User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: 1.8 Lancer CVT sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb 1.8 Lancer CVT sorunu

Merhaba arkadaşlar, (Konusu geçen araç 1.8 lancer cvt)

Her ne kadar şuanda bu araca sahip olmasamda kısa bir süre sonra olacağım ve kafamda turbolamak ve çeşitli modifiyelerden geçirmek var. Fakat kafamda bazı sorular var.

1. 1.6 lancer 5 speed manual vites ile çok atik bir araç ve 1.8 lancer malesef cvt şansuzman nedeniyle 1.6 ile aynı performansı veriyor ve ben litre olarak alabileceğim en iyi seçenek olan 1.8 cvt yi istiyorum ama dediğim gibi cvt şanzumanın bu tarz modifiyeleri kaldıramayacağından korkuyorum acaba 1.6 lancer '5 speed' şanzumanı düz vites olarak kullanılması mümkünmüdür ? yada çıkma bir otomatik EVO X şanzumanı ?

2. 1.8 CVT lancerda direksiyon arkası kulaklı vites geçişleri var ve manual vites takınca bunun işlevsiz kalması gerekiyor. Peki yukarıdada bahsettim gibi otomatik EVO x şanzumanı kullanılır ise kulakcıklar kullanılabilirmi ?

Teşekkürler şimdiden.

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hoşgeldin foruma.Bahsettiğin araca yaklaşık 3.5 senedir kullanmaktayım.CVT şanzuman turboya pek dayanıklı bir şanzuman değil açıkcası ama dünyada turbolanıp gezen örnekleri var.Yaklaşık 250 nm torka kadar dayanıyor şanzuman.Youtube'a girip "lancer cvt turbo" diye aratırsan videolarına denk gelirsin.Eğer turbolama düşüncen varsa Türkiye'de 3 tane 1.6 ve 1 tane 1.5 turbolanmış lancer mevcut.Youtube'da bununla alakalı bir video var

1-1.6 lancerların şanzumanı maalesef 1.8 lancer'a uymuyor. Evo X şanzumanı uyar 1.8 lancer'a uyar.

2-Direksiyonun arkasındaki kulakçıkları ancak otomatik EVO X şanzumanı takarsan kullanırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkürler 1.6 turbolu araç sahipleriyle tanıştım Mitsubishi Team buluşmalarındada bulunmuştum ve performanslar baya iyi duruyordu.

Eğer gerçekten deyecekse bana EVO X şanzumanı kullanıp kulakcıklarla beraber iyi bir sürüş deneyimi yaşamak bana daha mantıklı geliyor manuele oranla..

Ayriyetten buna ek olarak otomatik evo direksiyonuda fena olmaz gibi dimi ? (Çok güzel duruyor )

Şimdiden teşekkürler.
    Konu EfectusHD tarafından (20-12-2017 Saat 10:49 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler