Arkadaşlar merhaba aracım 99.000km`de 2006 model 1.4 HDI 70hp Peugeot 206
Aracıma 7000km önce periyodik bakım yaptırdım. Yağ olarak Petrol ofisi 10W40 maxima kullandık. Hava filtresini 4000km de bir kendim değiştiriyorum.
94.000km de Carbon clean yapıldı, egr ve emme manifoldu sökülerek temizlendi. Ortama her üç depoda bir würth CR dizel yakıt sistemi ve enjektör temizleyici(50 lt mazota 300ml) kullanıyorum.
Aracım yağ eksilmeye başladı. Altına karton koydum herhangi bir damlatma yok. Ölçümü motor stop ettikten 24 saat sonra yapıyorum. motor koruyucu plastiği kaldırdım baktım motorda, turbonun oralarda görünür bir yağ kaçağı yok. Yağ seviyesini her depo mazotta düzenli kontrol ederim eskiden milim azalmıyordu. Tam gazda bile egzozda gözle görünür bir duman yoktu. Şimdi durur vaziyette gaz verdiğimde hafif kara duman atıyor. Çekişte sorun yok sadece gaza basınca gelen subap sesine benzer ses son günlerde sanki biraz arttı. Yakıt tüketimim 17" 215 lastiklerle uzun yolda ortama 4lt. Yakıt tüketimi de fazla değil. Hafta içi işe yürüyerek gidip geldiğimden aracı genelde haftasonları İzmir Muğla arası kullanıyorum. Aracı sıkıştırmadan 80-90 km ile sağdan sağdan gider gelirim
1000 kilometrede yaklaşık 0.8lt yağ eksiliyor. Yaşadığım şehir İzmir. Yağın ömrü mü tükeniyor yoksa markamı etkili. Soğuklar başladı ondan mı neden olabilir ne yapmam gerekir.yağ olarak hangi marka kullanmam yerinde olur. Şimdiden teşekkürler.