Geçenlerde başımdan geçen bir olayı anlatıcam herkeze arabam gaza geçmediği için yolda kalmıştım hatırlıyorsanız sonra 4 kere kesik ötüyordu gittim atiker'in bir bayisine bilgisayara bağladılar hata var silinmiyor gaz ECU'su bozulmuş dediler garanti kağıdınız varsa ve her 10binde bakımını yaptırıyorsanız garanti belgenize işleniyorsa bu bakımlar ücretsiz değiştiririz yoksa 350 tl yeni ECU dediler yaptırdığınız yere gidin bi baksınlar onlar daha kolay yardımcı olur dediler benden önceki sahibini aradım bulamadık garanti kağıtlarını herneyse gazın takıldığı yere gittim beyni bilgisayara bağladılar hata yı sildiler ve kalibrasyon yaptılar
tam o sırada otokoptan bi adam geldi arabasına 8000km önce bakım yaptırmış filtresini değiştirmiş vs. bendeki sorunun aynısı olmuş ondada
aralarında geçen konuşma aynen şöyleydi
A-abicim ben burda filtremi değiştirdim 8bin km önce hata verdi bu yine
-dandik yerlerden gaz almışsınızdır ondan olmuştur
A-abicim sabit bi yerden almıyorum her istasyonmu kötü gaz satıyor??
-ben bilemem abicim
A- 8binde bir ben sana gelirsem aç kalırım şunun süresinide uzatın
-ben bilmiyorum öyle şeyler
A-ben biliyorum ileri alınabiliyor 50 binde 1 bakım yaptırıyor bi arkadaşım
-yok kardeşim kusura bakma bilmiyorum yok öyle birşey
programdan basınç düşük dediler işte körük değişmesi gerekiyor (körük dedikleri şeye baktım makenik birşey ve görünen görevi sadece gazın enjektörlere dağılmasını sağlıyor) vs bazı parçalar yine size 300-400 ü bulur dediler bende bırakın yapmayın o zaman o kadar param yok şu an dedim
tamam nasıl istersenız dediler ve herşeyi yerli yerine taktılar sonra oradaki usta ''durun belki kurtarabılırız arabanızı filtreyi bi değiştirelim dedi olur deneyelim dedim filtreyi değiştirdik sadece ve düzeldi 70 tl dediler ödeyip çıktım tam çıkarken şöyle bir konuşma geçti aramızda
-10bin km sonra bakıma getir arabanı yine
Ben-tamam ustam olur ufak bi kart mı yazıcaksın km'yi ya unutursam gelmeyi?
-merak etme ötücek o nasıl olsa yine geliceksin(yani yine bozulucak o 10bin km sonra)
Ben-pekı kolay gelsin
10bin km sonra bozulacağını adı gibi biliyor bu sürenin uzatıldığı hakkında başka bir arkadaşımlada konuştum ne kadar doğrudur bilemem ama siz siz olun sorun olduğunda ilk gittiğiniz yerden ayrı olarak başka bi yerede gösterin aracınızı kimden ne kopartabiliriz olayına dönüyor yoksa biraz...