iki araç arasında tercihim polodan yana olurdu fakat CTH olmak koşuluyla.
iki araç arasında tercihim polodan yana olurdu fakat CTH olmak koşuluyla.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Tartışmasız Mini.
Sadece haftasonları kullanılacak diyorsunuz ve çok az km yapıyorsunuz.
Mini çok daha keyifli, daha mutlu edecektir.
Ayrıca sattığınız Mito Qv ye karakteristik olarak daha benzer.
2 kere cth İbiza cupra sahibi oldum toplamda 3 sene civarı kullandım, son 9 aydır r59 cooper s sahibiyim. Cuprayı arkadaşıma sattığım için arada hala kullanıyorum o yüzden farkı net görebiliyorum. Motor ve şanzıman Polo ile İbiza aynı olduğu için kıyaslamamı özetlemek gerekirse;
Şürüş zevki= Mini
Marka imajı= Mini
Yol tutuşu ve güven hissi = Mini
Gücü hissettirme= Cupra (altlar daha dolu ve tsi twincharge dsg uyumu çok iyi)
Yakıt tüketimi= Cupra ( aynı şartlarda 1-1.5 lt daha az tüketim)
Bakım ücreti= sanayide yaptırılırsa ikisi de aynı paralar. (Mini n18 olursa kroniği daha az o yüzden aynı dedim)
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim şuan hala kararsızlık sürmekte bayram tatilinde Sivas’a gidicem o esnada miniye bakmayı düşünüyorum.ayrıca her gün ilanları kovalıyorum bakalım hayırlısı hangisiyse olucak![]()
ALFA ROMEO MİTO QV
aslında zor bi soru
mini'ye hiç binmedim kullanamadım ama minide eskiden çalışan arkadaşım hep tren gibidir yoldan çıkaramazsın derdi,
polo gti kullandım koltuklarındaki ekose deseni,alttan gelen tsi ve dsg uyumu çok güzel.ikisi arasında seçtiğim araçlardan hangisinin geçmişi sağlamsa hangisi düzgün bakıldıysa onu tercih ederdim.
Linea 1.6Mjet
VW hakaret etmek gibi olmasın ama kıyaslamazdımkuşkusuz mini. Mini 'mi sattım yine mini arıyorum (1aydır)
Güç olarak birbirine yakınlar o zaman geriye sadece görüntü olarak kıyaslamak kalır, şöyle yapabilirsiniz;
-yolda vw polo gördüğünüzde dönüp hiç tekrar bakıyormusunuz? (hayır heryerde var)
-yolda mini gördüğünüzde tekrar dönüp bakıyormusunuz?( kesinlikle incelerim şahsen)
Hangisinin cevabı evetse o aracı alın![]()
Sebebi yok ama mini daha sempatik.
Mini satıldı aramalarım devam ediyor listeye cam tavan manuel beetle da ekledim.elbet bulacağıma inanıyorum![]()
ALFA ROMEO MİTO QV
Şunu da gözden kaçırmamak lazım. Evet mini daha güzel gözüküyor daha keyifli hatta polodan biraz daha hızlı sanırım.
Aynı temizlikte km de karşılaştırıldığında bütçe olarakta polodan daha yüksek rakamlara geliyor. Bütçe kısıtlıysa orta veya kötü kondisyonda mini alınacağına düzgün gti alınması mantıklı olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)