S.A. CÜMLETEN
bir ark araba şampuanı geldi ama kostik oranı yüksekmiş öle söyledi.bunun bir yararı yada zararı varmıdır bileniniz varmıdır acaba.
S.A. CÜMLETEN
bir ark araba şampuanı geldi ama kostik oranı yüksekmiş öle söyledi.bunun bir yararı yada zararı varmıdır bileniniz varmıdır acaba.
YS 106
NaOH yani ağır bazik madde.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Sodyum_hidroksit
pH değeri yüksek yani, en iyisi nötr pH ( 7 ) dir.
Gyeon Bathe / Bathe + nötr pH lı şampuan için iyi bir örnek.
kostik en ucuz temizleme kimyasalıdır.. benzinlite 1 lira atıp arabanın üzerine sıktığın beyaz şeyin içinde bolca olan boya tecavüzcüsüdür...
boyanın tüm canlılığını alıyori plastik yerlerin kapı fitillerinin far ve stopları bir güzel sarartır/beyazlatır yada karartır![]()
1881 - 193∞
Kostik aynı zamanda zeytinlerin muhafazası için de kullanılıyor, belli bir orandan sonra oldukca sakıncalıdır. Arkadaşların dediği gibi temizlik amacı ile de kullanılıyor.
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
Arabalara uygulanmasının aşırı zararlı olduğu madde. Hem boyaya hem de plastik aksamlara aşırı zarar verir.
Lise zamanlarımda yakın bi arkadaşım babası ile büyük mutfak ekipmanlarının temizliğinde kullanıldıklarını anlatıyordu, Bi kazanın içine batırdıklarını ve tertemiz çıktığını söylüyordu. Oranı baya yüksekti tahminimce. Sıçradığında bile elde kolda zarar verdiğine etin delindiğine arkadaşımdan şahit olmuştum
kötü oldugunu duymuştumda bu kadar oldugunu duymamıştım valla.
teşekkürler herkeze
zaten 1 defa denedim toz tutmayan araba şimdi toz tutar oldu.aracın üzerindeki cilada kayboldu baya.öğrenmiş olduk rengide vişne şurubu gibi![]()
YS 106
kostik beyazdır.
denizden elde edilir. bir nevii tuz gibi birşey.
logar klozet lavabo açmada elimiz kolumuz![]()
Asıl adı sodyum hidroksittir.
Lavabo tuvalet açmak için birebir.özellikle organik maddeleri çok güzel çözüyor. Ama insan derisi için de aşırı zararlı. Zamanında hitler bu maddeyi insandan sabun yapmak için kullanıyormuş. Tecrübe ettiğim kadarıyla deri ile temasında sağlam yakıyor.
Araba yıkamak için asla kullanılmayacak bir madde kesinlikle. Hadi çok zordaysan böcek kalıntıları için belki kullanılır.
Hayır zeytin üreticisi değilim, bir ara zeytin satışı yapıyordu kardeşim, o yüzden bizde mümkün olan en çok bilgiye ulaşmaya çalıştık, Gemliğe de gittik yerinde gördük öğrendik, küçük bahçelerden naturel zeytin yani simsiyah değil açık kahve zeytin aldık, inan onlar siyah zeytinden daha lezzetli. Siyah zeytin aldığında öncelikle tadına ve içindeki zeytine bakınız, eğer zeytin dış kabuğu ve çekirdeği simsiyahsa uzak durun, açık kahve renkli ise (çekirdek ve zeytinin etli kısmı) güzelce tüketebilirsiniz. Zeytin çekirdekli mevyeler içinde dalından kopardıktan sonra hemen yenemeyen tek mevyedir. Dalında çok acı ve sert şekilde bulunur, toplandıktan sonra kuyularda ve değişik yönden yenilebilecek hale gelecek şekilde fermante edilir. Kostik bu süreyi kısaltmak için kullanılır. Belli bir orana kadar yasal izni var diye biliyorum. Yeşil zeytin için hiç bilmiyorum kostik olayını, ama salamura olayı dediğim gibidir, kaya tuzu, tuz ve su ile elde edilen sıvının içinde muhafaza edilir. Şimdi asıl bilinmesi gereken kimyasal olay, zirai ilaçlamalarda ne gibi ilaçlar kullanılmış yani ürün toplanmadan önce ne kadar ve hangi zirai ürünler kullanılmış, bunları da bilmek gerek, ağır ve geç yok olan ilaç kullanılmışsa zaten kostik olsa ne olur olmasa ne olur.![]()
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
Arkadaşlar ben Gemlik'te zeytin üreticisiyim. Kostik 2 tip zeytin içinde kullanılabilir ağırlıklı olarak yeşil zeytinde kullanılır, asıl amacı zeytinde ki acımsı tadı gidermektir, naturel de olgunlaştırılabilir. Siyah zeytinde daha çok İspanyol tipi dediğimiz konfit türü zeytinde kullanılır. Arkadaşın dediği gibi kostik fermente süresini kısaltmaya yarıyor. Gemlik tipi Siyah zeytinin doğal olarak olgunlaşma süresi minimum 7-9 ayda gerçekleşir. Bu yüzden finans maliyeti çok yüksek olduğu için 2-3 ay içerisinde kostikle olgunlaştırma sağlanıp zeytinler piyasaya sürülebiliyor. Ancak kalite tat vs beklenmesi yanlış olur. Gemlik tipi zeytin dünyada besin değeri en yüksek olan zeytin tipidir, kostikle olgunlaştırıldığında besin değerlerinden eser kalmıyor. Bizim tesisimiz bütün zeytin çeşitlerini işleme ve ambalajlama imkanına sahip her tipi yapıyoruz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)