arabamda bi kaç gündür dip gaz yaptığımda araba kendini korumaya alır gibi aşırı şekilde yavaşlama gösteriyordu daha çok elektronik bi sorun olduğu belliydi bilgisayara bağladık ve knock sensör arızası verdi sildik yola çıktık tekrar kesti tekrar verdi,snsörün siparişini verdik sanayiden dönerken araba kesmemeye başladı
şimdi bnm bundan öncede 4.ve 5.viteslerde 6500 den sonra bi yavaşlama sorunum avrdı ama birkaç gündür olan aşırı kesilme gibi deil 1-2-3 te hissetmeyip daha çok 4-5 te olan yani bayır aşağı 4.viteste bile 180-190 arası acaip yavaşlama yada 5.vites 210 u geçememe gibi ben debrijay die düşünüyorudm ve debriyajı deiştirdim bu sorun yüzünden tabi o zmnlar vuruntu sensörü bozukmu deiğilmi bilinmiyordu
şimdi dün gece arabanın kendiliğindne düzelmesi üzerine gece biraz bakayım dedim araba nasıl gidiyor die araba gerçekten çok güzel gidioyrdu eskisinden çok daha ii ama daha sonra tekrar benzin aldım (sabah aldığım yerden ) yola çıktığımda arbaa tekrar 4 ve 5.viteste yavaşladı 10 dk önceki haline göre, ama servise gitmeden önceki hali gibi aşırı bi kesilme yok sadece ben hissedebiliorum yavaşladğını
şimdi bnm sorum gerçi OZ a da sordum cevabımı aldım ama başına gelen varsa sormak istiyorum bu vuruntu sensörü bozuk oludğunda servise gitmeden önceki gibi aşırı kesmesede bozuk olduğu için duruma göre arabayı yavaşlatıp daha sonra belki 30 dk sora tekrar araba normale dönebilirmi ?
biraz uzun oldu ama
teşekkürler....