User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Başlangıç motoru ?? Ve birkaç soru

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Başlangıç motoru ?? Ve birkaç soru

Selamlar iki tekere gönül vermiş abilerim kardeşlerim.
    Son zamanlarda içimde büyüyen motosiklet sevdasına yanıt vermeye karar verdim. Yaptığım araştırmalar sonucu iki model arasındayım biri duke 200 (ABS li model) diğeri inazuma ama duke daha ağır basıyor. Racing düşünmüyorum zaten. sizin bu konuddaki düşünceleriniz nedir.
    Bir diğer sorumda ekipmanlar. Suratı tam kapatan kasklar daha güvenliymiş sanırım onda netim ffakat çok fazla marka ve çok fazla çeşit var 100 lirayada var 3000 lirayada var. Maddiyat sıkıntı değil ama alabileceğim en sağlam ve en uygun fiyatlı kask markası nedir acaba
    Ayrıca koruyuculu ceketler var şimdi ben karda kışda soğuk havada kullanmıycam araba var zaten. Daha böyle bahar yaz aylarında kullanılacak bir ceket lazım o konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim ne almalıyım hangi markalara bakmalıyım.
    Şimdilik bu kadar
    Everyday I ** çapuling...

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duke daha kolay kullanim olarak cok hafif cok kivrak
    inazuma agir konkonforlu ağır abi.

Sehir icinde kullanicaksin galiba. Konfor tin tin gezmek mi yoksa ben haylazlik yaparimmi ? Karar senin tabi. Ikiside kendi klasmaninda cok iyidir.
    Kask olarak
    shark speed-r
    agv k4 evo olabilir
    caberg vr2 olabilir
    hepsi guzel kasklar tam guvenlik ve donanim olarak iyi kasklar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehir içi şehir dışı karışık kullanıcam ama duke daha bi yakışıklı inazumaya göre sanki
    zaten 2-3 yıl kullanıp duke 390 a geçmeyi planlıyorum

Kaskları not ettim bu arada sağolasın

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer daha önce hiç motor tecrübeniz olmadıysa, motor almadan önce mutlaka sertifikalı eğitimlere katılın.
    Bu sürüşler esnasında kullanmak istediğiniz motor tarzına da ikna olursunuz.

İlk aşamada 150 - 250 cc aralığı uygun olur. Özellikle yeni başlama sürecinde düşme kalma (yatırma) illaki olacaktır. O yüzden motoru yatırdığınızda üzülmeyeceğiniz, parçası aşırı pahalı olmayan bir motorla başlamanız faydalı olacaktır.
    Düşündüğünüz 200 lük duke çok keyifli ve hafif bir motordur. Belirttiğim cc lerde de görsel olarakda tatmin edicidir.

Kask konusunda schubert, Arai, Shoei, Nolan düşünebilirsin.

Ben full face takamadığım için çene açılır kullanıyorum. En güvenli kask full facetir, ama yeni nesil çene açılır kasklarda güvensiz değildir. Sertifikalı kaskları almanı tavsiye ederim.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duke 200 ilk kullanım için çok güzel bir tercih olur.Ekonomik kullanımı kolay tarz bi model.İkinci elide çok hareketli hacim yükseltirken elden çıkartmakta kolay.

Ekipman olarak full face kask , eldiven , mont ve pantolon olmazsa olmazlar...

arai,schubert,shoei en pahalı en prestijli markalardır.Nolan ve agv nin sadece üst serileri alınır bence.kullanıcağın motorsiklet naked tarzı ve nakeddan devam ediceksen bütçende buna uygunsa arainin rebel serisi biçilmiş kaftandır.Ucuz değil ama parasını sonuna kadar hakeder.Kafanın en önemli bölüm olduğunu düşünürsek ve kaskı bi kere aldığını tercih edilebilir.

ARAI REBEL WHITE Kask

Shark ve icon da fiyat performans kasklarıdır güvenlidir.

Mont markalarında ise dainese , alpinestar ve revit başı çeker çok kullanışlı yazlık montları var.

Pantolon olarak yerli üretim korumalı günlük kullanıma uygun rider denim tercih edilebilir fiyatları baya uygun.

https://www.riderdenim.com
    Dr.Ecu

CocoRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk motorum ve sorunsuz birsey istiyorum diyorsan inazuma dogru tercih olacaktır

konfor bakımından inazuma daha iyi olmasına ragmen duke daha pahalıdır... inazuma çift dük tek silindirdir zaten çalışma sesleri bile alakasızdır.

dük ün servisi vs kol gibi olmasına ragmen inazuma nın servisi ve aksesuarı cok uygundur

inazuma japon menşeyli dük ün makinası yüriyeni hindistanda bajaj tarafından üretiliyor hatta duke200 ile bajaj pulsar ın tüm motor ve yüryen mekanigi aynıdır... pulsar 8000tl iken dük 15.000tl dir burasıda baska bi sacmalıktır...um

sorun istemiyorum diyorsan yapman gereken tek şey 4 japondan birisini secmektir
    dynojet w. Z1000SX

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DUKE 200 benimde kafamı deliler gibi kurcalıyor. İşe takım elbiseyle gidip geliyorum , o konuda biraz tıkanıyorum. Hadi ceketi attık çantaya bi şekilde, ayakkabıyı da ofiste bıraksam rahat olur mu bilemiyorum ..
    Charged & Supercharged

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iki içinde isteğine cevap vericek inazuma .. duke alacağına bajaj pulsar 200ns al .. 2 sene biner öğrenir satarsın.. bajaj ducatiye parça üreten firmadır çin değil hint malıdır ayrıca 200ns modeli kawasaki olarakda satılıyor.. yani iyi motordur 20 bin km yapanlar var daha tık yok..

kıyafete gelince tamamen yazdığın gibi bütçe ye markaya orantılı bir mesele hein,clover,revit,dainese,spidi,gericke jangisine gücün imkanın yeterse hangisinin modelini beğenirsen giy bak çünkü özellikleride farklıdır bazı montlarda koruma çıkar bazılarında tekstilin içine gömülüdür..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    duke 200 kullanma şansım oldu. çok detaylı inceleme şansım olmasada ilk intiba bisiklet kadar kolay kullanım. 0 rakamları cidden pahalı. bu bence ciddi bir handikap. gel gelelim diğer seçenek inazuma da çok paket işi bir motor. duke pahalı fakat tarz bi motor. ben seçecek olsam duke seçerdim. hem kullanım rahatlığı hem parça sıkıntın olmayışı hem 2.eldeki kolay satılması durumu direk duke ü seçtirir.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam ben bajaj pulsar yorumu için gelmiştim ki CocoRe yapmış bile.. bence aynı altyapı yı kullanan pulsar seçenek olabilir bu makinaların karşısında..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum yazanlara teşekkürler
    Altın elbiseli adamın bajaj incelemesini izlemiştimde duke le pek alakası olmadığını söyledi fren diskleri farklı abs yok hava soğutmalı ve motorda sadece ikiside tek silindir ama kesinlikle aynı değil demişti birde malzeme kalitesi olarak ktm nin yanına yaklaşamaz dedi abimiz o yüzden bajaj ı sildim direk.
    Benimde kafamı kurcalayan inazumanın konfor olarak duke den daha iyi olduğunu herkes söylüyor fakat gel gelelim duke kadar beğendiğim bir motorda yok o derece yani bir iron883 iki duke
    Maddiyat önemli değil zaten ikinci el alırım 2-3 yıl binip zararınada olsa satarım problem değil.
    Duke cidden çok yakışıklı inazumaya göre. Birde kullanılan malzeme kalitesi olarak bi tık önde gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 motor karsilastirmasi olduğundan bajaj 200ns tavsiyememdir. Ktm Hindistanda bajajin fabrikasindan çıkar bi cok seyi aynıdır. Yari yariya ucuzdur tavsiyem fiyat performans tabiki bajaj pulsar

Listemi paylasayim dostum

Kask solemistim zaten 700 civari
    tech90 kevlar pantolon 220tl
    dainese,alpinstar yada revit tekstil mont(600 lere alabilirsin)
    yds diablo uzun bot 420 tl ( cok iyi monttur)
    alpinestar smx 2 air carbon( yurt disinda 40 50 dolar) ebaydan al tavsiyem

Totalda
    700 kask
    600 mont
    420 uzun bot
    220 pantolon
    100 eldiven

2040 tl . Arti buna celik yelek gibi giyilen sirt ve kaburgayi koruyan zirh alirsan kalitelisi 80 100 dolardir marka secimini sen yap

2300 tl ye tank gibi gezersin . Saydiklarimin hepsi iyi ve f/p orani yuksek urunlerdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6000 tl ye de bebek gibi bajaj bulsan 8kusurlara super bi kombinasyon olur. Ktm alirsan ekipmanla birlikte 13 14 leri bulucak secim senin dostum

caann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaskım en güvenlilerinden biri olsun, rüzgar hava direnci minimum seviyede olsun vs dersen arai gp 7. 2015 modelide rx7 gp olarak geçiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar arai oneriyosunuz onerdiginiz kasklar 2.5 3k fiyatli urunler adam fiyat performans diyo siz arai öneriyonuz

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CocoRe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk motorum ve sorunsuz birsey istiyorum diyorsan inazuma dogru tercih olacaktır

konfor bakımından inazuma daha iyi olmasına ragmen duke daha pahalıdır... inazuma çift dük tek silindirdir zaten çalışma sesleri bile alakasızdır.

dük ün servisi vs kol gibi olmasına ragmen inazuma nın servisi ve aksesuarı cok uygundur

inazuma japon menşeyli dük ün makinası yüriyeni hindistanda bajaj tarafından üretiliyor hatta duke200 ile bajaj pulsar ın tüm motor ve yüryen mekanigi aynıdır... pulsar 8000tl iken dük 15.000tl dir burasıda baska bi sacmalıktır...um

sorun istemiyorum diyorsan yapman gereken tek şey 4 japondan birisini secmektir
    Bu arkadaş benim yazıcaklarımın aynısını yazmış açıkçası. KTM e giriyorsan gereksiz para ve bakımları parçaları çok pahalı hep € çalışıyorlar.. İnazuma evet görüntüsü Duke kadar değil ama bir cbf 150 nin biraz daha yakışıklısı gibi.. İnazuma da düştüğünde vurduğunda üzülmezsin yeri gelir koyarsın bi köşeye ama KTM de bunu yapamazsın. İnazuma güzel başlangıç olur biraz büyüktür ama kullanmayı çözdükten sonra 390 rahat rahat geçersin.. Kask konusunda da TEQUILA abim gayet güzel söylemiş. Sertifikalı kask almanı tavsiye ederim. 1K ya falan çıkıyorsan Arai - Shoei gibi markaların kasklarını bulabilirsin ki , Shark da bakabilirsin.. Motoru alırken ve parçalarını da forumlardan araştır eminim güzel sonuçlara varıcaksın. İnsanların çoğu sevmez ama Altın Elbiseli Adam ' ı Youtube kanalından videolarını izle.. Eminim baya şey kazandıracaktır sana.
    Can güvenliği her zaman daha öncedir. Şimdi de hayırlı olması dileği ile..

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 mavi-beyaz inazuma aldım başlangıç motoru için, son derece rahat ve konforlu, ha belki diğer 250 ler kadar hızlı değil ama öle iki büklüm motor süremem diyen adam için birebir. Ayrıca iri yapısı ve çift eksoz olması büyük motor algısı uyandırıyor otomobil sürücülerinde ve daha kolay farkediyorlar.
    Titreşim hiç yok, çok yüksek devirlerde biraz var diyorlar ama ben farkedemedim. Çift silindir olması da titreşim olmamasının en büyük sebebi.
    Servisde yağ değişimi,filtre,buji Vs. 5000 km bakımı için 140 lira dediler, bana makul geldi.

Motorla iligili soracağın bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6000 tl ye de bebek gibi bajaj bulsan 8kusurlara super bi kombinasyon olur. Ktm alirsan ekipmanla birlikte 13 14 leri bulucak secim senin dostum
    Bajaja bu ara bende bakıyorumda Ankara da maalesef ikinci el 7300 den aşağı bulamadım.Dediğiniz rakamlara bulsam yapıştırıcam.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bajajı elemeden şu viedoyu izlemeni tavisye ederim.Sonuçta kullanıcı yorumları daha inanılır geliyor bana,tabiki seçim sizin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)