User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
100 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: megane 3 boya sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

megane 3 boya sorunu

selam arkadaşlar aracımda yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. 2011 model renault megane 3 coupe marka aracımın boyasında sorun var. aracın üzerine kuş pislese pislenen yerden kabarma yapıyor ve daha sonra boyayı atıyor. Bitek kuş pisliğide değil aracın farklı yerlerinde boyada dökülmeler mevcut. mesela arka logo kısmında, arka farın girinti yerlerinde, tavanda 3 4 farklı yerde kaputta 2 3 yerde var bu durum. aracımı dün servise götürdüm, normaldir dış ortam kaynaklı fln dediler. Israrlarım üzerine boya konusunda uzman expertiz tarzında çalışan yetkili bir kişi geleceği zaman sizi arayıp randevu verelim dediler. daha arayan soranda yok. beni geçiştirmiş olma veya oyalamaya çalışma gibi bir durum olabilir mi. eğer araç ayıplı çıkarsa sanırım yeni araç talep etme hakkım olacak, araç ayıplı olmasına rağmen gelen kişi tarafındanda normalmiş gibi gösterilebilir mi, yoksa expertiz tarafsız olarak aracın sorunu olup olmadığını açıklar mı. bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

edit

Bilirkişi raporu geldi, sonuç gizli ayıp

araç servise 4 kez götürdüm, bir kaç ay oyaladılar, saçma sapan yalanlarla kandırmaya çalıştılar, ilk gittiğimde araçta boya ayıbı olduğunu kabul etmelerine rağmen daha sonra çamura yatıp dış etken, kuş pisliğinden olur boya su bazlıdır normaldir dediler, doğru dürüst boya konusunda uzman bir ustaya bile gösterme zahmetinde bulunmadılar, kaportacıların lafıyla beni ikna etmeye çalıştılar. Bende baktım olmayacak, mahkemeye başvurdum. 2-3 aydır dava devam ediyordu, en son bilirkişi incelemesine gitti ve sonuç bugün geldi. gizli ayıp olduğuna karar verdiler. Talep aracın sıfırıyla değiştirilmesiydi ama aynı model yılında olması gerektiği için 2011 model 0 megane bulabileceklerini sanmıyorum. Muhtemelen para iadesi alınacak.

edit 2

dava kazanıldı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal bir durum değil benim aracıma genelde kuş pisler ,hiç dökülme kabarma görmedim,expertiz olayını bilemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kuş pisliği verniği yakar.. hele birkaç gün geçer güneş de yerse kabarma yapması normaldir.
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuş pisliği verniği yakar.. hele birkaç gün geçer güneş de yerse kabarma yapması normaldir.

Dogrudur kuş pisliği yakar ama vernik kalkıyo derken nasıl yani vernik dokuluyomu yoksa kus pisliği o bölgeyi yakıyo mu ? bölge yanıyosa normaldir kuş pisliği gerçekten cok pis ama vernik atıyorsa kendini zaten ufak ufak büyümeye başlar %100 boyada problem var demektir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

şu şekilde boyayı kabartıp boyanın dökülmesine neden oluyor. bitek kuş pisliğide değil basınçlı suda boyayı attırıyor, araç her yıkandığında yeni bir dökülme daha oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin boyanız sorunlu. kuş pisliği bu şekilde zarar vermez
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce kullandığım 10 yaşındaki golfte bile böyle bir durum olmuyordu ki araç ayda bir kere ya yıkanırdı ya yıkanmazdı. bu araca o kadar özen göstermeme rağmen böyle bir sorun olması kesinlikle normal değil, umarım aracımı yenisiyle değiştirirler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın sadece belirli bir bölgesinde mi oluyor yoksa heryeri aynı mı ?
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavanda, kaputta, arka logo civarında, arka farın girinti yerlerinde 10 dan fazla bölgede bu durum var.

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun boyadan gibi görünüyor. Aracınız yeni diye aracınızı değiştirmeleri konusunda diretseniz bile komple boyamayı önerebilirler. Fiat ta sahra beji renginde sorun var mesela. Belli bir yaşa kadar olan sahra beji araçları şikayet olduğu taktirde ücretsiz tekrar boyuyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüketici haklarına göre ayıplı aracı 1 ay içinde değiştirme hakkı var, eğer gizli ayıpsa 1 ay gibi bir kısıtlama yok. müşteri onarım, para iadesi veya yeni ürünle değiştirilmesi seçeneklerinden istediğini seçebilir. araştırdığım kadarıyla durum böyle arkadaşlar tüketici mahkemelerinde biraz uğraşırız sanırım ama ayıplı olarak kabul edilirse aracı değiştirmek zorundalar. sorun expertiz araca ayıplı raporumu verecek yoksa dış etken deyip geçecek mi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca durumu şikayetvar.com a da yazdım umarım geri dönüş yaparlar.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şikayet halinde tüketici mahkemesinin dikkate alacağı ekspertiz tabi ki firma yetkilisinin yapacağı ekspertiz değil, bilirkişinin vereceği rapordur.

Boya konusunda uzman birisi gelip inceleyecek lafı zaman kaybı, oyalama taktiği... Siz zaman kaybetmeden tüketici mahkemesine gerekli başvurunuzu yapın. Tabi ki tüm servis başvuru evrakları ile birlikte. Ve bundan sonraki tüm servis kayıtlarınızı da muhafaza edin.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servise başvurduğum için bir kayıt veya evrak vermediler bana, zaten hiç ilgilenmediler ordan oraya yönlendirdiler ve bir kağıda plaka ve isim bilgilerini alıp biz sizi ararız diyerek gönderdiler. tüketici mahkemesine gitmek için servisten kayıt almak gerekli mi? bu arada servis izmir mais tir.

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin boyada buyuk sıkıntı var bence..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel müdürlüğü arayıp durumunuzu anlattınız mı acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avukat Yusuf Ayk - Tketici Davalar le lgili Mahkeme ve Yargtay Kararlar

bu linkte aynı sorunları yaşayan birinin mahkeme sonucu var. mahkeme yeni araç talebini reddetmiş ama yargıtay kararı bozup davacı aleyhine karar vermiş. eğer işi renault ile çözemezsem tüketici mahkemesine başvurucam bnde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rdmmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genel müdürlüğü arayıp durumunuzu anlattınız mı acaba ?
    hayır servise götürdüm dediğim gibi genel müdürlüğü aramadım ama sikayetvar.com a yazdım ordan geri dönüş yapılıyormuş. olmazsa yarın genel müdürlüğüde ararım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence genel müdürlüğü aramanız daha faydalı olur. Sizinle İzmir şubesinin ilgilenmediğini de belirtirseniz İzmir şubesine sorunu çözün diye büyük baskı yaparlar. Ayrıca şubeler satış sayısı ve müşteri memnuniyetine göre prim alıyorlar. Genel müdürlüğe sorumsuzluklarıyla ve müşteri memnuniyetsizliği ile ilgili bir şikayet olduğu zaman bayiler baya bi tutuşur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)