User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: megane 3 coupe 17inc-18 inc jant seçimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

megane 3 coupe 17inc-18 inc jant seçimi

slm arkadaşlar 2011 model megane 3 coupe aracıma 18 inç jant almak istiyorum ancak gecen gün konuştuğum bir usta biraz kafamı karıştırdı. İşte sorduğum soru ve cevabı:

Soru: 2011 model renault megane coupe aracım var. orjinal lastik ölçüleri 205/55/16. araca 225/40/18 jant takmamın uzun dönemde araca bir zararı olabilirmi. yürüyen aksam vs gibi. bu ölçülerde jant kullanmam aracı yorar mı? bunun yerine 205/50/17 ölçülerinde jant lastik kullanmam daha mı mantıklı olur.

Cevap:
    slm .. std dın üstünde jant seçmi yapıyorsunuz bu salıncak burçlarını ve aks kafalarını yorar şanzuman içersinde devransiyel dişlilerine ve aracın yürür aksamını yorar megan larda salıncak burç ları çabuk bozulabilir parçadır.. böyle büyük bir jant ile onun gibi bir çok parçanın ömrünü kısaltmış olursunuz ... takan kişiler var derseniz tabiki kaporta şişirme dogrul tusunda 20 jant koyan da var ama teknik olarak dogrumu tabiki degil yanlış 205/50/17 bir üst sınıf için çok mantklı ve ideal bir durum ben 17 inç derim kolay gelsin zevkli sürüşler ....

ustanın dedikleri mantıklı ama 225/40/18 ve 205/50/17 arasında sadece yüzde 0.1 çap farkı var. sadece taban genişliğinden araçta ustanın söylediği sorunları yaşarmıyım.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustana söyle kaç tane megane 3 eskitmiş hayatında

Bu arabanın standardı 17" çıkıyor zaten, 18 takman çukura-kasise dikkat ettiğin müddetçe hiç bir sıkıntı yaratmaz, konforu biraz bozar sadece.

İlla 18 takacam diyosan 225/40/18 oluru zaten.

19-20 inç takmadıktan sonra hiçbir şey olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim eski aracımın fabrika çıkış jantları 15 ti kafamdada 17 jant takma isteği vardı gittim bütün ustaları dolaştım hepsi taktırma arabaya zarar onu eğersin bunu kırarsın falan dediler.Bi gün kafaya koydum gittim taktırdım 17 jant 215 45 R17 lastik araca bu jant+lastiklerle sorunusuz bindim tabi dikkatli kullanmak önemli olan ne biyeri yamulltum ne bi yeri çatlattım .Yani demek istediğim ustalar hep orjinalliği bozulmasın diye böyle fikirlerde bulunuyolar tabi illaki bir zararı vardır ama bence 17-18 takmanda bir sıkıntı olmaz zaten coupe ler 17 jant la çıkıyor ki 18 jant coupe ye bence sorunsuz olur hatta hakkıda 18 jant diye düşünüyorum.

hairpick
    Misafir
    farketse bile ne kadar eskitebilir ki? 5 sene değilde 4 sene 8 ay kullan?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevaplarınız için teşekkürler. Ustanın bahsettiği sorunlar jantın 40 yanak olmasından dolayı yoldan gelen darbeleri araca daha fazla yansıtacağından dolayı olabilir mi. ayrıca araca kw marka spor yay almayı düşünüyorum. yaylarla birlikte orjinal amörtisörlerini kullanmam bir problem yaratırmı sizce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Murat Ören Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cevaplarınız için teşekkürler. Ustanın bahsettiği sorunlar jantın 40 yanak olmasından dolayı yoldan gelen darbeleri araca daha fazla yansıtacağından dolayı olabilir mi. ayrıca araca kw marka spor yay almayı düşünüyorum. yaylarla birlikte orjinal amörtisörlerini kullanmam bir problem yaratırmı sizce.
    Yanak ince olacağı için darbeleri daha sert hissedersiniz tabi bu alacağınız lastiğin kalitesine göre de değişir marka kötülemek açısından yazmıyorum ama tecrübemi paylaşıyorum ben ucuza kaçalım diye marshall lastik almıştım gerçekten diğer 17 lastiklere göre farkını bariz hissediyordum nerdeyse yoldaki beyaz çizgileri bile hissedicektim o kadar kötü yani Yay konusunda bir tecrübem yok ama kw nin coupe yi güzel düşürdüğünü duymuştum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 205/55/16 lastikleri söküp 225/40/18 dunlop lastik taktım. Abartılı bir sertleşme falan olmadı. Araba 2011 mondeo. Bir önceki arabamda da (2008 mondeo) 30 bin km civarında aynı ebat (225/40/18) Continental sp3 kullanmıştım, odun gibiydi. Ona rağmen ne süspansiyondan ne de amortisörden falan sorun yaşamadım. Orjinal amortisör ve yay ile kullandım.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

msm89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    18 ile hiçbirşey olmaz yalnız birşey dikkatimi çekti 17'de 205 50 17 yken - 18 de yada 225 45 18 olması gerekli niye 40 yanağa iniyosun O çamurluklar 19 u çok çok rahat kaldırır ...
    MUSTAFA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı msm89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18 ile hiçbirşey olmaz yalnız birşey dikkatimi çekti 17'de 205 50 17 yken - 18 de yada 225 45 18 olması gerekli niye 40 yanağa iniyosun O çamurluklar 19 u çok çok rahat kaldırır ...
    Lastik 24 - Lastik Ebat lm ve Hesaplama

Arkadaş doğru ya..
    Senin hesabına göre %3.6 hata payı oluyor..

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ustaya selam yola devam
    Arkalar 245/35/18 H&R 3,5cm yaylar hiç bir şey olduğu yok yazılımsız 6,4 litre yakıyorum.Takılalı 13,000KM oldu jantları...tık ses yok..Renaultun alt takımı sağlamdır korkma..

Resmi düzeltebilen varsa sevinirim.Lanet iphone

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin yüzünden arabamdan soğudum..
    Bu ne güzelliktir arkadaş
    Senin araba color edition mıydı emre yoksa senin eserin mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    color edition kardeşim yok be fazla bişi yok bi jant war işte adam gibi sayılabilicek bununla fazla uğraşmadım günlük kullanıorum diye...adam gibi yere bi basabilsem yeter bana...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xdream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    color edition kardeşim yok be fazla bişi yok bi jant war işte adam gibi sayılabilicek bununla fazla uğraşmadım günlük kullanıorum diye...adam gibi yere bi basabilsem yeter bana...
    Ya şu an bende çılgın gibi jant istediğim için jantlı megane coupe gördüm mü tapıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söle dana gibi ofsetli bişi tak benım içimde kaldı takamadım arkalar 265 olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sorunlu megane 2'ye 205/55/16dan 225/40/18 taktım..3.5 hr ile sertleşme oldu haliyle..Şuan kışlıklar var araçta..Daha yumuşak geldi orjinal ebat..Sertleşme olur ama abartı değil..O çamurluklar da 19u rahat kaldırır.Tabiki yürüyenin ömrünü orjinale göre biraz daha kısaltıcaktır ama öyle aman aman olcağını sanmam..Ayrıca 1 inç büyütmeik için jant lastiğe hayatta para verilmez hele ki o çamurluklarla araç fazla basılmayacaksa
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xdream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seninde yolun nam a düşecek gibi duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seninde yolun nam a düşecek gibi duruyor
    Kardesim adam bi fiyat cekiyor m3 un d2 coiloverlariyla ayni para gorende 10.000 hektarlik amartisör fabrikasi war sanar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevaplar için teşekkürler 18 bncede mantıklı, 17 jantlar küçük kalıyor çamurluk geniş olunca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ofset değerleride önemli sanırım yanlış ofset değerleride yürüyen aksama ciddi zarar veriyormuş. Bizim araçların orjinal ofset değeri ne bilen var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)