Hep soylenen 10/1 oranindaki benzin koymanin bir yarari varmidir acaba?
Motora zarari neler olabilir ?
Bu iki farkli yakit birbiriyle karisiyormu yoksa su-yag gibi ayrisir mi ?
denemesi bedavamotor rektifiyesi ise 5000 civarı
A Cocktail of Diesel and Gasoline Runs 20 Percent More Efficiently Than Either One Alone | Popular Science
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Kamyoncular koyuyo ve rampada daha iyi cekisi oldugunu soyluyorlar
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
pistonun tepesine kocaman bir delik açabilirsin dene istersen![]()
10'da 1 bile çok oran. Tanıdıklarım bir depoya 1 litre koyuyoruz diyorlar.Depo 300 litre civarı.
Ancak onlar mazot yerine yağ kullanıyorlar. Binek araçların enjeksiyon sistemi motor yapısı daha hassas bence sorun yaşarsınız
common rail turbo dizellerde 1 çay bardağı bile enjektör + pompayı eline almana yetebiliyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
birde halâ yanlış bilinen birşey var o arkadaşlara gelsin bu yazımda.
benzinli araca mazot koyarsan çok büyük masraf açar, mazotlu araca benzin koyarsan o gene daha az masraf açar diyenler var.
öyle birşey yok! tam tersidir. dizele benzin koyarsan masraf 3bin ila 10bin arasında değişir aracına göre.
ama benzinli araca mazot koyarsan en fazla enjektörleri bozar pompayı bozarsın. bunlarında en pahalı araçta 1.5 milyarı bulmaz. hatta clio gibi araçlarda 300 400 lira tutar en fazla.
yani asıl korkulması gereken mazotlu araca benzin koymaktır.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Yılda 2-3 defa 1 depoya 2 litre benzin alırım,yorumlardaki gibi çatlayıp patlamadı motor
WeWhoAreNotAsOthers
Diesel İnside
MegaChips
oktan setan sayıları benzınde daha yuksektır mazota gore.
mazotlu ve benzınlık sıstemlerın calısması bırbırınden farklı oldugundan mazotlu sısteme oktanı yuksek yakıt koyulunca kompresyon yuksek oldugu ıcın pıston erımesınden tutun kol cıkartmaya kadar gıder benzınlı araca mazotu koyunca sadece zor calısır calısınca sarsıtı yapar en fazla eksozda fazlasıyle kurum yapar (sanayıdeyken gelıyordu enjektorlere zarar verenle karsılasmadım daga) bıde mazotlu araca ölceklı olarak benzın koymak cok fazlası motor yer karısım tam tutturulsa bıle bu motorun cok ısınmasına ve motorun asınmasını kolaylastııt kısacası motor cok yorulur zamanla omurunu kısaltır belirli yakıt katkıları var zaten onlardan kullanmak daha faydalı tabı tercıh meselesı acıkcası bence degısen hıc bırsey olmuyor
http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
/BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
/Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
/Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114
hazır konusu açılmışken bende birşeyi merak ediyorum.
tamam depoya benzin koyunca yoldaki hortumlara oringlere zarar verebiliyor enjektorleri ve pompayı bozabiliyor. peki methanol kitle yani emme manifoldundan benzin veya benzeri birşeyi püskürtürsek durum ne olur?
yada methanol kitle farklı bir kimyasal olarak ne kullanabiliriz?
Ali's Detailing Garage / Erenköy
suan arabamda methanol kit kullanıyorum zaten. ama güç artışı varsa hissedilir derecede değil. alternatif güç alabileceğim bir kimyasal arıyorum. belki methanolle seyreltilebilicek birşey olursa iki işi aynı anda yapmış olurum.
Ali's Detailing Garage / Erenköy
konu çorbaya dönmüş biraz toparlayayım,
öncelikle diesellerde minimum 17:1 CR ve daha fazla sıkıştırmaya fazla sahip motora benzin koyulmaz, o motor benzlide olsa diesel de olsa durum değişmez, benzin koyulsada avans vurmasın diye yüksek oktanlı benzin koymak gerekiyor, yoksa avans vurup piston eritme sekman kırma gibi durumlar olur bnm saxo vts de 13.5:1 sıkıştırmada olduğu halde benzin koyamıyorum avans vuruyor
mazota alkol türevlerinin hiçbiri karışmıyor ama petrol bazlı sıvı yakıt ve solventlerin hepsi karışıyor
benzinli arabaya mazot koyulursa pompa veya enjektörler bozulmaz sadece araba çalışmaz
diesel arabada oktan yetersizliğinden dolayı benzin piston eritir ama pompayı enjektörü niye bozsun, benzinin yoğunluğu 0,803 g/cm3, mazotun ise euro diesel daha incedir kırsal daha kalındır ortalama 820-860 kg/m3 arasında değişir.
diesel arabalardaki common rail basınçları 2000 bar a kadar çıkıyor ancak yeni direct injection benzinli motorlardaki 130-140 bar a kdr çıkmaktadır
ali methanol kitin etkisi o kadar daha çok soğutma ve dinamik sıkıştırmayı arttırmadan güç çıkıyor, benzinli olsa avans açardın güç artışı olurdu ama nos etkisi beklememek lazım
ben accentde toluen koyuyorum depoya, %5 oranını geçmedim, oktanı yüksek olduğu içinde avans vurmuyor, araba hiç avans kaydetmemiş, ksilende koyulabilir fakat çok çözücü bir kimyasal olduğu için denemedim, performansda ve motor sesinde fark oluyor, yakıt katkılarının içindede uzaydan gelen kimyasallar yok sonuçta biraz ondan biraz bundan karıştırıp veriyorlar kimsenin yeni kimyasal bileşik ürettiği yok
1984 de lubrizol firmasının yaptığı hariç![]()
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)