Merhabalar, Logitech x-530 ses sistemimi Samsung 40es5500 led televizyonda kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim hiçbir bilgim yok. Ve en önemlisi tv garanti kapsamından çıkar mı ? Veya bu sistemi yapmak tv ye zarar verir mi?
![]()
Merhabalar, Logitech x-530 ses sistemimi Samsung 40es5500 led televizyonda kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim hiçbir bilgim yok. Ve en önemlisi tv garanti kapsamından çıkar mı ? Veya bu sistemi yapmak tv ye zarar verir mi?
![]()
İhtiyacın kadar uzunlukta olan 1 adet aux kablo
Bir de ismini bilmediğim R ve L Audio girişleri Aux-in'e çeviren bir aparat var kısa kablo şeklinde. O parçadan alman gerek. Nette fotoğrafını bulamadım ama elimde var fotoğrafını çekip eklerim birazdan. Ben ses sistemi değil de wireless kulaklığın alıcısını bu şekilde bağlıyorum. Ama TV'ye değil de uydu alıcısına bağlıyorum. Sen de o şekilde bağlantı yaparsan çalışacağını düşünüyorum. Doğrudan TV bağlantısı ben denemedim.
Bu iki kablo işini görecektir hem garantiden çıkaracak bir işlem de gerekmiyor.
Veya TV üzerinde Aux girişi varsa tek bir aux kablo ile de yapabilirsin ama TV yayını sesini almak için mi yoksa başka bir amaçla mı kullanmak istediğini belirtmemişsin. Aux bazı durumlarda çalışmayabilir. Böyle durumlarda bahsettiğim diğer aparatla her türlü sesi alabilirsin.
Edit: Bahsettiğim budur.
![]()
5+1 olarak ses alamazsın bu şekilde,
5+1 ses alman için en kolay yöntem optik çıkıştan bağlaman, fakat senin ses sisteminde optik çıkış yok,
playvision decoder ile analog çıkışı optiğe çevirebilir ve 5+1 dts ses alabilirsin.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
ses sistemini 0 aldıysan kutusunun içinden gerekli dönüşüm aparatı çıkıyor.Yukarıda fotoğrafı verilmiş kablo yada türevleri.bende x 540 ı denedim,sistem çalışmasında bir sorun yok ama çokta fonksiyonel olmuyor,arka hoparlör kabloları çok kısa kalıyor onları uzatmak lazım. 5 +1 olarak ta çalışmıyor zaten.bir iki hafta bu şekilde kullandım sonra söktüm,per verimli olmadı benim için.
hdmi bağlantılı yada optik çıkışı destekleyen bir sistem alıcam. Film keyfi başka türlü çıkmıyor.
Ses sisteminin kutusundan bu aparat çıktı.
Şimdi ben digitürk receiverına takabilir miyim ses sistemimi ? Receivera takmak istersem hangi parçaları (Kablo vs.) almam gerekir?
Direkt tv ye takmak istersen hangi parçaları (Kablo vs.) almam gerekir?
Bilmediğimi ilk postta söylemiştim, hiç bilmiyorum![]()
o kadar para harcamasına gerek yok, zaten televizyon üzerinden dts kodlanmış yayın pek yok.
kutudan çıkan aparatı kullanarak sistemi bağlayabilirsin, sadece ek olarak bir tarafı 3.5 mm kulaklık jackı diğer tarafı rca olan kablolardan alıp televizyonun kulaklık çıkışına bağlaman yeterli. garanti kısmına gelirsek hiçbir şekilde garantiyi ektilemez.
Uydu Reciver'a ın arkasında direk RCA Çıkışları olması gerekli. Benim arkadaşımın evinde var LG müzik sistemi. Bunu ben bağlamıştım Hem DVD hemde Uyduda. Şu an tv izlerken açık kullanıyor. Ama bağlantılarını görmeden bir şey diyemem.
Dün ben bunu aldım. Şuan tek jack girişi var ben bunu 3 e mi çıkarıcam?
Şuan almam gereken, bir ucu 3.5mm jack çıkışı, diğer ucu rca olan bir kablo bu kabloyu yukarıdaki parçaya takıcam ve 3 jack çıkışı elde edicem sanırım. Doğru mudur ?
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)