1-2 aydir elektrik sorunu yasiyorum, bilgili olanlardan fikir bekliyorum. 1 ay once falan donut cizerken mustang le araba stop etti ve calismadi. ford servisine goturdum (theft ligh var bunlarda o yaniyordu surekli) ve benzin pompan bozulmus dediler. arabanin icindeki sigorta kutusunda 26 numarali sigortayi patlatmis. surekli patlatiyormus.
turkiyeden donuste internetten aldigim bosch marka benzin pompasini taktim. sigirtayi taktim ve calisti. ancak bu sefer full gazda araba ayni sogortayi yakmaya devam etti. 26 numarali sigorta arabanin coillerine ccrm ine ecuya benzin pompasin, kisaca tum atesleme sistemine giden sigorta. sigorta yaninca kenara cekioruz 10 dakika bekliyoruz yeni sigorta takiyoruz sorun ortadan kalkiyor...
neyse bi turk ustanin yaninda problemi bulmaya calistik. fule relay module ini falan deistirdik bir ise yaramadi. ancak daha sonra tesisati soyle bir salladik, coillerin ateslemenin fln ordaki araba kesmemeye basladi.
ancak araba sadece bazen arabada 3 kisi olunca yokus yukari cikarsam ve full gaza basarsam sigorta yakiyor. 3 haftada 1 kez yapti. tek basima gazliyinca bir sey yok. agirlik binince ve full gaza basinca otobanda kesti gecen. sigortayi yakmis yine. cektim kenara tesisati salladim biraz coillerin basini cikardim 5-10 dakka bekledim sigortayi taktim, calisti tekrar...
simdi sorum, eger tesisatta topraklama veya asiri akim varsa yanan kopan bir telden dolayi, araba sallandiginda, cukurdan gecerken fln da yapmasi gerekmez mi?
araba max guc istiyince tesisattaki sorunlu bir tel asiri isinip fazla akima yol aciyor olabilir mi?
yoksa taktigim yeni benzin pompasi bozuk mudur? veya coilleri mi deistirmem gerekir?
tesisati actik biraz coillere kadar bisey yoktu orda, persembe biraz daha acicas kopuk fln tel va mi diye..
o2 sensorlerinin ordaki teller saglam...
ilginc olan basta sorunun daha fazla olmasi simdi sadece arabay 3 kisi bindirip uzun sure gazlarsam oluyor...
ariz kodu vermiyor. missfire yok... gucte dusme yok...sadece fazla guc isteyince ve o da gaza ust uste cok basinca oluyor...![]()