User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: sarj dinamosu max sarj degeri

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Question sarj dinamosu max sarj degeri

bundan oncekı akum susuzdu zamanın verdıgı yorgunlukla zor basıyodu bende sıfır aku aldım bı ara sarjı az edıyo hondalar lafı duydum bugun gıtım sabıt 14,32 voolt sarj edıyodu rolantıde bu sarj dınomolarının max bı sarj degerı var mı acaba benım sarj degerım ıdealmıdır ?
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14 volt şarj etmesi gerekir, araba çalışır yürürken bu değer dalgalanabilir, genellikle sabit kalmaz. 14.32 makul bir değer bana sorarsan. Daha iyi bilenler de yorum yapacaktır.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14.4 voltun üst sınır olduğunu düşünürsek, gayet güzel bir seviyede şarj ediyor alternatörün.

kadirsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bundan oncekı akum susuzdu zamanın verdıgı yorgunlukla zor basıyodu bende sıfır aku aldım bı ara sarjı az edıyo hondalar lafı duydum bugun gıtım sabıt 14,32 voolt sarj edıyodu rolantıde bu sarj dınomolarının max bı sarj degerı var mı acaba benım sarj degerım ıdealmıdır ?
    İdeal şarj değeri sıkıntı yok Olması gerekende 14,3 14,4 voltdur zaten.
    Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...

Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sikinti yok hasan normal degerlerde sarz ediyor zaten o voltaji sabitleyen sarjkonjetorudur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar hazır konusu açılmışken, benim araç da 13.5 civarı minimum olmak kaydıyla seyir esnasında 13.8-14.2 arası şarj ediyor, yeni akü aldım, aküyü takmadan önce eleman ölçtü senin araba az şarj ediyor dedi, velev ki benim araba 13.5 şarj ediyor, çok mu düşük? Bazı elektrikçiler bu değere normal derken aküyü takanın beğenmemesi kafamda soru işareti oluşturdu :/
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hazır konusu açılmışken, benim araç da 13.5 civarı minimum olmak kaydıyla seyir esnasında 13.8-14.2 arası şarj ediyor, yeni akü aldım, aküyü takmadan önce eleman ölçtü senin araba az şarj ediyor dedi, velev ki benim araba 13.5 şarj ediyor, çok mu düşük? Bazı elektrikçiler bu değere normal derken aküyü takanın beğenmemesi kafamda soru işareti oluşturdu :/
    Bazen herkesin her dediğine takılmamak gerekiyor. Rakamlar ortada, olması gereken veya maksimum değerler ortada oradan yola çıkarak senin aracında çıkan değeri sen yorumla.

Söz meclisten dışarı o an o kontrolü yapanın belkide o gün işleri kesat gitti, bir dinamo söksek konjektör değişssek, 50 işçilikten 30 parçadan 80 kazansak fena mı olur dedi vs vs vs... tekrar söylüyorum bu benim yaptığım genelleme, herkesi kesinlikle bağlamaz ama maalesef yaptığım gözlemim sonucu edindiğim tecrübe.

özetle senin değerde de sıkıntı yok, bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadirsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazen herkesin her dediğine takılmamak gerekiyor. Rakamlar ortada, olması gereken veya maksimum değerler ortada oradan yola çıkarak senin aracında çıkan değeri sen yorumla.

Söz meclisten dışarı o an o kontrolü yapanın belkide o gün işleri kesat gitti, bir dinamo söksek konjektör değişssek, 50 işçilikten 30 parçadan 80 kazansak fena mı olur dedi vs vs vs... tekrar söylüyorum bu benim yaptığım genelleme, herkesi kesinlikle bağlamaz ama maalesef yaptığım gözlemim sonucu edindiğim tecrübe.

özetle senin değerde de sıkıntı yok, bence
    sıfır akü aldım adamdan, bi de sökme takmaya mı göz dikti yani şaka bi yana, ben gittiğimde dükkan tıklım tıklımdı, cumartesiydi, zaten rica minnet selam götürerekten işimi hallettirdim, yoksa bugün git yarın gel çekmesi muhtemeldi. Güvendiğim iki farklı kişiden iki farklı ses çıkınca haliyle kafam karışıyor. Bundaki önceki araçlarımda da hep 13.5 civarı değerler okuyordum, bildiğim kadarıyla da normal bi değer 13.5, ama işte kafam karıştı bi kere
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır akü aldım adamdan, bi de sökme takmaya mı göz dikti yani şaka bi yana, ben gittiğimde dükkan tıklım tıklımdı, cumartesiydi, zaten rica minnet selam götürerekten işimi hallettirdim, yoksa bugün git yarın gel çekmesi muhtemeldi. Güvendiğim iki farklı kişiden iki farklı ses çıkınca haliyle kafam karışıyor. Bundaki önceki araçlarımda da hep 13.5 civarı değerler okuyordum, bildiğim kadarıyla da normal bi değer 13.5, ama işte kafam karıştı bi kere
    asıl sökme takmadan kazanıyor tabiiki göz orada olacak, akü piyasasında deli rekabet var çoğu kişi aküyü alış fiyatına takıp hurdasından ekmek yiyor

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle diyorsunuz ama oto elektrikçiler mebin okulunda okuyanlar özellikle beğenmemesi normal o değeri. bugün 13.5a düştüyse ilerde dahada düşücektir mantığıyla beğenmemiş olabilir. normalde şarzın iyisi 14 ile 14.4 arası olarak öğretilir o adama. yani elektrikçilerin geneli genel olarak takmaya çalışmaz. özellikle istanbul ankara izmir gibi yerlerdeki oto elektrikçilere iş yaptırmakta meziyet ister hepsi genelde yoğundur. oto elektrik işi hiç ölmez işler kolay kolay kesat olmaz dolayısıyla takmaya çalıştığını düşünmüyorum.

13.5 yeterli bir şarj değeridir ama olması gereken değildir.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle diyorsunuz ama oto elektrikçiler mebin okulunda okuyanlar özellikle beğenmemesi normal o değeri. bugün 13.5a düştüyse ilerde dahada düşücektir mantığıyla beğenmemiş olabilir. normalde şarzın iyisi 14 ile 14.4 arası olarak öğretilir o adama. yani elektrikçilerin geneli genel olarak takmaya çalışmaz. özellikle istanbul ankara izmir gibi yerlerdeki oto elektrikçilere iş yaptırmakta meziyet ister hepsi genelde yoğundur. oto elektrik işi hiç ölmez işler kolay kolay kesat olmaz dolayısıyla takmaya çalıştığını düşünmüyorum.

13.5'la aküyü bozmuş olabileceğimi söyledi, ona kıllandım. Yoksa 13.5'un yeterli olduğunu biliyorum. Neyse, bi ara aynı yere gidip ölçtürcem tekrar, yine beğenmezse uzun uzadıya sorarım. Durduk yerde parça söktürmeyi sevmiyorum.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Benim ki bir yorum bu da farklı bir yorum, iki farklı bakış açısı, her ikisi de mümkün

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    13.5'la aküyü bozmuş olabileceğimi söyledi, ona kıllandım. Yoksa 13.5'un yeterli olduğunu biliyorum. Neyse, bi ara aynı yere gidip ölçtürcem tekrar, yine beğenmezse uzun uzadıya sorarım. Durduk yerde parça söktürmeyi sevmiyorum.
    Günümüzde araç şarj sistemleri , alternatör çıkış değeri olarak 13.9-14.5 Volt arasında değerler vermektedir. Eğer bir şarj sistemi 13,8 V’ dan aşağı yada 14.7 V’ dan yukarı şarj veriyorsa akü için ya yetersiz besleme yapılıyor , ya da aşırı şarj veriliyor demektir. Yetersiz şarj olması durumunda akünün sülfatlaşması ( kurşun plakaların üzerinde sülfat kristalleri oluşması – piyasa söylemiyle plakaların sertleşmesi ) söz konusudur. Sülfatlaşmış plakaları şarj etmek eldivenler elinizdeyken elinizi yıkamaya benzer. Sülfatlaşmış aküde şarj kurşun plakalardaki sülfat kristalleri nedeniyle homojen yapılamadığı için plakalarda bölgesel veya bütününde yanıklar oluşturmaktadır
    evet doğru söylüyor olabilir. yeterli diyorum ama neye göre yeterli? uzun süre idare eder. ancak 13.5 olması gereken değerin altı ve akü şirketleri bozabilir diyor. belkide elektrikçin diğerlerinden daha iyi bir elektrikçi.

Alıntı kadirsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim ki bir yorum bu da farklı bir yorum, iki farklı bakış açısı, her ikisi de mümkün
    evet abi herkesin yorumuna saygımız sonsuz. ama bu işin kitabında 13.8 altı voltajın aküyü bozabileceği yazıyor.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet doğru söylüyor olabilir. yeterli diyorum ama neye göre yeterli? uzun süre idare eder. ancak 13.5 olması gereken değerin altı ve akü şirketleri bozabilir diyor. belkide elektrikçin diğerlerinden daha iyi bir elektrikçi.

evet abi herkesin yorumuna saygımız sonsuz. ama bu işin kitabında 13.8 altı voltajın aküyü bozabileceği yazıyor.
    Yeni aküyle şarj değerinin yükselebileceğini söylemişti zaten, bugün iş çıkışı biraz dolaşıcam arabayla, bi vag-com'a bağlanıp ecu'nun okuduğu değerlere bakayım seyir halinde, ne aralıkta geziyo acaba. Yükselmemişse yarın yine sanayi yolları görünür olacak.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada kafamdaki karışıklığı azalttın Gökhan, çok teşekkür ederim. Bundan sonra 13.8'in altı sakıncalı olarak kazındı kafama.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada kafamdaki karışıklığı azalttın Gökhan, çok teşekkür ederim. Bundan sonra 13.8'in altı sakıncalı olarak kazındı kafama.
    sifir aku takildiktan bi kac gun sonra tekrar olcturdunuzmu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sifir aku takildiktan bi kac gun sonra tekrar olcturdunuzmu ?
    sıfır akü takıldıktan beri araba ilk defa dün çalıştı, dün de ölçecek vaktim yoktu, biraz acelem olduğundan arabayı çalıştırdım zaten. Akü geçen cumartesi değişti, bugün ilk ölçümü ben yapıcam kısmetse. Değerleri buraya yazarım, neticesinde ne yönde karar aldığımı da tabi ki
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vagcom 13.6 13.7 gibi bir değer okuyor araba çalışır durumda park halindeyken. Turbo timer vagcom'un okuduğunun 0.1-0.2 altını okuyor. Bu durumda ben minimum limitin altında kalıyorum. Sanayi yolları ufukta.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arac mars basiyor akude sikinti yoksa ugrasmayin bence oyle kalsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)