düğmeler vs eve çıkarıp temizledim.torpido üzerinde söktüğüm iç kısımları da temizledim.ancak o kısımları fotoğraflamayı unutmuşum.
koltuklar evde kururken torpido parçalarını geri taktım.meguiars protectent ile parlattım.taban halısı tavan ve kapı döşemelerini sensei ile temizledim.daha dorusu yetişebildiğim heryeri
sisin birine taş geldi ve camı kırıldı.nazar dedik söktük mecbur.hella mercekli sis bulmak çok zordu.bi süre sisleri söküp gezdim.o ara dıştan bi fk1000 attım.orjinal sinyalleri taktım.tenekelerle gezmeye devam ediyoruz.
devamı 2.mesajda