selam arkadaşlar aracımda yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. 2011 model renault megane 3 coupe marka aracımın boyasında sorun var. aracın üzerine kuş pislese pislenen yerden kabarma yapıyor ve daha sonra boyayı atıyor. Bitek kuş pisliğide değil aracın farklı yerlerinde boyada dökülmeler mevcut. mesela arka logo kısmında, arka farın girinti yerlerinde, tavanda 3 4 farklı yerde kaputta 2 3 yerde var bu durum. aracımı dün servise götürdüm, normaldir dış ortam kaynaklı fln dediler. Israrlarım üzerine boya konusunda uzman expertiz tarzında çalışan yetkili bir kişi geleceği zaman sizi arayıp randevu verelim dediler. daha arayan soranda yok. beni geçiştirmiş olma veya oyalamaya çalışma gibi bir durum olabilir mi. eğer araç ayıplı çıkarsa sanırım yeni araç talep etme hakkım olacak, araç ayıplı olmasına rağmen gelen kişi tarafındanda normalmiş gibi gösterilebilir mi, yoksa expertiz tarafsız olarak aracın sorunu olup olmadığını açıklar mı. bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
edit
Bilirkişi raporu geldi, sonuç gizli ayıp
araç servise 4 kez götürdüm, bir kaç ay oyaladılar, saçma sapan yalanlarla kandırmaya çalıştılar, ilk gittiğimde araçta boya ayıbı olduğunu kabul etmelerine rağmen daha sonra çamura yatıp dış etken, kuş pisliğinden olur boya su bazlıdır normaldir dediler, doğru dürüst boya konusunda uzman bir ustaya bile gösterme zahmetinde bulunmadılar, kaportacıların lafıyla beni ikna etmeye çalıştılar. Bende baktım olmayacak, mahkemeye başvurdum. 2-3 aydır dava devam ediyordu, en son bilirkişi incelemesine gitti ve sonuç bugün geldi. gizli ayıp olduğuna karar verdiler. Talep aracın sıfırıyla değiştirilmesiydi ama aynı model yılında olması gerektiği için 2011 model 0 megane bulabileceklerini sanmıyorum. Muhtemelen para iadesi alınacak.
edit 2
dava kazanıldı