User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: r19 gaz kesme problemi

BAYTUGAN
    Misafir

r19 gaz kesme problemi

arkadaşlar merhaba aracımda teknik bir arıza var sizden bu konuda yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum.
    aracım r19 1.6e 98 model çok noktadan enjeksiyonlu megan motorlu diyebiliriz.
    aracımdaki problemden bahsedecek olursam,araçla giderken bazen kendi kendine gaz kesiyor ve araç gaz yemiyor devirlenmiyor.gaz pedalından ayağımı çekip tekrar basınca bir anlık da olsa düzeliyor fakat yine tekrarlıyor.sanki aracı arkadan birisi çekiyormuş gibi yada benzin bitiyor gibi bir durum sözkonusu.gaza basmaya devam edince eksozdan patırdama şeklinde ses geliyor fakat motor devirlenmiyor.bu arızayı motor sıcakkende soğukkende yapabiliyor ama herzaman olmuyor.aracım benzinli ve 80000 km civarında.arıza olmadığı durumda çekişte hiç bir problem yok.araç rolantide arıza yaptığında motor devri çalkalama şeklinde bi yükseliyor bi alçalıyor ve gaz vermezsem stop ediyor.

şimdiden herkeze teşekkürler

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg varmı ????

BAYTUGAN
    Misafir
    hayır lpg yok

AhmetH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlattıklarınıza bakılırsa motor bir şekilde ateşleme kaçırıyor.

ateşleme sistemi elemanlarına baktırırsanız sorun bulunabilir bence.

yada ateşleme için veri gönderen elemanlara baktırabilirsiniz krank pozisyon sensörü gibi

BAYTUGAN
    Misafir
    ateşleme bobinlerinde yada krank açı sensöründe problem olsa sürekli olarak bu arızayı yapmazmı.ben lambda sensörden süpheleniyorum araçta çiğ gaz atma da var fakat lambda bu kadar gaz kesmeye sebep olabilirmi? tam anlamıyla bir bulmaca bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklısınız kesin söylemek güç ama aşağ yukarı nerden kaynaklandığı kestirilebiliyor,
    belki bir temassızlık sorunu olabilir bu yüzden sürekli gerçekleşmeyebilir.

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ateşlemede sorun olabilir

BAYTUGAN
    Misafir
    kendim kabloları falan kesiklik olabilir diye kontrol ettim fakat herhangi birşey göremedim ayrıca bobin kablolarını çıkarıp ateşlemeyi de kontrol ettim.bi ara zaman bulabilirsem lambdayı kontrol edecem voltaj değerleri nasıl diye.birde yakıt pompasından şüpheleniyorum ama denemeden anlamak zor.daha önce böyle bir durumla karşılaşan varsa bize yol gösterebilir yoksa deneme yanılma metodunu kullanacağız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin pompasındanda olabilir bence çünkü dediğin şey genelde benzin bitmek üzereyken olur
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

BAYTUGAN
    Misafir
    aynen kardeşim sanki yakıt gelmiyor gibi yada ateşleme kesintisi de olabilir.fakat ben pompaya daha çok ihtimal veriyorum çünkü ayağımı gazdan çekip basınca düzeliyor sanki o arada yakıtı toparlıyor gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıt pompasıda kuvvetli ihtimal ama egzozda patlamalar oluyor dediğiniz için ateşleme kaçıyor yanmamış karışım egzozda yanıyor diye düşünerek fikir belirttim

BAYTUGAN
    Misafir
    o da mantıklı fakat diyelimki ateşleme sisteminde bir problem var bobin arızalı yada buji kabloları ayrıca araçta çift bobin var peki gazdan çekip tekrar basınca niye düzeliyor

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k7m lerde kullanılan yakıt pompası biraz sorunludur sürekli deponun dibinde geziyosan büyük ihtimalle odur..

modify34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük ihtimalle benzin pompasından veya buji kablolarındanda olabilir.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    map sensorune bakarsan aynı arabada başımıza geldi map sensorude aynı arızaları veriri buda aklında olsun kesin diyemem diğer ihtimalde pompa
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

BAYTUGAN
    Misafir
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    map sensorune bakarsan aynı arabada başımıza geldi map sensorude aynı arızaları veriri buda aklında olsun kesin diyemem diğer ihtimalde pompa
    senin karşılaştığın arıza benimkine benziyor mu her zaman yapmıyor normalde en ufak bir tekleme bile yok ama kafasına esince yapıyor ve çekilmez oluyor,aslında tehlikeli de bir durum tam araç sollarken gaz ketiğini düşünsenize ! artık sıradan kontrol edeceğiz adım adım ilerleyelim bakalım.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001 model renault clio'nun aküsünü değiştirdim ve araba bir daha çalışmadı..Renault yol yardımı aradım sorunu aynen anlattım ve geldiklerinde yanında benzin pompasından tutun marş basıp çalışmayan bi araç için herşeyi getirmişlerdi..Hatta olay yerinde benzin pompasını yenisiyle değiştirip denediler vs. en sonunda sorunun akünün yanındaki takla sensöründen kaynaklandığını buldular akü takılırken aküyü çarpmışlar ve sensör hasar görmüş..20 dakikada aracı çalıştırdılar ve ödediğim işçilik yol yardım dahil 10 ytl idi (parça fiyatı hariç)

Demem o ki renault yetkili servisleri istanbuldaki gibi işliyorsa sorunu çözmeleri fazla zaman almayacaktır.Yetkili servisin maliyetli olacağını düşünüyorsanız arıza tespitinden sonra illaki yetkili servisten parça almak zorunda da değilsiniz.
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)