Selamlar aracımın ses sisteminin bass tiz ve diğer ayarlarını yapmak istiyorum ama hangi ayarı hangi seviye tutmak en iyi sonucu verir karar veremedim, tavsiyeleriniz nelerdir teşekkürler (araç a3 hb 2015)
Selamlar aracımın ses sisteminin bass tiz ve diğer ayarlarını yapmak istiyorum ama hangi ayarı hangi seviye tutmak en iyi sonucu verir karar veremedim, tavsiyeleriniz nelerdir teşekkürler (araç a3 hb 2015)
Vag grubunun orjinal ses sistemi iyidir. Her insanin kulagina dinleme zevkine gore degisir bu ayar. Ne tarz muzikleri dinliyorsan onu acip nasil hosuna gidiyorsa oyle ayarla. Bass ayarini mumkun oldugu kadar cok acma belli bi sure yuksek ses dinlersen kolonlar esneyip tirt tirt diye ses cikarmaya basliyor.
Benim tavsiyem bas +1 yada +2 olsun tiz maks mesela +9 sa +7 lerde bırak loudness i aç. maksimum ses te 40 sa 35e göre ayarla
Aracındaki müzik sistemine göre değişir ayar olayı.
Benim A3te tiz sonda, bass ortadan +2, mid de ortada.
4 mid, 4 tiz, 1 center, 1 de bass var bagajda orjinal audi concert.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Aynen o şekilde iyi olur. Tizler çok rahatsız ederse +3 +4 seviyesine indirebilirsin. Bass için de sesi çok açtığında bozmayacak şekilde açık bırakabilirsin. Genelde max. volume seviyelerinde bas +2 yada en fazla +3 kademelerine kadar net çalar, sonrasında bozmaya başlar. Ama sizin sistem farklıysa +6 +7 kaldırıyorsa açabilirsiniz.
M50b30 - Bumblebee...
Her ünitenin çıkışı farklı olduğundan, kullanılan hoparlörün karakteri bakımından değişkenlik gösterir. Dinlenilen müzik türüne göre de değişkenlik gösterir. Aslında net bir şey söylemek zor. Misal Pioneer ana üniteler tiz ve bası daha açıktır. Midleri daha kısıktır. Clarion ünitelerde bu durum daha dengeli ve doğaldır. Vag grubundan araca sahibim ve rcd510 ünite var. Benzer çıkışa sahip olduğunu varsayarsak, eğer elektronik veya pop tarzı müzikler dinleniyorsa daha çok mid ortada kalabilir. Tiz en yukarıda veya bir altında bas ise tatmin olunan ses yüksekliğinde cızırdama noktasının hemen bir altı. Ancak akustik ağırlıkta dinleniyorsa ve dinlenilen tür kaldırıyorsa baslar en sona kadar açılabilir. Benim aracın midleri (yani insan sesi, piyano sesinin olduğu frekans aralığı) biraz düşük olduğundan akustik dinlerken midleri +2 veya 3 yükseltiyorum. Sonuçta bu araçlarda iki yollu hoparlör sistemi kullanılıyor mid range sesler için ayrıca hoparlörlerimiz yok. Bu yüzden ben akustik vokalli şarkılarda mid frekansını açmanın faydasını görüyorum.
her sistemde farklıdır. kaç olmalı vs. tutarsız bir soru. ki bu iş birazda kişisel. hangi tarzı dinlediğine göre değişebilir yani o an.. tabi apaçi style bassı fullemeyin yeter![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)