Arkadaşlar kafama bir soru takıldı Turbo doldurma diye rolling'de Bi arkadaş dedi inanmadım pek Hem fren hem gaza basıp turbo dolduruyormuş böyle bişey varmı avantajı varsa bizde yaparız![]()
Arkadaşlar kafama bir soru takıldı Turbo doldurma diye rolling'de Bi arkadaş dedi inanmadım pek Hem fren hem gaza basıp turbo dolduruyormuş böyle bişey varmı avantajı varsa bizde yaparız![]()
Bahsettiğin olayı google da boost brake diye aratarak fazlasıyla detaylı bilgi bulabilirsin.
İki pedala gerektiği ayarda basarak turbo basıncı yükseltilir. Böylece 3. Korna sonu anlık hızlanmada iyileşme görülür. Tünel yapmak kadar bilinen ve olağan bir durum.
Böyle şeylere gerek yok zaten turbonun peak devrindeyse ise gaz/fren ister dip gaz her şekilde kalkacaktır
Hatta fren gaz derken frenlerin 0.5/1 saniye bırakma süresini göz önüne almak lazım
Unutmadan 2000 sonrasında bi çok araçta gaz+fren yapınca gazı otomatik kesiyor siz bassanızda yani güncel arabalarda hiç bi işe yaramaz direk frene basarsınız
Güncel araçlarda gaz kesiyor,benim MK7 aracımda da kesiyor ama yapmanın bir yolu var...
1-Sol ayağınızınla frene dokunun(fren ışıkları yanacak şekilde okşayın)
2-Sağ ayağınızla gaza dokunun(Araba 1 sn gaz yiyecektir sonra ayağınızın frende olduğunu anlayınca bırakacaktır gaz vermeyi)
3-Sol ayağınız hala frene basılı kalsın,sağ ayağınızı gazdan çektin
4-Sağ ayağınızla tekrar gaza bastığınızda artık brake boost yapabilirsiniz(Sol ayak hala frende)
Böyle anlatınca uzun oldu ama kısaca sol ayakla frene basılı tutun,sağ ayağınızla gaza basın ve çekin.İkinci basışınızda brake boost yapabilirsiniz artık(Sadece golf MK7'de denedim,diğer VAG gruplarındada bu şekildedir diye düşünüyorum)
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Bu denemeyi yapmadan önce boş bir ortamda sol ayakla frene basmayı denemeyi unutmayın,
kalkış yapmadan önce sol ayakla frene basılı tutmaya alışan kafa kalkış sonrasında da frenleme için sol ayağı kullanırsa istenmeyen sonuçlar elde edilebilir...
ralli de yapılan şey "left foot braking" sol ayak frenidir. Arabanın ağırlık dağılımını dinamik olarak kontrol etmekten, yükü ve çekişi kaybetmemeye kadar çeşitli amaçlarla yapılır.
"brake boosting" dediğimiz rollinglerdeki olay ise kısaca aracı yüke bindirmek ve turboyu doldurarak güç üretmesini sağlamak ama bir yandan da frene basarak gitmesini engellemektir. Ağır yük çeken kamyonlar gibi düşünün. Rolling de faydası olur ama rolling gibi milli şerefimizin ve namusumuzun söz konusu olduğu geleneklerimizde fren lambalarından belli olacağı kavga sebebi olabilir. Daha roll yapılacak hıza karar vererken kavga çıkıyor.![]()
rollde kesinlikle yapılmalı turbo araçta bana göre. fakat güncel araçların çoğu izin vermiyor brake boost yapmaya arkadaşlarında dediği gibi
FN2-R
Fren lambası yanınca anlarlar elfreni ile fazla abartı çekmeden yavaş yavaş çekerek eli butonda tutarak yapın yapacağınızı. Ancak iç kamera varsa uyarı ses çıkıyor çoğu yeni araçta elfo Çekili giderken
İki ayni aracla denerken defalarca denedik , kesinlikle faydasi hissedilecek kadar var![]()
Beygir derdine düşmeden önce kullanmayı öğren. (Renç KOÇİBEY)
bunu yapmakta zorlanırsanız 2.alternetf olarak akıtma dediğimiz yöntem varahhaha
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Bu konuyu Aren'e havale ediyorum
Yapalabilen araçta ve yapabilen kişide 3 boy net farkettirir.
MINI'de özellikle baya farkettiriyor.
Ben 4 kere denedim 2 kere kayış koparttımayak 45+ numara ise dikkatli olun veya başkasının arabasında deneyin
![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Ben bu olay sayesinde normal zamanda bile sol ayakla frene basar oldum![]()
Günümüz araçlarında biraz zor oluyor.@mehmetmert'in dediği gibi bas çek yapmak lazım yoksa kitleniyor araba gaz yemiyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)