donanımhaber'de Polo Bluemotion'cı bir arkadaş şu linki vermiş:
Chiptuning Polo 1.2 TDI Bluemotion
Linkteki değerler bence çok başarılı, bizde de bu uygulamayı yapan var mı?
donanımhaber'de Polo Bluemotion'cı bir arkadaş şu linki vermiş:
Chiptuning Polo 1.2 TDI Bluemotion
Linkteki değerler bence çok başarılı, bizde de bu uygulamayı yapan var mı?
Tuning Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion 75hp
bir de bunu buldum... 100 beygir olmuş.... Çok iyi değerler gerçekten (bence).
Çok sağlıklı değerler değil bunlar daha tam anlamı ile pololara yazılım çıkmadı bence hiç bulaşmadan biraz daha beklemek....
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
forumdonanım haberde ben paylaşmıştım bu linki, araştırmalarım devam ediyor. zaten sitedeki yöntemde beyinin içini açıp yazılımı yüklemek gerektiğini gösteriyor
konuyu takipteyim. istanbulda barbaros yapar buna yazılım
birde ilk linktekiler chip tuning yazmasına rağmen box olabilir. uyguladıkları araba fotolarında hep akünün üstünde box duruyor
AmcaPolo
Ben bızzat box takıp denedım. 1.2 tdi'da vuruntu falan yok düzgün ayar tutturulursa.(1.6tdi'a taktık biraz fazla kacırınca direk vuruntu yapıyor).Fark hissedilir derecede.
Alt devirleri özellıkle cok zevklı hale geliyor.
Tabii yazılım öncelik ama eline fırsat gecen denesın bence ki bmw-mercedes grubuna olan box bunada uyar.
Cok yol yapmadık tepki , güc falan yolda yük durumunda hissettigimiz kadar denedik.5km falan.
Arac sahibinin dedigi 5km ıcınde bu kadar gazlamaya cok fazla yakır artardı artmadı demişti..
Cromex diye bir markaydı o zamanlar almıstık 2-3 tane numune ıcın duruyordu.Bircok marka takılır totalde cogunun kalitesi aşagı yukarı aynı.
aracınız hakkında pek bilgiye sahip değilim ancak Chiptuning dendiği zaman akla ilk gelen isim Mehmet GAZİHAN oluyor kendisine ulaşıp isteklerinizi belirtirseniz size fazlasıyla yardımcı olacaktır. iyi forumlarDaha Güçlü Motor için Megachips Chiptuning - Türkiye' nin hizmet ilan sitesi sahibinden.com' da - Pasif İlan - 16120279
garantiyi çok umursamıyorsanız aracın 3-4 gün yatmasına değecek bir uygulama olacağı kesin Mehmet bey e sonuna kadar güvenebilirsiniz hiçbir problem yaşamassınız bugüne kadar ben dahil ve birçok arkadaşım Chiptuning ve farklı modifiye işlemleri için mehmet bey 'i ziyaret ettik ve hiçbirimiz pişman olmadık işini severek yaptığı için çok güzel sonuçlar çıkıyor en ufak probleminiz olsa hiç bıkmadan üşenmeden yardımcı oluyor kısacası yaptığı işin her zaman arkasında
chiptuning işini yapmaya kesin olarak karar verdiğinizde kesinlikle ''Megachips'' diyorum
![]()
Yanlış yorum. Yazılımla polo bluemotion'da bile daha düşük tüketimler elde edebilmek mümkün. Çünkü araçta alt devirde bir isteksizlik var ve gaza biraz fazla basmak gerektiğinden alt devirlerde araç çok yakıyor. Buda yazılımla giderilebilir. Bilmeyen arkadaşlar için söyleyim bilgi paylaşımı olsun. Polo bluemotion'da ki 1.2 tdi 75 hp motor ile polo 1.2 tdı 75 hp motorun arasında motorda ufak tefek değişiklikler var. Bunlar da ; yağ pompası, yağ kanalları, hafif krank mili. Bu arada bluemotion test sürüş günlerinde polo bluemotion'a 3.2 litre yaktırmıştım.![]()
Vw Cc & Mk 5 Gti
Tamam daha dusuk yakıt tüketimi elde edilebilirde Mantık yanlış
kanka İnsanlar yazılımı neden yapıyor birazdaha gitsin atik olsun diye yapıyor.
Şimdi adam yazılım yapınca Doğal olarak daha az basması lazımki yazılımlı daha az yaksın diye... Ben yazılım yapcam bide gaz pedalına basmıcakmıyım??? Ne anladım bu işten hem yazılım yap para ver sonra neymiş az yaksın diye yazılıma para verip birde dahadaha az basıcam çok saçma...
Yani yazılıma verilen para - Alınan güç/yakıt tasarrufu dengesi çok saçma oluyor senin dediğine göre?
Ben kimsenin bu arabaya dahada az yaksın diye yazılım attırcagını sanmıyorum yani 500-900 TL verip çipleyip daha az yaksın diye bir mantık biraz zor bu arabada kanımcabirazdaha + performans versin diye insanlar çipliyo...
GT-R
yazılım yapılınca daha az gaza basarsın.çünkü aynı gücü daha az gaz basarak elde diyosun
ama yazılım yapıldı arabam uçuyor diye gaza basarsan tabiki daha çok yakar.basınca hepsi çok yakıyor![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)