peki kendiniz ölçtünüzmü yakıtı ? yol bigisayarı kesin doğru mu ?
peki kendiniz ölçtünüzmü yakıtı ? yol bigisayarı kesin doğru mu ?
başka bi büyük servise gösterin aracınızı doğuş olursa daha kolay yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum,daha çok araç geçiyor ellerinden
Baskı balata ile alakalı bi sıkıntı olabilir mi performansda kayıp hissediyor musun diyecemde zaten aldığından beri böyleymiş dynoda da dsg ölçülür mü bilmiyorum.Normal değil o tüketim.
Benim ölçme fırsatım olmadı ama eski sahibi tanıdığımız biri onunla baya konuştuk bugün, yol bilgisayarı doğru gösteriyor diyor.Şimdi diyceksiniz madem eski sahibi tanıdık bukadar yaktığını biliyodunuz niye aldınız diyeaçıkcası ben onun kullanışıyla öyle yaktığını düşünüyordum ama sıkıntı pilotta değil araçtaymış ne yazık ki
![]()
Benimde aklıma baskı balata geldi ama yaklaşık 5 ay önce yine çok yakıyor şikayetiyle servise gitmiş araç inceleme yapılmış bir sonuç alınamamış olduğu için onu incelemişlerdir diye düşünüyorum zaten araç 1 ay öncede ilk bakımına girmiş durum çok karışık işin içinden çıkamadımGaliba redline a kalıyo araç ekonomi kastığımdan daha tam deneyemedim ama bikere oturdum sanki vites atma ışığı(ingilizcesi her neyse
) yandı diye hatırlıyorum.
araba 60 la giderken 7 ye alıyor ve titreyerek gidiyor resmen.6 da gitse okey az yakıyor,6 da bile bayagı alt devirde oluyor.7 de titreşiyor az daha dokunuyorsun cekmeyince.düşürmesi de anca oluyor.biraz daha basıyorsun 6 ya hemen almıyor.az daha basınca alıyor.ben düzde kullanınca daha az yakıyorum.
Aynı araçtan bende de var .Bu yaz klima açık ayağımı hiç gazdan çekmeden Ankara-Bodrum yaptım uzun yol 7.5 litre ortalama yaptı.Şehir içi İstanbul yoğun trafikte 6-6.5 civarı yapıyor.Otobanda ank-ist 100-110 cruise da 4-5 litre arası oynuyor.Bu haftasonu 10bin bakımına götürcem (15bini beklemeden) bakalım değişiklik olacak mı tüketimde.Yazılım çıksa iyi olacak 199'da limitör var hasta ediyor insanı..
yetkili servise bir ugrayip yeni yazilim versiyonu yada servis aksiyonu varmi kontrol ettirin adaptasyon yapılsın buyuk ihtimalle duzelecektir.
benım a3 1.6tdi stronicde 6.5 yakıyor sehır ıcı iş giriş cikis vakıtlerınde binince. 8.5 cok fazla gibime geldı
Bende 1.4tsi var şehir içi ortalamam 7.2 nın ustune cıkmıyor. Boş yolda sabıt hız gıttıgımde 4.3 lere kadar ınıyor ortalama
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)