User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1.3 Multijete neler yapılabilir?Nedir bu meretin limitleri?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.3 Multijete neler yapılabilir?Nedir bu meretin limitleri?

Öncelikle selamlar, sayılar ve hürmetler sevgili TechTurkey ahalisi.Aranızda yeniyim.Affınıza sığınarak daha önce birçok kez konuşulmuş ve tartışılmış olduğunu tahmin ettiğim bu konuyla ilgili net bilgiler almak, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Eski konulara göz attım.Ama çok fazla sayfa var ve konular çorbaya dönmüş malesef.

Kullandığım araç 2006 model Palio Van.Multijet motorlu 70 bg lik sıradan bir Palio.Ve biraz daha keyifli bir araç olmasını istiyorum.Multijet motora neler yapılabilir?Para dışında nedir bunların limiti?

Cevaplarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.Tekerleriniz her daim yere sağlam bassın.Hepiniz Allah'a emanet olun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim şuana kadar gördüğüm en güçlü 1.3 palio 130 beygirdi araba zaten 950 kilo arkadaki demirleri ve yedek lastiği de sökersen 900 kilo filan olur zaten gayette tatmin eder.Orjinal hali 1.6 TDI larla rollde bay baya yürüyor dragta geçiyor.Yapılacak şeyler klasik dizele yapılan şeyler büyük turbo hard yazılım intercooler egzoz dp

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    genel olarak bende araştırdım ama bır sonuca varamadım, yaza doğru dp + yazılım düşüncem var bakalım kaç beygirlere çıkacaz..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerinizde olsam güvenilir bi firmaya yazılımı yaptırırım. Egr yi hem mekanik hem yazılımsal iptal ederim keyifle binerim. Ciddi fark olur. 50 - 150 hızlanmasında 6 saniye kadar toparlar tahmini.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dızelde en masrafsız ve en sorunsuz şekılde guç alma reçetesı; egr ıptalı + dp + yazılım + (ıntercooler yoksa ıntercooler)..

sonrasında buyuk turbo, buyuk ıntercooler, buyuk enjektör dıye başlar..

stage 1 yeterlı oluo, aşağı yukarı aracın yarısı kadar guç getırıyor..

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 Sene Albea kullanıcısı olarak ben bunları yaptım(bazıları hariç) ve yapardım ;

51 Düz boru
    Egr ve kat iptali.
    Dp
    Yazılım(Cooler yeterli)
    1.9 Mjet turbo (Doblo)
    1.9 Mjet hava akış
    Astra cdti enjektör
    Orginal pompasına ,pompacıdan custom yapılcak işleri var.

Bu şekilde 120+ oluyor kısıkta hard da doğan abi ne aldı bilmiyorum 140 dan bahsediyordu sanırım.

Hard da benzinli e30 3.18 is 'i geçiyordu 2 boy.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aceba egr sağlamsa iptal etmek nekadar mantıklı?bende 1.3 cdti c kasa corsa kullanıcısıyım sadece yazılım ve katı boşalttırdım.yani egr de sıkıntı yoksa iptal etmek artı eksi durumu nedir konuyu dağıtmadan
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 Sene Albea kullanıcısı olarak ben bunları yaptım(bazıları hariç) ve yapardım ;

51 Düz boru
    Egr ve kat iptali.
    Dp
    Yazılım(Cooler yeterli)
    1.9 Mjet turbo (Doblo)
    1.9 Mjet hava akış
    Astra cdti enjektör
    Orginal pompasına ,pompacıdan custom yapılcak işleri var.

Bu şekilde 120+ oluyor kısıkta hard da doğan abi ne aldı bilmiyorum 140 dan bahsediyordu sanırım.

Hard da benzinli e30 3.18 is 'i geçiyordu 2 boy.
    1.3 multıjetlerın turbo çıkışı kaçlık, dpyı ve duz boruyu kaçlık yaptırmam lazım..

Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aceba egr sağlamsa iptal etmek nekadar mantıklı?bende 1.3 cdti c kasa corsa kullanıcısıyım sadece yazılım ve katı boşalttırdım.yani egr de sıkıntı yoksa iptal etmek artı eksi durumu nedir konuyu dağıtmadan
    egryı sağlamlık durumuna gore ıptal etmekten zıyade motorun sağlığı ıçın ıptal edılıyor, obur turlu aynaya baktığınızda gorduğunuz duman emmeden tekrar yanma odasına gıdıyor doğal olarak emme manıfoldunda kurumlar oluşmaya başlıyor, ıptal edilerek hem yakıt tasarrufu sağlanır hemde motorun nefes alması..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Desenize ozaman ben hata yaptım.egr de sıkıntı yok diye iptal etmemiştik kurbanda yazılım yaptığımda aklıma gelmişti ama dediği gibi sağlam diye ellemedik
    artık corc-i zamanı cdti

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Desenize ozaman ben hata yaptım.egr de sıkıntı yok diye iptal etmemiştik kurbanda yazılım yaptığımda aklıma gelmişti ama dediği gibi sağlam diye ellemedik
    yaptırdığınız firmaya gittiğinizde yazılımsal olarak iptal ettirmeye ek ücret alacaklarını sanmıyorum sonucta güncellemeleride ücretsiz oluyor, ek olarak bi eksozcuda mekanik olarakta iptal ettirebilirsiniz cok cuzi bi ücretle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi nette formlarda biraz araştırdım çok farklı söylentiler var yani yanlış anlaşılmasın diyeceklerim iyi diyen var sebebi ile açıklamış kötü diyen de var o da sebebi ile açıklamış.yani yazılımsal iptal ediliyor evet ama ettiğimizde ezbere değilde bilimsel mekaniksel olarak artısı eksisi ne olur dizel için?
    Bende dediğim gibi zaten 1.3 soft hafif dumanlı yazılım ve katın içi boşaltıldı.
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    egrsı bozuk olan masraf etmemek ıçın ıptal edıo çünkü egrnın sıfırı bıraz tuzlu..

egryı yazılımdan kapatmış olabılırler ama mekanık olarakta kapatmak lazım yoksa hıçbırşeye yaramaz, aracın kmsı motor durumu nedır bılmıyorum ama emme manıfoldunu temızletıp nefes almasına yardımcı olabılırsınız, bı araştırın derım çok malıyetlı bışey deıl..

ben 85.000 bakımımda servıste hem carbon clean hemde emme temızlığı yaptırmıştım 100/150 tl arası bışey tutmuştu yanlış hatırlamıyorsam..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aracım 124000 km de şuan yani gene diyorum egr olayı çok ucu açık gibi geldi bana sanki.yani farklı yorumları çok
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim aracım 124000 km de şuan yani gene diyorum egr olayı çok ucu açık gibi geldi bana sanki.yani farklı yorumları çok
    100.000 km ustu carbon clean onermıorlar enjektör arızası verebıleceğı ıçın ama emme manıoldunuzu temızletın derım, farkı hıssedeceksınız..

egr ıptalıne gelıncede şoyle bır ornek verım; aynı yağda defalarca kızartma yapmak ne kadar sağlıksızsa egr'yı ıptal etmeden dp yapmakta o kdr sağlıksız..

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 Palio da EGR fabrikasyon iptal
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dığer ulkelerde yakıt temız olduğu ıçın sorun yok ama ulkemızde yakıt sorunu yaşadığımız ıçın Bmw vb fırmalar egr yı ıptal ederek turkıye pazarına sokuo, Fordların tıcarı sınıfında da bu durum böyle..

egr dumanlı havayı ıletırken emmeye kurum bağlatır, egzozdan gelen bu dumanlı hava sıcak olduğu ıçın performansı duşurur..

ulkemızde egrlı araclarda kurumla beraber doğal olarak sensor bozulması + yakıt artması + sıyah duman + performans kaybı gozlemlenmıştır, bu tamamen avrupa ulkelerınde sorunsuz çalışan bır sıstemdır..

egr ıptalının dezavantajı ne olur dersenız, kış aylarında aracın ısınmasında gecıkme olur onun harıcı bı zararı olduğunu duşunmuorm..

tamamen kendı araştırmalarım ve tecrubelerıme dayanarak yazıorm, ışın ehlı olan kışıler gorunce yorum yapacaktır..

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaptırdığınız firmaya gittiğinizde yazılımsal olarak iptal ettirmeye ek ücret alacaklarını sanmıyorum sonucta güncellemeleride ücretsiz oluyor, ek olarak bi eksozcuda mekanik olarakta iptal ettirebilirsiniz cok cuzi bi ücretle
    Malesef öyle olmayabilir. Ayrı dosya ile gelir egr off modlu dosya yüklenir. Ücrette alınır şahsen ben alırım.

2006 Mj Palioda egr iptal atlamışım. mehmet abi yazınca hatırladım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski puntomda kat iptali ve soft yazılım vardıi Bana kalırsa 1,3 le uğraşmaktansa hacimli cihaz bakın.
    2 kişi satmadan önce çektiğim video. 3. viteste az yokuş çıkıyoruz 4. viteste yaklaşık aynı eğimde iniyorduk.
    https://www.youtube.com/watch?v=5EpMnOGbSIc

Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı koray ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski puntomda kat iptali ve soft yazılım vardıi Bana kalırsa 1,3 le uğraşmaktansa hacimli cihaz bakın.
    2 kişi satmadan önce çektiğim video. 3. viteste az yokuş çıkıyoruz 4. viteste yaklaşık aynı eğimde iniyorduk.
    https://www.youtube.com/watch?v=5EpMnOGbSIc
    performans olarak ıyı olduğunu soylemıyoruz zaten, elımızdekını olabıldığınce hızlandırmak ıstıyoruz..

gayet güzel yurumuş, vıtes atışlarında 4000 devır ustune çıkmasaydın aracı bıraz daha serı yurutebılırdın dıye duşunuyorum koray..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler