Ben 800 1000 1500 2000 2500 ve 3000 kum zımpara alıyorum 1 er yaprak.
Sonra boyacı da takoz diye satılan bir kauçuk var onu alıyorum.
Bir sprey şişeye biraz pril ve su koyuyorum.
Sonra zımparaları 10x10 cm olarak kesiyorum makasla sonra takozu üstüne koyup ıslatarak farı matlaştırıyorum.
Burada biraz baskı gerekiyor her bir kum da 1 far için min 5-6 dk zımpara yapıyorum.
Bu kısım biraz yoruyor açıkçası.
Bazı yerlere takoz ile işlem yapamayacaksın o kısma zımpara yı 2 parmağına sıkıştırıp öyle uygulaman lazım.
Bu arada ben farın kaporta ya dnek gelen kısımlarını 2 kat kağıt bant ile kapatıyorum ki zımpara ile köşelere daha iyi uygulama yapabileyim.
2 fara da benzer işlemi yaptıktan sonra kurutuyorum.
Cloroform kullanacak isen araç içi su ısıtıcı alıp buhar çıkması için ucuna bir hortum yapman lazım.
Yukarıda da yazdım sağlık açısından sakınca doğurabilir. Ben detay araştırma yapmadan sosyal medya da görüp yaptım.
Açık havada yaptık ama soluyup solumadığım konusunda emin olamıyorum. Zira duman falan çıkmıyor kaynadığında,
Sadece yandan doğru açıyla bakınca yazın hava çok sıcakken asfalt üstünde görünen yansıtmaya benzer bir yansıma oluyor.
Uygulaması çok basit zaten buhar olarak çıkıp fara değmeye başladığında değdiği yerdeki matlığı komple şeffaf hale getiriyor. İlk yaptığımda sonuca inanamadım o kadar iyiydi.
Diğer yöntem ise matkap ucuna far parlatma süngeri ve plastx ya da benzer ürün alıp polisaj yapmak.
Bende menzerna 3in1 vardı onu kullandım sonuç Cloroform a göre 1 tık kötü. Ama farın ilk haline göre sonuç yine olumlu.
Olmadı atla gel bi gün sakaryayı gezersin beraber yaparız

)