User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: LPG ruhsata işletme ve muayene için bilgi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question LPG ruhsata işletme ve muayene için bilgi

Herkese iyi günler

Bir araç var almayı düşündüğümüz yalnız bazı sıkıntıları var..
    1- Aracın 2 senedir muayenesi yok.
    2- LPG var ama işli değil.

Aracı almamız için bunları sahibinin yaptırması gerekiyor satış verilmiyor muayenesiz fakat ona göre fiyatta anlaşacağız ve fiyatı biz karşılayabiliriz.
    Nasıl bir yol ile hareket etmeli ve muayeneye sokmalıyız..Tahmini masraf ne olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam halletsin sen al.. Temiz sayfayla basla..

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muayne yapılmadan satış yapılmıyor kardeşim, sen karışma hiçbirşeye bırak kendisi halletsin tertemiz versin sana. Trafik cezası bile olsa artık satış ta karşına çıkıyor ödeme yapmadan da satış yapamıyorsun.
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam halletsin sen al.. Temiz sayfayla basla..
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muayne yapılmadan satış yapılmıyor kardeşim, sen karışma hiçbirşeye bırak kendisi halletsin tertemiz versin sana. Trafik cezası bile olsa artık satış ta karşına çıkıyor ödeme yapmadan da satış yapamıyorsun.
    Evet öyle abilerim ama alacağımız kişi tanıdık ve bunlara vericek parası yok ve uğraşamıyor.yani biz bi ücret ödeyeceğiz ve işlemleri kendimiz halledip üstümüze alıcaz arabayı.

Bu şekilde ilk nerden başlamamız gerekir ve Bin liraya halledebilir miyiz.

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem araç sahibinin durumu yok hemde tanıdık yapacağınız en mantıklısı ne masrafı varsa adama verip o prayıda anlaşmış olduğunuz rakamdan düşmek olur zaten vizeyi muayenesi olmadan artık noterlerde devir yapılmıyor
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet muayenesiz vs devir yapılmıyor bunu biliyorum zaten hani şöyle baksak konuya belki daha faydalı cevaplar gelebilir,
    1- 2yıldır muayene yok.
    2- LPG var ve işli değil işlenecek ruhsata.

Araç sahibi veya biz farketmez şu durumda ne yapılması gerekiyor satışa hazır olması için?

fatura,proje muayene vs neler yapılmalı.

aodabasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpgyi taktırdığın yerden proje ve fatura alıyosun sonra sızdırmazlık raporu almaya gidiyosun 50-70tl sonra muaneye gidiyosun normal ücret +egzos : 200 tl ordan emniyete ruhsat kağıdını yenilemeye gidiyosun onun parasını hatırlamıyorum bu kadar ortalama fiyatları söyledim geçen 4 ay önce aynı işlemleri yaptırmıştım çünkü..bunlar herşey kusursuz giderse bu fiyat bence adamla git beraber yaptırın paraları sen verirsin sonra düşersin ana paradan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg takılalı baya olmuş, başka yerden fatura alınıp tekrar proje çizdirilcek sanırım

2 senedir muayene yok, LPG de eski. lpg kitinde yenilemekte zorunlu olduğumuz biryer var mı ?

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka firma lpg kitine tanka fatura kesemez. .ilk takılan yere gidin veya lpg yi sökün en mantıklısı.ilk montaj olduğu için makina mühendisleri odasından onay almanız gerekmekte muayene öncesi.fatura ile tank tarihine bakıyorlar.sızdırmazlık raporu ile tüv e gidiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pm attım abi sana.

fatura kesip kdv ödeyip hallediliyor diye duymuştum,proje çizdirip tank değişimi ile bu iş halledilir mi.
    pazartesi lpgci ile görüşüp bilgi alayım belki vardır bi yolu..

aliyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettigin islemleri yeni yaptirmis biri olarak sirayla yaziyorum.
    Ilk once lpg nerde takildiysa oraya gidip faturasini aliyorsun ki 2yil diyorsun cok uzun sure bulman cok zor
    Takilan yeri bulamazsan soyle yapiyorsun, lpg ne marka ise onun herhangi bir bayisine gidip fatura kestiriyorsun ve proje hazirlatiyorsun ben 180lira verdim. Sonra sizdirmazlik aliyorsun 35lira.sonra vizeye sokuyorsun cezasiyla beraber muayene ucreti oduyorsun ve egzos emisyon 2side ortalama 200lira(cezasiz). Muayeneye girerken lpg isletecegin icin ek1 belgesi aliyorsun tahminen 20lira o tutuyor. Vizeden gecersen butun belgeleri ve ruhsati alip trafik tescil subeye gidiyorsun ordada 50lira veriyorsun lpgyi isliyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aliyo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettigin islemleri yeni yaptirmis biri olarak sirayla yaziyorum.
    Ilk once lpg nerde takildiysa oraya gidip faturasini aliyorsun ki 2yil diyorsun cok uzun sure bulman cok zor
    Takilan yeri bulamazsan soyle yapiyorsun, lpg ne marka ise onun herhangi bir bayisine gidip fatura kestiriyorsun ve proje hazirlatiyorsun ben 180lira verdim. Sonra sizdirmazlik aliyorsun 35lira.sonra vizeye sokuyorsun cezasiyla beraber muayene ucreti oduyorsun ve egzos emisyon 2side ortalama 200lira(cezasiz). Muayeneye girerken lpg isletecegin icin ek1 belgesi aliyorsun tahminen 20lira o tutuyor. Vizeden gecersen butun belgeleri ve ruhsati alip trafik tescil subeye gidiyorsun ordada 50lira veriyorsun lpgyi isliyorlar
    Abi tam istediklerime cevap olmuşşsun ellerin dert görmesin çok sağolasın,yalnız birde bu tank mevzusu var.
    tankın tarihide kesin geçmiştir,değiştirmek mi gerekicek.ortalama nek adardır acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi tam istediklerime cevap olmuşşsun ellerin dert görmesin çok sağolasın,yalnız birde bu tank mevzusu var.
    tankın tarihide kesin geçmiştir,değiştirmek mi gerekicek.ortalama nek adardır acaba

Proje icin tank ve regulator seri nosunu aliyorlar kit alimlarinda proje ucrete dahil ama senin durumda projeye ucret alabilirler..

Lpg servisi ile bi gorus pazarlik yap reg ve tanki yenilemis olursun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)