User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sprint Booster nedir ??

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sprint Booster nedir ??

Arkadaşlar bu sprint booster nedir biraz araştırma yaptım fiyat/perf. açısından gereksiz bir ürün olduğu yorumları var tam olarak nası çalışır ve ne işe yarar acaba ?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TPS(throttle position sensor) idi sanirim, gaz pedalinin konumunu algilayan sensoru yaniltan bir sey.. sen gaza atiyorum %10 basiyorsun,o alet onu %60 diye gonderiyor beyine, ona gore motor daha fazla tepki veriyor.. olay bundan ibaretmis..

gunluk kullanimda da benzin tuketimini artirmaktan baska pek bir ise yaramaz..gazlarken tepkilerdeki canlilik memnun edebilir..

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger olay buysa anlamadıgım bisey var..

Sonucta bu arabanın cevirebileceği max güç,devir vs belli...Yani atıyorum 50km ile gitcegn yerde,aynı oranda bastığınızda 100km ile gitcen...

Bunun yerine sen pedala daha fazla bas 10 bastıgında 20 gitcekse..Direk 20lik gitcek kadar bas..

Yanlısmıyım yoksa olayı tam anlamadım mı??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger olay buysa anlamadıgım bisey var..

Sonucta bu arabanın cevirebileceği max güç,devir vs belli...Yani atıyorum 50km ile gitcegn yerde,aynı oranda bastığınızda 100km ile gitcen...

Bunun yerine sen pedala daha fazla bas 10 bastıgında 20 gitcekse..Direk 20lik gitcek kadar bas..

Yanlısmıyım yoksa olayı tam anlamadım mı??
    Olay ulasilacak hiz degil, mesela sen 60'la gidiyorsun, gazi hafifce itersen belki ivmelenmeyi hissettmeden ufak ufak hizlanirsin, ama pedali tabana hizla yapistirdiginda daha cabuk hizlanirsin.. Aletin yaptigi da bu, sen az basiyorsun ama o cok gidiyor anlik hizlanmalarda..

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    e abi oyle gazı ayarlayamassın ki o zaman sabit hızla yuzde 5 gazla gitmek isteyecem bu alet yuzde 50 gonderecek habire hızlanacaksın bence onun mantıgı farklıdır
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e abi oyle gazı ayarlayamassın ki o zaman sabit hızla yuzde 5 gazla gitmek isteyecem bu alet yuzde 50 gonderecek habire hızlanacaksın bence onun mantıgı farklıdır
    Tekrar baktim da parcayi aracina takan birisi soyle yazmis;

gaza 25 basınca 35 acmıyor parça sadece pedal ve gaz kelebeği arasındaki iletişimi hızlandırıyor buda gaz tepkisinin artmasına arabanın daha atak olmasına yardım ediyor. performans olarak bir artış yok sadece gaz tepki süresi kısalıyor okadar.
    ayrica soyle bir dezavantaji varmis gunluk kullanimda;

Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aradaki iletişimi hızlandırabilecek durumlar belli. Ya kablo yolu çok kısalıcak ve bu yazılımla desteklenecek ki bunu binek bir arabada yapmak gereksiz. Yada yazılımsal bir müdahele gerekecek ki bu aletinde yapmaya çalıştığı şey bu yalnız gaz tepkisini ani hissediyoruz evet ama fark etmişsinizdir az gazda sabit kaldığın an , zaman zaman saçmalamalar oluyor. Sanki saliselik gaz arttırıp bırakmışsın gibi araba bi silkeliyor. Bunu yaşamayan var mı ?
    Valla ben MB E320'de cok yavas hizlarda seyrederken silkelenme yasiyorum ama sadece dusuk hizlarda oluyor ve araba standart.. Ilginc..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence gereksiz bisey..Onu takcagına pedala normalden daha hızlı bas tabi benim fikrim bu

Hocam senin dediğin olay nasıl ayagını cok hafif gazdan cekincemi oluyor??

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2arkadaşımda var booster,

gözle görülür bir artış var tepkime olarak. Araçlardan birisi Octavia RS hafif yüklü 295hp boosterdan sonra inanılmaz bir tepkiye sahip oldu.

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaza tam bas var güçle ivmelensin işte.bence gereksizbi icad

vtecturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben MB E320'de cok yavas hizlarda seyrederken silkelenme yasiyorum ama sadece dusuk hizlarda oluyor ve araba standart.. Ilginc..[/QUOTE]

bizde e320 cdı da kullandık aynen soyledıgın oluyordu.ayrıca gaza dıkkatlı basmak gerekıyor cunku anında vıtes kucultup kıckdown yapmıs gıbı oluyor.pek kullanıslı bısey degıl bence.ama her aracta aynı degıldır heralde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede bunun gibi bisey oluyor sorunmu bilmiyorum ama insanı rahatsız eden bi durum..1. viteste baya bi yavas giderken ayagımı gaza cok az bi dokundurdugumda veya cektigimde bi silkeleniyo araç...Buarada arac punto 1,3 multjet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtecturbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bizde e320 cdı da kullandık aynen soyledıgın oluyordu.ayrıca gaza dıkkatlı basmak gerekıyor cunku anında vıtes kucultup kıckdown yapmıs gıbı oluyor.pek kullanıslı bısey degıl bence.ama her aracta aynı degıldır heralde.
    Hayir benim aracim tamamen standart hic bir sey yok.. Motor sicakken sogukken farketmez, 10-20 km/s hizla gaza basarak veya basmayarak ilerlerken arac kendini silkeliyor..Disaridan da bariz farkedilir bicimde.. Gaz pedalini cok az tokatlayinca duzelip devam ediyor..

Arda
    Misafir
    elektronik gaz kelebeği olan araclarda siz gaza bastıgınızda bu komut butun beynı dolasıyor yanı guvcenlık sıstemlerı gaz komutunu yokluyor vs vs buda 1-2sn alabılıyor bazen işte bu parca bu sureyı mınımuma ındırıyor ama gaza fazla basması gıbı bı durum soz konusu
    trafıkde yenı araba kullanmayı orenmıs bırı gıbı araba kaldırıyorum bazen arkadasın arabasında kullanmıstım ayagınızı gazın ustune koyuyorsunuz araba kendını 2 metre one fırlatıyor
    bence gereksız, dediğiniz gibi roll lerde belki işe yarar ama yinede o para etmez,sahsı fıkrım bole

Cihan
    Misafir
    O silkeleme bende de var ama baskı balatayı yedikten sonra olmaya başladı...

Arda
    Misafir
    mını cooper gp in mi var?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendede bunun gibi bisey oluyor sorunmu bilmiyorum ama insanı rahatsız eden bi durum..1. viteste baya bi yavas giderken ayagımı gaza cok az bi dokundurdugumda veya cektigimde bi silkeleniyo araç...Buarada arac punto 1,3 multjet

Punto otomatik vitesmi ?

sağolun arkadaşlar cevaplar için gerçekten saçma bi aletmiş o zmn ben tepki gecikmelerini felan alıyo diye anlamıştım ama anladığım kadarıyla sadece senin yere gaza daha çok basıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı said_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Punto otomatik vitesmi ?

sağolun arkadaşlar cevaplar için gerçekten saçma bi aletmiş o zmn ben tepki gecikmelerini felan alıyo diye anlamıştım ama anladığım kadarıyla sadece senin yere gaza daha çok basıyo
    Hayır manuel..Grandeden bi önceki kasa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm bazı otomatik viteslerde de aynı problem varda 1.viteste silkeleniyo sürekli araba

Future_King - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektronik gaz kelebeği olan araclarda siz gaza bastıgınızda bu komut butun beynı dolasıyor yanı guvcenlık sıstemlerı gaz komutunu yokluyor vs vs buda 1-2sn alabılıyor bazen işte bu parca bu sureyı mınımuma ındırıyor ama gaza fazla basması gıbı bı durum soz konusu
    trafıkde yenı araba kullanmayı orenmıs bırı gıbı araba kaldırıyorum bazen arkadasın arabasında kullanmıstım ayagınızı gazın ustune koyuyorsunuz araba kendını 2 metre one fırlatıyor
    bence gereksız, dediğiniz gibi roll lerde belki işe yarar ama yinede o para etmez,sahsı fıkrım bole
    1-2 sn mi?
    O kadar fazlamı?

Öncekimi aracımda baya bi araştırmıştım bulduğum değer ( ibiza sport ) 0.7 sn idi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)