User Tag List

4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Mid-Range mi Mid Bass mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mid-Range mi Mid Bass mı

Selamlar, Bu konunun daha önce açılıp açılmadığını bilmiyorum ve göremedim de... Aracıma (E36 320) ufaktan bir sistem kuracağım ev şu iki tip arasında gidip gelmekteyim: Mid-Bass (Componant) mı Mid-Range mi ??

Her halükarda arkaya(bagaja) subwoofer koyacağım ve bunları' da ön kapılara koymaya düşünüyorum.

Fikir verirseniz sevinirim...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Component = Midrange + Tweeter (2 yol için), Midrange + Woofer + Tweeter (3 yollu olanlar) şeklinde parçalanabilir.

Ne yapmak istediğinizi, dinlediğiniz müzik türünü, elinizde varsa olan ürünleri (teyp, amfi vs) yazarsanız daha net fikirler gelecektir diye düşünüyorum.

Eğer fabrikasyon Hifi vb sistem yoksa aracınızda ön kapı içleri 10'ar, arka pandizot köşelerindeki hoparlörleriniz 13 er cm di diye hatırlıyorum.

Siz dediğim gibi max ayırabileceğiniz bütçeyi vb yazın, fikir yürütelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu cevap bile yetti aslında ama yine de detay' a giriğim: Elimde Sub, Anfi, Teyp var; Yani sadece kapılara Mid-bass mı koysam yoksa Midrange mi diye sordum... Tür abartısız her tür; Club, House, TSM, Pop, Türkçe Pop vs.vs.
    Anladğım kadarıyla eğer Midrange' e girersem Sub' a gerek kalmayacak ama zaten evde var ve kalabalık yapmakta, o zmn bagaj'da durması ve kullanılması daha mantıklı olur diye düşünmekteyim... Bu durumda JBL GTO serisi mi, Kİcker ES mi ?? Aslında Hi-Fi Ev sistemlerinde TEAC da gayet başarılı ama araç'da nasıllar merak etmiyorum desem yalan olur....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Midrange= adı üstünde mid frekanslarını çalmak için tasarlanmış hoparlör bunlar genelde component sistemlerinde 10cm boyutunda olur.

Midbass= yine adı gibi sub bass ile mid frekanslarının arasında kalan 80-1000hz civarı arasındaki bass frekansları için tasarlanmıştır bunlarda genelde 16-18cm arasındadır.

son zamanlardaki trend özelliklede bu işi cidden iyi bilen uzmanların F/P olarak değerlendirmesinde ön direklerde 3 yollu componentlerin ayrı ayrı tweeter ve mid range kullanıp kapıda woofer kullanmaktansa ön direklere çok kaliteli bir 4inch yada 3.5inch yani 10cm civarı bir fullrange / coaxial kullanmak ve frekansını 1000hz civarı kesmek.

bunun hemen altınada kapıda büyük çaplı bir 18cmlik yada 20cmlik ciddi bir midbass koymak ve onuda 60hz ile 1000hz arası kesmek.

Almanyada aşağıdaki gibi bir sistem dinleme şansım oldu yemin olsun buradaki birçok krx3 yada 3 yollu üst seviye sistemden eksiği yoktu hatta altlar daha tok ve tonluydu.

Direklerde: http://www.focal.com/fr/universal/369-isc-100.html

Kapılarda (tweeteri kullanmadan tabi,sadece woofer) : http://www.focal.com/en/universal/377-iss-200.html

kapılarda sadece tokluk veren izolasyondan (butyl,bituself vs ) değilde artı olarak pvc/vinil bir 2mm izolasyon artı tam hoparlör arkasındada yumurta kabuğu şeklinde (sadece woofer arkasında 30cm kare yeter) açık hücreli bir sünger.

frekanslar dediğim gibi wooferda 60-1000, fulrange de 1000 üstü serbest.

midrangelerdeki tweeterlar directional yani hedeflenebilir ayarlı ve direklerde off axis olarak bağlılar, equilizerda -3db delerdi.

inan sahneleme, ses, hele hele midbass ve sub ile uyumu tek kelime ile inanılmmazzzdı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)