User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Skoda Roomster 1.6 16v Araç Hakkında Düşünceleriniz Neler?

RC Burakcarisma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Skoda Roomster 1.6 16v Araç Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Herkese merhaba. Old kangoo satıldığından beri yeni araba araştırması yapıyorum. Aslında kararımız 105 lik new kangooydu fakat aracın ticari geçmesi ve yanında birsürü belge gerektiği için vazgeçtik. Kangoo boyutlarında ve ruhsatta otomobil diye geçen mpv sınıfına baktım. Bu sınıfta da çok güzel araçlar var fakat babamla birlikte skodadan yana karar kıldık. Dizel araçlara uygulanacak ek vergi muhabbeti yüzündende benzinliye yöneldik. Başka bir sebebi ise tiptronic vitesin 1.6 benzinli modelde olması. Roomster bize ailecek hoşumuza gidiyor fakat ben sizin de yorumlarınızı almak istedim.

Araç hakkında genel bilgilerse şöyle; 1.6 105hp, 6 ileri tiptronic vitesli. Özellik bakımından çok tatminkar new kangooyu aratacak cinsten değil. Panoramik cam tavanı var. Boyutları neredeyse kangoo kadar. Araçta vw caddy şasesi var diye biliyorum. Ve bizim için en büyük artısı ise ruhsatta otomobil geçmesi Kangooda senede bir muayene işi can sıkıyordu ama bunda öyle bir dert olmayacak. Araç hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Özellikle de motoru hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 yok sadece 1.2 70 hp 3 silindirli bir motor seceneğini sunuyor
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 yok sadece 1.2 70 hp 3 silindirli bir motor seceneğini sunuyor
    Sıfır olarak değil de 2. el bakıyorum Dizellerden ek vergi muahbbeti ve 3 silindir oluşu dolayısıyla vazgeçtim. Ayrıca 1.6 benzinli motorda triger zincirliymiş.

yukcell88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RC Burakcarisma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıfır olarak değil de 2. el bakıyorum Dizellerden ek vergi muahbbeti ve 3 silindir oluşu dolayısıyla vazgeçtim. Ayrıca 1.6 benzinli motorda triger zincirliymiş.
    İlk defa duyuyorum zincirli VW 1.6 motorunu... Bunun içindeki Hitler'in az gelişmişi değil mi yoksa?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yukcell88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk defa duyuyorum zincirli VW 1.6 motorunu... Bunun içindeki Hitler'in az gelişmişi değil mi yoksa?
    Bende bu 1.6 motorun geçmişini merak ediyorum nasıl bir motordur diye. Yedek parçalara bakarken parça listelerinde rast geldim zincire.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Işaretlemek Skoda
    Model Roomster
    Submodel Roomster
    Değişiklik 1.6 i 16V (103 Hp) AT
    Kapı 5
    Power 103 hp
    Maksimum hız 184 km/h
    100 km / h durma arası İvme 13 sec
    Yakıt deposu hacmi 55 l
    koltuk 5
    Boy 4205 mm.
    genişlik 1684 mm.
    yükseklik 1607 mm.
    Dingil 2617 mm.
    ön track 1420 mm.
    Back track 1484 mm.
    gövde minimum hacim 450 l
    gövde azami miktar 1780 l
    motor Pozisyon Açık, enine
    motor hacmi 1598 ccm
    Max güç 5700 Rpm
    Tork 155/3500 Nm
    Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyon
    gaz dağıtım mekanizması OHC
    Pozisyon silindir Inline
    Silindir sayısı 4
    çap silindir 81 mm.
    İnme silindir içinde 77.4 mm.
    sıkıştırma oranı 10.5
    Number silindir başına valf 2
    Yakıt Tipi A-95
    Drive Açık
    Number Dişli (Otomatik Şanzıman) ve 6
    ön süspansiyon sabitleyici ile Bağımsız, Bahar McPherson,
    Arka süspansiyon Bağımsız, stabilizatör ile yay çoklu bağlantı
    Ön frenler Hava soğutmalı diskler
    Arka frenler Drum
    Asgari dönüş daire 5.3 m
    (Şehirde) Yakıt tüketimi 9.2 L./100 km
    Yakıt tüketimi (şehir dışı) 5.7 L./100 km
    Yakıt tüketimi (karma) 7.0 L./100 km
    Ağırlık 1175 Kg
    Maksimum ağırlık 1730 Kg
    Tire boyutu 195/55R15

Burada 16v yazmışlar ama onu iyi öğrenmek lazım... Bu olsa olsa 2002-2006 yılları arası Leon'larda Bora'larda vb kullandıkları BCB motordur diye düşünüyorum... Araştırmak lazım...

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel araç tavsiye ederim. Eksi yanı bulunduğunu söyleyemem. Hususi geçiyor olması en büyük avantajı. Ayrıca 1.6 motorda zincir olduğunu hakikaten ilk defa duydum. 16 valf ise BCB motor olabilir arkadaşın dediği gibi.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skoda Roomster 1.6 Comfort 2008 Model 30.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 69694151

Bu ilanda da yazıyor zincirli olduğu. İlan sahibi de BCB motor diyor ama ben BCB motorun ne olduğunu bilmiyorum Yakıt-performans olarak nasıldır bakımı kolay mıdır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skoda Roomster 1.6 Comfort 2008 Model 30.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 69694151

Bu ilanda da yazıyor zincirli olduğu. İlan sahibi de BCB motor diyor ama ben BCB motorun ne olduğunu bilmiyorum Yakıt-performans olarak nasıldır bakımı kolay mıdır?
    Sahibi BTS diyor, yerinde olsam arar Skoda servisini sorardım. BCB'yi sorarsan bizim Hitler dediğimiz yani 1.6 8v "SR" motora göre yakıt olarak düşüktür, çünkü 16v, bakımları korkutmasın demeyi isterim, Renault' un bakımını bilmiyorum, Fiat deseydin eski aracın için o zaman pahalı gelir derdim (servise gitmek istersen tabi ki) dışarıda uygun olur, ama DSG şanzımana dikkat şans işidir, çok memnun olan da var, sıkıntı yaşayanı da.. Ama DSG' ler de ikiye ayrılıyor 6 ileri ve 7 ileri olarak... Açıkçası detaylı bilgilerim yok, kullanıcısı varsa (ki az Roomster kullanıcısı var ülkemizde) yardımcı olacaktır. En garanti yöntem ise Servise sormak...

Gösterdiğiniz aracı düşünüyorsanız harbi güzel ve manuel Ben size manueli tavsiye ederim...

Şuna bakalım; (wikipedia'dan alıntı)

77 kilowatts (105 PS; 103 bhp) @ 5,700 rpm; 148 newton metres (109 ft·lbf) @ 4,500 rpm — AUS, AZD, ATN, BCB (discontinued)
    77 kilowatts (105 PS; 103 bhp) @ 5,600 rpm; 153 newton metres (113 ft·lbf) @ 3,800 rpm — BTS, CFNA, CLSA
    80 kilowatts (109 PS; 107 bhp) @ 5,800 rpm; 150 newton metres (111 ft·lbf) @ 4,200 rpm — (China)
    applications
    SEAT Ibiza Mk3, Mk4 & Mk5, SEAT Córdoba Mk2, SEAT León Mk1, SEAT Toledo Mk2, Škoda Fabia Mk2, Škoda Roomster (BTS: 05/06->), Škoda Octavia, Volkswagen Polo Mk4, Volkswagen Golf Mk4, Volkswagen Bora, VW Jetta Mk4 (China), Volkswagen Citi Mk1, Volkswagen VeloCITI, Volkswagen Citi Life

Bu motor BCB'nin devamıymış, yakın arkadaşım 2004 Leon'unda kullanmıştı, LPG ile inanılmaz rakamlar yakalamıştı, üstelik aracı 160k km' deydi...

Özel not: Arabayı kendim almayacağımdan garanti vermem, ama VW bi motor yaptıysa alınır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu da başka bir forumdan alıntıdır;

İşte o eski 105'lik ile şimdiki 105'lik motorlar tam olarak aynı değil. 4500 devirde 148nm tork, 5700 devirde 105 hp güç üreten; Golf, Toledo, Leon gibi modellerde görünen o eski motorun üretimi sonlandı. Bu motor için 4 ayrı kod var. Ama Türkiye'de ünlü olan BCB kodlu olanıdır.

Şu an Fabia II, Roomster, Ibiza SC gibi araçlarda kullanılan 105'lik motor farklı. 5600 devirde 105 güç, 3800 devirde 153nm tork üretiyor. Kodu da BTS. Önceki mesajda da belirttiğim gibi oldukça başarılı görünen bir motor.

Tabii bu motorların mekaniği, en azından çap-strok anlamında aynı görünüyor. Yani aralarındaki fark muhtemelen daha ince değişikliklerden (işletim vb.) kaynaklanıyor olmalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, arabayı annem de kullanacağı için mecburen tiptronic bakıyoruz maalesef. Ve roomstercilerden aldığım bilgiye göre şanzıman DSG değilmiş, normal tiptronic şanzımanmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, arabayı annem de kullanacağı için mecburen tiptronic bakıyoruz maalesef. Ve roomstercilerden aldığım bilgiye göre şanzıman DSG değilmiş, normal tiptronic şanzımanmış.
    Hmm anladım, sağlık olsun... Ben de annemle ortak bineceğim için (aslında ona aldık ama ben araba almayayım diye bana veriyor sürekli ) otomatik 1.6 Sr ibiza aldım...

İşinize karışmak değil amacım ama neden ille Kangoo boyutlarında araç bakıyorsunuz? Aile çok mu kalabalık? Station wagon birşey bakmayı düşünmez misiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailemizde ne yazık ki kilo problemi var ve yaklaşık 7-8 senedir ticari araç kullanıyoruz. Bildiğiniz üzere ticari araçların tavan mesafesi muhteşem birşey. Artık öyle bir alışkanlık oldu ki bizde binek otomobillerde boğuluyor gibi oluyoruz Kangoomuzdan memnunuz (duk) ama ticari araçlar için birsürü belge istiyorlar artık. Ticari araçların akıbetini bilmediğimizden sattık ve otomobil ruhsatlı mpv sınıfına baktık. Mpv sınıfında seçenekler çok fazla ama boyutları ve markanın güvenirliği konusunda roomsterda karar kıldık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailemizde ne yazık ki kilo problemi var ve yaklaşık 7-8 senedir ticari araç kullanıyoruz. Bildiğiniz üzere ticari araçların tavan mesafesi muhteşem birşey. Artık öyle bir alışkanlık oldu ki bizde binek otomobillerde boğuluyor gibi oluyoruz Kangoomuzdan memnunuz (duk) ama ticari araçlar için birsürü belge istiyorlar artık. Ticari araçların akıbetini bilmediğimizden sattık ve otomobil ruhsatlı mpv sınıfına baktık. Mpv sınıfında seçenekler çok fazla ama boyutları ve markanın güvenirliği konusunda roomsterda karar kıldık

Anlıyorum, 3 adet otomatik Roomster var, 27-29 arasına sahibinden'de, triptonik vitesler sanırım bir önceki kasa Superb' den kalma, öyleyse ona da güvenebilirsiniz...
    Hayırlısı olsun, kısmetiniz neyse onu alırsınız zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

07jetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 motor seçeneği yok 1.2 tsi 105 likleri var onlar DSG şanzımanlı onun haricinde HTTP tipi 70 BG lik motor ve 1.6 TDI var

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de old ve new'i cümle içine serpiştirecek kadar ingilizce istiyorum.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende roomstar vardı abicim bu arabanın yol tutuşu o kadar kötüki inanamazsın ön süspansiyon fabia arka oktavya
    araç en ufak direksiyon hareketinde önden kayıyor benim kimi böyle diye sıfır araçta test yaptım oda aynı 17 000 km de sattım beş para etmez paranızı sokaga atmayın gidin adam gibi araba alın 2.elide çok kötü haberin olsun kardeş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yukcell88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlıyorum, 3 adet otomatik roomster var, 27-29 arasına sahibinden'de, triptonik vitesler sanırım bir önceki kasa superb' den kalma, öyleyse ona da güvenebilirsiniz...
    Hayırlısı olsun, kısmetiniz neyse onu alırsınız zaten
    yanlış bilgi vermeyin litfen ticari araclar husisi kullanımda hiç bir belge istenmiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)