kasa olarak hoşuma giden bir araç , ancak bence parasını hakketmiyor...piyadaki hangi araç parasını hakkediyor diye sorarsanız onada net bir cevap veremem , çünkü fiyatlar aşırı derecede pahalı...
dezavantajları
1:yağ eksiltiyor
2:kötü performans
3:sekiz(8) valve
4:blok peugeot nun
5:hız sabitleme yok.
artıları
triger kayışı yok zincirli
2. eli iyi
5 yıl garanti yapılabiliyor.
en iyi dizel motoru ford dur
2010 model d-4d 6 ileri manuel şanzımanlısını kullanıyorum bence comfort modeli 8 ay falan oluyor sakin efendi olursanız yakıtı çok ideal, gazlayayım derseniz anasını ağlatıyor yakıtın... ben mondeodan inmiş birisi olarak konfor donanım ve performans olarak bana göre berbat ama kimle konuşsam çok beğeniyorlar hafiften yağ yakması var lakin önemsenecewk birşey değil... yakıt ekonomisi geniş sedan ve kaslı bir araba için ideal...
Cem Sercan Tapari
aracı 1 aydır kullanıyorum ..sakin araç kullanan şöförler için uygun..bagaj ve içi sonderece geniş.yakıt 45 litr mazotla 900 km yol yaptım..yakıtta güzel ..donanımıda bence yetrli..ben acacımdan cok memnunum.
karşılaştırma yaptıktan sonra mutlaka daha iyileri çıkacaktır. Fakat sorunsuzluk deyince akla toyota gelmesi en büyük artısıdır. Dizelinin sessizliği kasaya göre yakıtıda cabası. Donanım olarak çok yeterli değil. Benim için en büyük eksikliklerinden biri yalıtım. Yol sesini rüzgar sesini içeri alması. Pişman etmez.
Konuyu hortlatayım enişteme 2011 2012 1.4d4 comf ekstra corolla bakıyoruz totoya beşiktaş ta bir arac bulduk ve kafamız karıştı . Araç yağ eksiltme sorunu yüzünden servise geri çağırılan araçmış. Türkiye ve bir ülke hariç diğer ülkelerde motor değiştirmişler bizde onarım revizyona gidiyorlar. Tekrar arıza vermesi muhtemel. Bu sorunu yaşayan oldu mu?
avrupada komple sandık ile değişti, TR de kapak + turbo değişti. Arkadaşın babasının da 2011 corollasında değişti, sorunsuz biniyorlar hala.
Bu arada servisin bir bülteni daha var, 6 ileri olan 2009-2013 arası corolla'ların intercooler borulamaları yeni Corolla'daki sistem ile ücretsiz değişiyor, alırsanız veya sahip olan arkadaşlar servise gidip bu değişimi istesinler. Lag azalıyor..
blok pejo falan değil ya Sadık, Melih bey Toyota'da çalışıyordu bildiğim kadarıyla o zamanlar ama anlaşılan kağıt üzerinde bile değil bilgisi.
Toyota daha yenice BMW den motor aldı, öncesinde 107, C1, Aygo ortak platformunda da 1.4 hdi kullanıldı ya Aygo da. 1.4 d4d ler pejo bloklu oldu
1364cc Toyota motoru, 1398 cc psa motoru kafadan..
4d bildim bileli bişeyleri değişiyo en son intercooler ve hortumları değişiyodu bilmiyorum şimdilerde neyi değişiyo![]()
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)