arkadaşlar subap eğilmesi nedir?neden olabilir?bu şekilde araca binmenin ne zararı olabilir?
arkadaşlar subap eğilmesi nedir?neden olabilir?bu şekilde araca binmenin ne zararı olabilir?
supap eğilmesi, pistonun supap a temas etmesiyle oluşur, bizim dilimizde supap çakmak.
ne derecede eğik bilmediğin için kapak açılıp supapların değişmesi lazım.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
rolantide titriyor biraz.sanki, dengesiz rolanti var gibi ama rolanti dengesiz değil,arabanın giderinde birşey yok.
binme öyle guideı kapağı bozabilir bozabilir değil bozar eğer hasar fazlaysa çekiciyle götürüp açon kapağı
körler sağırlar
Subap eğik olsa aracın motoru normal nasıl çalıssınkio rolanti bozukluğu bence farklı nedenden dolayıdır
![]()
araç soğukken kompresyon testine sokun , oradan birşeyler anlaşılabilir.
ayrıca subab eğdiğine dair fikri nereden edindin,
çok az eğik subab ile araçta aynı arkadaşın deediği gibi bir çalışma şekli görmüştüm ama bence daha fazla çalıştırmadan kapağı söküp subabları kontrol ettirin.. öyl gezmek pek mantıklı değil..
3.vites redline 4 e atarken 2 ye geçti.ben dünden beri bu şekilde geziyorum araca binmek zorundayım+bunun üzerine ankaradan eskişehire götürmem lazım.aracın gidişinde hiçbir problem yok.basınca eskisi gibi gidiyor.servise götürdüm servis anca bilgisayara bağlayıp bi problem yok dedi.bende dedim bu araç aldığımdan beri 9-10 aydır ilk defa böyle bi sorun yapıyor.sabah erkenden gel aracı inceleyelim,almanyaya yazı gönderelim yazılımdan dolayı hata filan olabilir dediler.makineye bağlayınca motor devri aşıldı diye yazdı.arızaları sildiler.eskişehirde baktırcam bi daha.komple motormu lazım buna acaba?triger yokmuş heralde.sanayide bi usta dedi bana bunu belki başka bişey vardır.öncedende 2 kere olmuştu vitesin 4 yerine 2 ye gelmesi.onlarda hiçbirşey olmadı.
Bu 4.vites redline giderken 5.vites yerine 3'e atmayı AE101 corolla'da defalarca denedim arabada nasıl bir üst kapak varsa hiç sorun yaşamadımToyota'yı sorunsuzluğundan dolayı severim
Arkadaşım senin sorunun subap eğikliği değil bundan emin olabilirsin çünkü bastınmı eskisi gibi gidiyor demissin
Umarım yazılımla sorunun halolur![]()
evet fazla devirden olmuş. üst kapak sökülecek hangi supaplar eğilmiş kontrol edilecek. aracın gidişinde problem yok diyorsun. eğer supap pistona aşırı zarar verdiyse o pistonunda değişmesi gerekir. ama çok derin olmayan ince hafif bi çizik yaptıysa piston tepesinde değişmeye gerek yok. yamuk olan supapların yerine yenisi takılacak.
üst kapak açılacak
yamuk supaplar değişecek
pistonda birşey yoksa değişmeyecek
silindir kapak contası değiece kapak çıldığı için.
aracın orjinal sıkıştırmasını öğrenip koprasyon testine sokun önce. eğer orjinalin altında ise bu değerler düşük çıkan pistonun supapları ya emme yada egzoz yamulmuştur.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)