Arkadaşlar bu sprint booster nedir biraz araştırma yaptım fiyat/perf. açısından gereksiz bir ürün olduğu yorumları var tam olarak nası çalışır ve ne işe yarar acaba ?![]()
Arkadaşlar bu sprint booster nedir biraz araştırma yaptım fiyat/perf. açısından gereksiz bir ürün olduğu yorumları var tam olarak nası çalışır ve ne işe yarar acaba ?![]()
TPS(throttle position sensor) idi sanirim, gaz pedalinin konumunu algilayan sensoru yaniltan bir sey.. sen gaza atiyorum %10 basiyorsun,o alet onu %60 diye gonderiyor beyine, ona gore motor daha fazla tepki veriyor.. olay bundan ibaretmis..
gunluk kullanimda da benzin tuketimini artirmaktan baska pek bir ise yaramaz..gazlarken tepkilerdeki canlilik memnun edebilir..
Eger olay buysa anlamadıgım bisey var..
Sonucta bu arabanın cevirebileceği max güç,devir vs belli...Yani atıyorum 50km ile gitcegn yerde,aynı oranda bastığınızda 100km ile gitcen...
Bunun yerine sen pedala daha fazla bas10 bastıgında 20 gitcekse..Direk 20lik gitcek kadar bas..
Yanlısmıyım yoksa olayı tam anlamadım mı??
Olay ulasilacak hiz degil, mesela sen 60'la gidiyorsun, gazi hafifce itersen belki ivmelenmeyi hissettmeden ufak ufak hizlanirsin, ama pedali tabana hizla yapistirdiginda daha cabuk hizlanirsin.. Aletin yaptigi da bu, sen az basiyorsun ama o cok gidiyor anlik hizlanmalarda..
![]()
e abi oyle gazı ayarlayamassın ki o zaman sabit hızla yuzde 5 gazla gitmek isteyecem bu alet yuzde 50 gonderecek habire hızlanacaksın bence onun mantıgı farklıdır
Tekrar baktim da parcayi aracina takan birisi soyle yazmis;
ayrica soyle bir dezavantaji varmis gunluk kullanimda;gaza 25 basınca 35 acmıyor parça sadece pedal ve gaz kelebeği arasındaki iletişimi hızlandırıyor buda gaz tepkisinin artmasına arabanın daha atak olmasına yardım ediyor. performans olarak bir artış yok sadece gaz tepki süresi kısalıyor okadar.
Valla ben MB E320'de cok yavas hizlarda seyrederken silkelenme yasiyorum ama sadece dusuk hizlarda oluyor ve araba standart.. Ilginc..![]()
Bence gereksiz bisey..Onu takcagına pedala normalden daha hızlı bas tabi benim fikrim bu
Hocam senin dediğin olay nasıl ayagını cok hafif gazdan cekincemi oluyor??
2arkadaşımda var booster,
gözle görülür bir artış var tepkime olarak. Araçlardan birisi Octavia RS hafif yüklü 295hp boosterdan sonra inanılmaz bir tepkiye sahip oldu.
Valla ben MB E320'de cok yavas hizlarda seyrederken silkelenme yasiyorum ama sadece dusuk hizlarda oluyor ve araba standart.. Ilginc..[/QUOTE]
bizde e320 cdı da kullandık aynen soyledıgın oluyordu.ayrıca gaza dıkkatlı basmak gerekıyor cunku anında vıtes kucultup kıckdown yapmıs gıbı oluyor.pek kullanıslı bısey degıl bence.ama her aracta aynı degıldır heralde.
Bendede bunun gibi bisey oluyor sorunmu bilmiyorum ama insanı rahatsız eden bi durum..1. viteste baya bi yavas giderken ayagımı gaza cok az bi dokundurdugumda veya cektigimde bi silkeleniyo araç...Buarada arac punto 1,3 multjet
elektronik gaz kelebeği olan araclarda siz gaza bastıgınızda bu komut butun beynı dolasıyor yanı guvcenlık sıstemlerı gaz komutunu yokluyor vs vs buda 1-2sn alabılıyor bazen işte bu parca bu sureyı mınımuma ındırıyor ama gaza fazla basması gıbı bı durum soz konusu
trafıkde yenı araba kullanmayı orenmıs bırı gıbı araba kaldırıyorum bazen arkadasın arabasında kullanmıstım ayagınızı gazın ustune koyuyorsunuz araba kendını 2 metre one fırlatıyor
bence gereksız, dediğiniz gibi roll lerde belki işe yarar ama yinede o para etmez,sahsı fıkrım bole
O silkeleme bende de var ama baskı balatayı yedikten sonra olmaya başladı...
mını cooper gp in mi var?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)