2 haftadır enteresan bir sorun yaşıyorum. Geçen hafta tamamen random bir zamanda göstergemdeki akü ışığı yandı.
Neden olduğunu ustama sormak için yola çıktım, bir süre sonra kendiliğinden söndü.
2-3 gün sonra tekrar yandı. Yola çıktım, gene söndü. Bu sefer dikkatimi çeken nokta 4000 devire çıktığım an sönmesi oldu.
Aradan 1 hafta geçti. Bugün tekrar yandı.Stop edip tekrar çalıştırdım sönmedi. Yolda 4000 devire kadar çıkıyorum, sönüyor. 2000'e kadar yarım gaz vererek devam ettiğimde sönük durmaya devam ediyor. Gazı tamamen bıraktığımda tekrar yanıyor. Bunu defalarca test ettim güzergahım üzerinde. Sıkışık trafikte bir süre böyle yanıp sönmeye devam ettikten sonra boş bir yol buldum.
1-2 redline, 3-5000 devire kadar yüklendim. 1'in 4000'inden sonra söndü, bir daha da yanmadı. Gazı bıraktığımda da yanmamaya devam etti. 2-3 defa stop ettim, aradan bir süre geçtikten sonra tekrar çalıştırdım sorun gözükmedi.
Aküde problem olduğunu zannetmiyorum. Şarj dinamosu diyecem ama emin olamadım, devir kafamı karıştırdı.