Ofisin otoparkında (açık) araç yıkama yeri var fakat bazen su kesiliyor ya da su ip gibi akıyor; bu durum sonunda bendeki ana şalteri zorladı ve kovadan su çeken ev tipi basınçlı yıkama yapabileceğim bir makina almaya karar verdim. Önce Bauhaus,Koçtaş ve sonrada Praktiker'e baktım. Bauhuas'da ürün yelpazesi epey geniş, 165TL'ye Karcher'in K2.xx (modelin uzantısını unuttum) modeli vardı. Koçtaş'da 139 TL'ye K2.01 vardı, Praktiker'de ise 139 TL'ye K2.14 modeli vardı, bu modelde kampanya yapmışlar; 160 küsür TL'den fiyatı indirmişler. Bende dün akşam K2.14 modelini alıverdim. Bugün öğlen de makinayı denedim. Öncelikle su doldurduğunuz kovanın boyutu biraz büyük olmalı ben 10lt'lik kova ile aracın ancak yarısını yıkayabildim. Gerçi 10lt az tozlu iken yeterli olabilir ama benim zuzu biraz kirliydi haliyle bende biraz mokunu çıkardım.
Makinanın suyu çekebilmesi için önce su dolu kovayı biraz yukarıda tutmanız ve makinaya takacağınız hortum ile de havasını almalısınız. (hortumun bir ucunu suya daldırıyorsunuz, makinaya bağlayacağınız ucunuda ağzınıza götürüp sanki kamıştan su çekiyormuşsunuz gibi suyu çekmeniz gerekiyor sonrada hortumu makinaya takmanız gerekiyor, böylelikle makina düzenli şekilde kovadan suyu çekebiliyor ve basınçlı şekilde püskürtebiliyor)
Özetle, ilk kullanım biraz zahmetli oldu ama gülü seven dikene katlanır. 139 TL'ye de fazla birşey beklememek lazım. K2.14, Koçtaş'da 99TL'ye satılan Performance marka makinadan daha az ses çıkartıyor. 100 bar basınç üretiyor, dahili filtresi var.
Makinayı merak edenler için ahanda link.
http://www.karcher.com.tr/tr/Urunler...i/16715600.htm