User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 102 hp lik audi A3 hakkındaki görüşleriniz lütfen ?

mcolgecen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question 102 hp lik audi A3 hakkındaki görüşleriniz lütfen ?

iyi günler abiler bir kaç haftadır yüksek donanım güvenlik ve gösterişe sahip olmasına ragmen uygun fiyatlı audi a3 lere bakıyorum herşey güzel yalnız yakıt tüketimi ve performansı beni kuşkulandırıyor.. Sizlere sormak istediğim 1.sorum 1.6 motor 102 hp lik manuel A3 lpg ile çok hantal kalırmı 1.3 - 1.4 dizel araçlara bile yenilirmiyim ayrıca 102 hp lik tüm motorları 8 valf mi ? 2. sorum ise 1.6 fsı 115 hp motorlar sorunlu motorlarmıdır lpg montajı yapılıyormu ve fiyatı ortalama nedir yardımcı olursanız sevinirim..

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG - Benzin arasinda fark olmaz, eger guzel iscilikle uygulanip ayari ve bakimlari duzgun yapilirsa

1.6 102'lik Golf 6 kullandim, benim 1.6 90 HP dizel Polo'yla ayni gidiyor, orta devirleri dolu bir motor, acikcasi ben sevdim..

Evet 8 subapli motor..

FSi motorlara LPG degisik bir yontemle takiliyor ve cok pahali diye biliyorum 3-3.5 liralardaydi galiba ama hic emin degilim

Coco06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcolgecen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. sorum ise 1.6 fsı 115 hp motorlar sorunlu motorlarmıdır lpg montajı yapılıyormu ve fiyatı ortalama nedir yardımcı olursanız sevinirim..
    Golf 5 ile aynı motoru kullanıyorlarsa eğer lpg biraz sıkıntılı.

Manifold a gelen hava miktarıyla ilgili bir ölçüm yapıp lpgye uygunluğunu belirliyorlar.Aracın monifold değeri sabit çıkıyorsa lpg takabiliyorlar.Bu değer değişken olursa lpgyi tavsiye etmiyorlar.

Aracım 2006 1.6 fsı Golf V ti brc servisi bu şekilde yönlendirmişti beni.
    ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Coco06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Golf 5 ile aynı motoru kullanıyorlarsa eğer lpg biraz sıkıntılı.

Manifold a gelen hava miktarıyla ilgili bir ölçüm yapıp lpgye uygunluğunu belirliyorlar.Aracın monifold değeri sabit çıkıyorsa lpg takabiliyorlar.Bu değer değişken olursa lpgyi tavsiye etmiyorlar.

Aracım 2006 1.6 fsı Golf V ti brc servisi bu şekilde yönlendirmişti beni.
    evet golf 5 ile aynı motoru kullanıyor sahibindende hiç lpgli görmedim sanırım lpg montajı sağlıklı olmuyor onu bir yana bırakalım genel olarak fsı motorlara pek sıcak bakmıyorlar km ilerledikce sürekli agrıza yapan bir motor olduğu söyleniyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LPG - Benzin arasinda fark olmaz, eger guzel iscilikle uygulanip ayari ve bakimlari duzgun yapilirsa

1.6 102'lik Golf 6 kullandim, benim 1.6 90 HP dizel Polo'yla ayni gidiyor, orta devirleri dolu bir motor, acikcasi ben sevdim..

Evet 8 subapli motor..

FSi motorlara LPG degisik bir yontemle takiliyor ve cok pahali diye biliyorum 3-3.5 liralardaydi galiba ama hic emin degilim
    8 valf olması sadece yakıtımı etkiler yoksa performansı etkilermi sizin kullanadığınız araçta lpg varmıydı ? yaa bu güzelim arabaya niye böyle saçma motor koyarlar anlamıyorum durmadan kulaklarını çınlatıyorum bu almanların.

Coco06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet golf 5 ile aynı motoru kullanıyor sahibindende hiç lpgli görmedim sanırım lpg montajı sağlıklı olmuyor onu bir yana bırakalım genel olarak fsı motorlara pek sıcak bakmıyorlar km ilerledikce sürekli agrıza yapan bir motor olduğu söyleniyor.
    Aracı 100 bin km ye yakın sattım benzin pompasının yanması dışında motorsal bi sıkıntı çıkarmamıştı.Benzin fiyatlarına karşı direnememem sonuçunda satıldı mecburen. Lpg takılırsa eski sistem tek nokta takılır dendi çok sorun yaşarsın soğursun arabadan diyince de satmak farz oldu.

Düz 1.6lara bakarsanız sizin için daha iyi olur bence.
    ....

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 valf olması sadece yakıtımı etkiler yoksa performansı etkilermi sizin kullanadığınız araçta lpg varmıydı ? yaa bu güzelim arabaya niye böyle saçma motor koyarlar anlamıyorum durmadan kulaklarını çınlatıyorum bu almanların.
    Yakıtı bilmiyorum, 8subaplı olması orta devirleri üstlerine nazaran daha iyi hissettiren bir karakter sağlıyor, şehiriçi kullanımı için faydalı bir özellik bence

LPG yoktu o araçta ancak ailem ve çok yakınımdaki LPG'li araçlara bakarak LPG'nin performans kaybı yaşatmadığını söyleyebilirim.. Varsa da hissedilecek kadar değil ama teoride iyi ayarla artması gerekiyormuş zaten

MUY37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer yakıt tüketimi ve performans kaygılarınız varsa kesinlikle almayın , hem çok yakar hemde yaktığının 10 da 1 kadarda gitmez. Hem Golf IV te hemde A3 8p de bu motoru kullandım. İkiside beni hayattan soğuttu araba kullanmaktan zevk alamaz hale getiriyor insanı ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    - The Ultimate Sleeper -

8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 1.4 bütün çin malı kore malı taksi ve türevlerine geçilirsin gitmediğine ters orantılı olarakta benzin yakar
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Emre Akçay
    Misafir
    Filtreli + Egsozlu 1.2 Albea A3 le aynı gidiyosa durup düşünmek lazım

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans bekliyorsan üfleyen a3 al.
    102 insanı katil eder.
    #eksikpazar

Bone-crusheR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golf ve leon olarak aynıu motoru kullandım şu fiyatlarla 100 km ortalama 35 40 tl yakar ayrıca gitmezde fiat palio 1.6 16v cok rahat geçiyo 2 arkadas 50bn olmadan motor yaptı sıkmaya hiç gelmiyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilginizden dolayı teşekküredrim sanırım fiyatının uygun olmasının sebebi bu olsa gerek satınalmadan soğudum araçtan peki 1.4 tsı leon nasıldır ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hem 1.6 102 lik hemde 1.6 fsi motorlu golf arac kullandım. 102 lik motor cok dayanıklı ve sorunsuzdur ancak cok yakar ve performans arıyorsanız kesinlikle yaklasılmaması gerekir. fsi motor performans ve yakıt olarak daha iyidir ama cok kısa sürede üretimi durdu. İlk calismada ve rolantide sesli calısır. Benim aracım 50binde satmıştım Arıza istatistiği hic iyi değildi garanti kapsamında bir cok defa servise girmistim motordan sanzımana kadar. Leonlardaki 1.4 tsi larda icooler yok diye biliyorum.

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A3 1.4 TSI bakın derim, yakıtı daha makul ve bence çok zevkli bir otomobil
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal kullanımda 9.5 LT yakıyo benim arabam 8L kasa tabi bahsi geçen hantallık bizde yok arada 8p nin en boşuyla bi 100 120 kg arası fark var senin yerinde olsam fsi alır sakin sakin binerdim o kasada
    Vorsprung Durch Technik

mertk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hic tavsiye etmem arkadasimin arabasini kullanmistim 3 gun katil etti beni s2000 den fazla yakiyordu ve hic gitmiyordu. Stock astra H 1.3oto. Dizelle boylari sayamamistim en son
    Kalitesi tartisilmaz ama yakisi ve yavasligi deli edebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hic tavsiye etmem arkadasimin arabasini kullanmistim 3 gun katil etti beni s2000 den fazla yakiyordu ve hic gitmiyordu. Stock astra H 1.3oto. Dizelle boylari sayamamistim en son
    Kalitesi tartisilmaz ama yakisi ve yavasligi deli edebilir
    tamam iyi gitmiyorda stock asta 1.3 otomatiğe geçilcek kadarda değil. ben 2 yıl aynı motoru golf IV te kullandım, yokuşlarda boğulmaz ancak cokta seri hızlanmaz. orta devirleri diğer benzinlilere göre güçlüdür. maksimum tork 3800 de üretiliyor zaten. stock astra 1.3 ün düzü bile 1.6 audi den daha yavaş kalır

driftnolimit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    98 1,6 102 hp lik otomatik A3 kullandım uzun zaman ve ben çok memnundum hem yakıtından hemde gidişinden.
    Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
    F.I.A.T Aktif Satış Danışmanı...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)