arkadaşlar vtı'ların çoğu yağ eksiltmekte,bu yağ eksiltme oranı km bazında kaç gr? konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum..
arkadaşlar vtı'ların çoğu yağ eksiltmekte,bu yağ eksiltme oranı km bazında kaç gr? konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum..
ben 5000 km .de yag degişimi yapıyorum..
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
sağlıklı vti yağ eksiltmez. her 5000km de bir, orjinal servisten aldığınız yağ filtresi ve aracınızın servis kitapçığında önerilen yağı kullanarak yağ değişimini gerçekleştirin.
Failure is not an option.
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
Benim arabam her 5000 km de bir yarım litre eksiltiyor. Her çalıştırmada 1 saniye mavi duman atıyor. Pistonlar ısınana kadar azda olsa mavi duman atıyor. 150.000 km de segmanlar gitti.
motor yapmak kaç paradır? neden yaptırmayı düşünmüyorsunuz?
daha sonra daha çok masraf çıkarabilir
Built to fall....
Ben motor yaptırırken turbo yapıyorum ortalama maliyeti 10bin TL oluyor. Normal toplama vti için 2000 3000 tl sanırım.
10 /40 la eksiltmemesi lazım...benimki 145 000 km de herhangi bir eksilme yaşamıyorum...daha ince yağlarla durum nedir bilmiyorum....
vtec de segman atma ne kadara patlıyo peki? + olarak değişmesi gereken parçalar nelerdir 180.000 deki motor için?
0.25 honlanarak, yeni piston segman seti kullanılması yararlı olur. segman atılma işlemi sadece geçici süreliğine işinizi görür, kalıcı bir çözüm değildir. ben tavsiye etmem kesinlikle.
Failure is not an option.
ben silindir kapagından yag kacırdıgı ıcın conta değiştirdim acılmıskende segman attırdım (usta tavsiyesi ile ) 1.5 yılı geçti hiç bir sorun yok aksine biraz daha kendine geldi aracım. Ama yag eksiltme problemınden dolayı motor acılıyorsa bencede segman kurtarmaz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)