yakından gidip inceledim iç işçiliği çok iyi ama kullanma imkanım olmadı,
1,6 benzinli 225hp / 300nm
kullanan yada motoru hakkında bilgisi olan tecrübesini paylaşabilirmi ?
yakından gidip inceledim iç işçiliği çok iyi ama kullanma imkanım olmadı,
1,6 benzinli 225hp / 300nm
kullanan yada motoru hakkında bilgisi olan tecrübesini paylaşabilirmi ?
Konu AvcI tarafından (10-08-2021 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.
new project GTR 280SX
https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr
1.6 THP motorun son jenerasyonu. 180 hp olarak 3008 ve C5 Aircross da mevcut. Ayrıca gene 180 ve 225 hp olarakda 508'de mevcut bu son jenerasyon. Eski 207 RC zamanlarındaki 175 hp makinadan ve 208 GTI'daki 200 hp makinadan 2 jenerasyon sonrası olması gerekiyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Puretech anladığım kadarıyla motoru. Bu puretech motorlar konusunda olumsuz çok yorum var. C3 almaya niyetlendim 1.2 Puretech turbolu olanlardan, benim usta alma dedi tüm heveslerimi kırdı![]()
Sonrasında internette biraz araştırdığımda yağlı kayış mevzuna çok sorun yaşayan olmuş. Eğer DS7'deki Puretech motorda da aynı problemler varsa biraz sıkıntı doğrusu.
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
Şanzıman çok iyi. Japon AISIN marka. Toyota'nın da ortak olduğu bir şanzıman üreticisi. Tam otomatik tork konvektörlü şanzımanın modern yorumu. Eskiler tork konvektörlüler gibi performans katili ve yakıt yüksek değil. Çift kavrama hızında değil ama yeterince hızlı vites geçişinde. Akıcı sarsıntısız güzel bir şanzıman. Motorda direk enjeksiyonlu performanslı bir motor. Bende 3008 var 1.6 Hdi ve EAT6. Ama şuan 1.6 benzinli ve EAT8 almak isterdim DS7'deki gibi.
Aslında PureTech olanlar 3 silindir olanlar. Ama isimleri bir çatı altında toplamak için eski THP motorun adıda PureTech oldu artık. Bende 2019 208 vardı 1.2 Puretech şimdi de 2021 2008 var 1.2 Puretech gayet güzel çekişi olan bir motor. Garantili araba olduğu için endişem yok.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
Schumi.Projects
DS DS7'nin 1.5 Dizel Otomatik olanları hakkında ne düşünüyorsunuz genel olarak?
Araçların donanımları, goruntuleri v.s gercekten cok guzel ama ozellikle (servis-parca) ve yakıt olayını hic bilmiyoruz ve ileride satısında sorun yasar mıyız acaba?
Bilgi veren arkadaslara simdiden tesekkurler.![]()
![]()
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
Takip ettiğim bir DS7 1.6 puretech aylarca satılmadı. Görüntü olarak çok hoşuma gidiyor. Ancak ne olduysa son 2 ay içinde üstüne 100 bin koydu onlar da ve son favorilerim ilanda çok kalmıyor.
Performance line donanımda gelen jantlar biraz göz tırmalasa da üst paketlerde araba oldukça şık görünüyor. 225'lik bir DS7'ye hayır demezdim cidden.
DS babında direk tecrübem yok ama motor zaten klasik PSA. Herhangi bir kronik sorunu yok. Motor dışında bazı araçların adblue deposu sıkıntı yaptı. Ama servis garantiden değiştiriyor.
Şanzıman deseniz AISIN EAT8. Tam otomatik tork konvertörlü sorunsuz bir şanzıman. Çift kavrama hızında olmasada klasik otomatiklere göre oldukça hızlı.
Schumi.Projects
Bu arada DS Türkiye marka müdürü eski bir iş arkadaşım ( Mercedes Benz Türkiye de Ürün Yönetiminde yöneticiydi ve Amg Uzmanı olarak görev yapıyordu ).
0km araç alımı için ulaşabiliriz.
2017 den sonraki 1.2 lerde sıkıntı yok diye biliyorum, motor revize edildi. Şuan kendimde 1.2 Puretech kullanıyorum 20k km oldu neredeyse, bir sıkıntı yaşamadım. Ama ilk versiyonlarda triger kopma sıkıntısı var doğrudur.
arkadaşımda dizeli mevcut. parça fiyatlarını bilmiyorum ama 15k bakımına 1600 TL ödedi. Gayet memnun aracından. f/p gayet tatmin edici.
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)