2000cc aşırı beslemeli araç kullanıyorum, rolling yaptığımız gecelerde ard arda denemelerimiz oluyor, normal kullanımda, uzun yolda devirli kullanımlarım oluyor vs...
yazın 10/60 yağ kullanıyorum. Motorum yeni, bana dezavantajı ne olur ?
şehir içi kullanımlarım da var, yeri geliyor iç gazlamıyorum yeri geliyor oldukça sıkıştırıyorum.
yağ basınç saatim var, sabahları ilk marşta 5barı görüyorum, motor ısındıktan sonra 3 bar civarında geziniyor. gazlarken sürekli gazlamalar esnasında hiç 4,5 barın altına düştüğünü görmedim 10/60 ın.
Çetinin bahsettiği gibi acaba 10/60 yağ kullanmak özellikle yazın aşırı beslemeli bir motorda gereksiz mi bizde onu tartışıyoruk başka bir forumda (:
kışın 5/50 yazın 10/60 kullanmak daha doğrudur diye düşünüyorum ama Çetinin bahsettiği gibi acaba bizim performanslı kullanımımız özellikle yazın 10/60 ı gerektirmez mi ?
yazın 0/40 çok yetersiz kalır diye düşünüyorum özellikle sizin bahsettiğiniz 100 derece sonrasındaki 0/40 ın yağlaması yetersiz kalıyorsa biz çok rahat bir şekilde 100 dereceyi görürüz diye tahmin ediyorum.
İstanbul içinde kış şartlarında 5/50 soğuk yağlamada sıkıntı yaratır mı gerçekten ya da 0/40 a nazaran daha kötümüdür ?
çetinin soru işaretlerinde boğulmak üzereyim