User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Plasti Dip Sökülme Sorunsalı

Crx-Si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Plasti Dip Sökülme Sorunsalı

Arkadaşlar ürün yeni aldığım aracımda önceki sahibi tarafından jantlara uygulanmış.

Ancak videolarda gösterildiği gibi çatır çutur sökülmüyor havaların soğuk olmasından mıdır nedir. Küçük küçük parçalar halinde sökülüyor ve bunu sökmem günler alacak.

Şirketimde selülozik tiner ile silmeyi denedim ve elle parça parça sökmekten bir miktar daha başarılı oldu ama yinede uzun süreceği ve yorucu şekilde olacağı aşikar.

Bu ürünü daha kolay şekilde sökebilecek ve alttakı boyaya zarar vermeyecek bir kimyasal önerisi bekliyorum.

Feysbuuk ta plasti dip ile ilgili sayfaya durumu anlattım onlarda selülozik tiner kullanabilirsiniz dediler.

Ürün az ve ince sıkılarak kullanıldığında bu problem oluyormuş. Bendeki plasti dip çokta ince değil ama sanırsam soğuklarda bu ürün kemikleşiyor ve denildiği gibi kolay sökülmüyor.

Şimdi biriler çıkıpta ürünü karalıyorsun demez umarım.

Çünkü ürünü alıp cam çıtalarımda kullanmayı planlıyorum bence gayet başarılı bir ürün. Ama sökme konusunda tam emin değilim. Youtube da gösterilen videolarda ürünü bir janta yada araba parçasına sıkıp işlemi bitirdikten sonra söküyor kolayca görüyor ve izliyoruz ama uygulama yapıldıktan 3 ay sonra sanırsam aynı şey olmuyor.

06 ZON 32 91 Crx Satıldı
    06 YA 1000 89 Crx Satıldı
    06 YA 1000 G4 Prelude 2.0 MT Satıldı
    06 TM 495 G5 Prelude 2.2 VTI
    06 TUM 42 G5 Accord Coupe 2.2 IES

__oNuR__

BuRaK_eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer soğuktan sökülmedğini düşünüyorsanız saç kurutma makinası ile sıcak uygulayın ama büyük ihtimal arkadaş tek kat atmıştır o yüzden parça parça geliyordur satan arkadaşlar zaten ısrarla söylüyor 2 3 kat atın diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ısıtarak sökün soğuktan dolayı sertleşme yapmıştır
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek kat atilmasi imkansiz bende 3 tane janta uyguladim ne kadar kat atarsaniz o kadar kolay sokukuyor dogru anvak 4 kat ta atsaniz kolay sokulmuyor benim tecrubem bu yonde biraz ugrasacaksinuz malesef
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benzın mazot turevı yakıtlar malzemeyı cok etkılıyo deneyın
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende tam sıfır jantlarıma uygulamayı düşünürken bu konu biraz daha beklememe sebep oldu..

Ben plasti dip firmasından bilgi aldığımda piyasada çakma malzemeler olduğundan bahsetmişlerdi, acaba yaşanan sıkıntı bu sebepten olabilir mi ?

Sevgiler
    HobbyRC <--> Hobimi Seviyorum

100 km hıza sadece 2 saniyede

Şükrü Balcı

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    evet olabılır yuzlerce uygulama yaptık hıc bıtrınde sıkıntı cıkmadı kullanması basıt ama bır o kadar zor aklınıza ne gelıosa kapladım ıstıyenlerı gerı cıkarttım ıstemeyenler hala kullanıyo
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

oguzhan999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç ısınamadım şu olaya , ki tuzu biberi bi konu oldu , o jantları sökmeye harcanacak zaman ile komple zımpara boya yapılır zımba gibi de cıkardı
    Oğuzhan ÖKSÜZ

http://www.facebook.com/oksuzdesign

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar ince atılınca sökülüyor galiba ben bizzat yaşadım ince atınca söküldüğünü gördüm, esnek olması için mikronunun kalın olması lazım , mikronunun kalın olması içinde kurutup bi kat daha, kurutup bi kat daha atılması ve bunun 7-8 defa tekrarlanması işi garantili ve kaliteli şekle getirir diye düşünüyorum, şimdilik yapacak bişey öneremem bilmiyorum nasıl söküleceğini ama bundan sonrası için yapacaklara önerimdir bu
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef resimden dahi çok ince olduğu görünüyor. +200 ile -35 dereceye dayanıklıdır plastidip. Yani siz bu işlemi -40 derecede yapmıyorsanız aynı etkiyi almalısınız. Size tavsiyem tiner ile silmedir. Parça parça kopma olmaz plastidipte, ancak takdir edersinizki 1 adet tüple araç jantı kaplanmaya çalışılırsada sonuç bu oluyor.

Bu tyip konuları seviyorum, çünkü kimisi "çok kolay sökülüyor" deyip yakınırken bir başkası "sökemiyorum, ince ince kopuyor" diye konu açıyor. Şimdi hangisi değilmi?

Kısacası burada sizi asla yargılamıyorum, sonuçta aldığınız araçta çıkmış bu tipte bir jant. Ancak milyon videoda plastidip nasıl uygulanır aşama aşama anlatılmış. Doğru yapmamak mümkün değil. Hatta sıkıldığınızdada aynı şekilde sökülüyor. Videoları iyi aratırsanız 1 aylık peryot, 6 aylık peryot ve 1 yıllık peryot sonucu sökümleri ve yıpranmalarıda görebiliyorsunuz. Yani ürün her daim aynı karakteri gösterir.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

alfonso4474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ince kat atıldığında böle oluyo bizimde jantı yaptığımızda ince katta soktum parça olarak geldi 3.4 kat olunca direk geliyo

MazdaSpeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fön yardımıyla ısıtıp sökmeyi deneyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef resimden dahi çok ince olduğu görünüyor. +200 ile -35 dereceye dayanıklıdır plastidip. Yani siz bu işlemi -40 derecede yapmıyorsanız aynı etkiyi almalısınız. Size tavsiyem tiner ile silmedir. Parça parça kopma olmaz plastidipte, ancak takdir edersinizki 1 adet tüple araç jantı kaplanmaya çalışılırsada sonuç bu oluyor.

Bu tyip konuları seviyorum, çünkü kimisi "çok kolay sökülüyor" deyip yakınırken bir başkası "sökemiyorum, ince ince kopuyor" diye konu açıyor. Şimdi hangisi değilmi?

Kısacası burada sizi asla yargılamıyorum, sonuçta aldığınız araçta çıkmış bu tipte bir jant. Ancak milyon videoda plastidip nasıl uygulanır aşama aşama anlatılmış. Doğru yapmamak mümkün değil. Hatta sıkıldığınızdada aynı şekilde sökülüyor. Videoları iyi aratırsanız 1 aylık peryot, 6 aylık peryot ve 1 yıllık peryot sonucu sökümleri ve yıpranmalarıda görebiliyorsunuz. Yani ürün her daim aynı karakteri gösterir.
    Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Buradan şu çıkıyor ürün belirli bir kalınlıkta sıkılarak ve katman katman yapılmadan uygulanırsa temizlenmesi veya sökümü işkence olur.

Haksız mıyım?
    06 ZON 32 91 Crx Satıldı

__oNuR__

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnce boyanmış gibi, bende bilgisayarı boyadım sökmedim bidaha

Yılmaz Burak
    Misafir
    balata spreyiyle deneyebilirsin. balataspreyleri boyalı yüzeylere değdiği zaman zarar verebiliyor. eğer bu çözmezse solwent bu işi kesin çözer.

Kolay gelsin

oldschoolgaraj2e2
    Misafir
    [QUOTE=Crx-Si;6640090]Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Buradan şu çıkıyor ürün belirli bir kalınlıkta sıkılarak ve katman katman yapılmadan uygulanırsa temizlenmesi veya sökümü işkence olur.

Haksız mıyım?

İsterseniz buyrun garaja gelin ben size yardımcı olayım ,hiç bir ücret talep etmeden elbette

Umut

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin ile sökebilirsin diye düşünüyorum.komple dandik folyo ile kaplanmış arabanın boyasında kalan yapıştırıcıyı tiner dahil hiçbişi çözemezken 40 liralık benzinle bütün araba kız gibi oldu.ama bol kullanman lazım benzini.
    komançero garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=oldschoolgaraj;6641219]
    Alıntı Crx-Si Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Haksız mıyım?

İsterseniz buyrun garaja gelin ben size yardımcı olayım ,hiç bir ücret talep etmeden elbette

Umut
    Umut bey teklifiniz için çok teşekkür ediyorum. Dediğinizde haklısınızdır ancak uygulamayı ben yapmadığım için inceliği ve katman katman olup olmadığı ile ilgili fikrim ne yazık ki yok. Konunun en başından beri ürünün sökümü ile ilgili yardım istiyorum sadece Ne yazık ki ankaradayım, esnaflığınızın kuvvetli olduğunu hissettirdiniz teşekkürler.

Cumartesi günü benzin ve tiner ile deneme yapacağım, bir arkadaş balata spreyide önderdi onuda deneyip hangisinin bu konuda başarılı olup olmadığını buradan paylaşacağım. Sonuçta 4 jant var her birinde ayrı bir şey denesem belli olur kanımca.
    06 ZON 32 91 Crx Satıldı

__oNuR__

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yılmaz Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    balata spreyiyle deneyebilirsin. balataspreyleri boyalı yüzeylere değdiği zaman zarar verebiliyor. eğer bu çözmezse solwent bu işi kesin çözer.

Kolay gelsin
    Ürün boya değil plastik kaplama..

Altında da jant boyası var ona zarar vermek istemiyorum. Ama balata spreyi ile denerim.

Solvent son çaredir mevzu çeliğe saca insin diye...
    06 ZON 32 91 Crx Satıldı

__oNuR__

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)