Bildiğim kadarıyla motor çalıştığı andan itibaren şarj voltajının 14 küsür olması gerekiyor.Benim aracımda motor hariç başka elektrik harcayan ne varsa kapalı durumda iken şarj gerilimi 12.5 ila 13 arasında geziniyor 14 olmuyor.
Farlar,arka cam rezistansı,kalörifer vs açıkken gerilim 11.8 volt lara kadar düşüyor ve bu esnada kadrandaki şarj lambası hafif yanıyor,kızarıyor.Şarj dinamosu yeni ancak aracın orjinal şarj dinamosu değil.Daha doğrusu durum şöyle araçta swap var motoru aldığımda üzerinde şarj dinamosu yoktu bende elektrikçimin tavsiyesi ile motorun kendi şarj dinamosunu değilde mako marka daha yüksek amper değerine sahip bir şarj dinamosu alarak custon ayaklarla motora montajını yaptım.Net hatırlamıyorum ama kendi şarj dinamosu 50 ampermi neymiş aldığım mako dinamo ise 90 amper değerinde hani elektrik sarfiyatını sarfiyatı daha rahat karşılar düşüncesi ile ancak umduğum gibi olmadı.
Aklıma dinamonun kasnak çapını küçültmek geldi kasnak küçüleceği için daha devirli döner daha iyi şarj yapar bu sorunu gideririm sandım tornada özel kasnak yaptırdım ancak değişen hiç bir şey olmadı voltaj değerleri yine aynı.
Elektrik tesisatını kontrol ettirdim araçta kaçak vs. yok sizce benim problemim nedir bu sorunun ne şekilde üstesinden gelebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.