Arıza belirtisidir,geçmiş olsun..
Arıza belirtisidir,geçmiş olsun..
sağolun arkadaşlar artık turbo ne zaman bitti o zamana kadar bineriz bitince yeni turboya geçersek de bir map olayına gireriz artık nasip olursa
vnt tip ise kurumdan dolayı vnt ler sıkışmış olabilir.Yada vnt valfinin ömrü dolmak üzere olabilir geç açtırma yapabiliyor ilk marşlarda özellikle fordlarda genel bi sıkıntı bu
www.egeturbo.com
Turbo asker
valla benmkindede yağmur yagdıgnda öyle ses geliyor,sonradan geçiyor ama bilemedim
Oğuzhan ÖKSÜZ
http://www.facebook.com/oksuzdesign
vnt tıkanıklıklarını ben 100 tl gibi rakama çözüyorum ama vnt valfi bozuk ise o parçacılarda bulunan bi parça oda ortama 100 150 tl arasında değişiyor.Ama turbon elektronik wastegate ise ve arızalıysa parçacılarda tek bulamıyorsun.Ya komple turbo alacaksın yada o beyni tamir edeceksin üzerlerinde 2 tip beyin cıkıyor 2 sinide ben tamir ediyorum
turboda büyük ihtimal kanat kırmış olabilir değiştirme zmnı gelmiş olabilir
hımmm neyse yapacağız şu sanırım nerde cufladı orada bırakıp yenisini almak![]()
ben araç konusunda çok pimpirikliyim
çok hafiften ses geliyordu sanayide gösterdim turbocuya
paran çoksa açalım sökelim yenisini takalım diyordu
ama turbon sapasağlam
büyük ihtimalle balans yaptığı için ses yapıyordur demişti
ama bende tebi komple kapayarak geziyordum takıntı yaptığım için bir kaç ay öncesine kadar
başkalarına sordum ne yapayım falan diye
cevap: teybi aç![]()
Burak ÇAPKAN
Volkswagen Ticari Araç Satış
kanatlar kırdığında turbo devamlı kullanıldığında balans yapıp turbonun parçalanmasına neden olur.Ama ötme başladığında hemen müdahele edilmesine ihtiyaç var çünkü turbonun arızalandığına ilk işareti vermiştir.
bn bizzat şahit oldum çalıştığım yerde turbo dizel araç ıslık sesi geliodu gaza basıldığında ark gibi turbo söküldü içinden kanat parçası çıktı hmn müdahale edildi araç çok kişi tarafından kullanılan bi araç olduğu için hırpalanmıştı bayaa turbo değişti.ses giderildi...
valla ıslık sesi hayra alamet değildir. Önemsenmesi gerekir!
mesela turbo nerde bozuldu orda bırakırım demişsin ama bozulduğunda önce yağlar, yağlar kelebeğe ve emmeye giderse?
Enjektörlere yağ gelir zarar verirse? Yada emmeye gelen yağ birden yanma yaşayıp aracı önce ivmelendirip sonrada segman v.s kırarsa ne olacak?
bunlar insanların başına gelmiş olaylar hemde cokca. korkutmak istemezdim ama başına gelirse niye kimse uyarmadıki demeyesin
turbo basınç hortumunu açıp bi bak derim içini bolca yağlamışmı?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
belkide egzoz manifold civatalarında gevşeklikte olabilir soğukken ypaıp sonradan kesiyormuş sonuçta ısındığında genleşip sesin kesilmesi normal karşılanabilir.
www.egeturbo.com
Turbo asker
bencedebenm araçtada soğukta bi inceden ıslık sesi gelio kafayı uzattım dnledm ama turbonun ordan değilde kayışların ordan geliyor gibi hava güzelken gelmiyor zaten
her zaman demişimden dizel motor soğukken çekilmez oluyor![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)