lucky Jackal Nickli Üyeden Alıntı
Genelde smg 1 ler problemli olarak bilinir e36 lardaki,e46 lardaki smg II ler daha dayanıklıdır smg I'lere göre.Zaten e46 m serilerinde kullanılan smg şanzıman ile 3.30,3.25 gibi modellerde kullanılan smg şanzıman arasında dağlar kadar fark var,şanzımanları üreten firmalar bile farklı sanıyorum magneti marelli üretimi olması lazm normal serilerde kullanılan smg üreticisi.yani sen kendine M serilerindeki smg şanzımanı kriter alarak bir araştırma yapma veya M serilerini baz alarak smg hakkında bilgi edinmeye çalışma.
E46 normal serilerde kullanılan smg için ise genelde kullanım bilgisizliğinden kaynaklı sıkıntılar yaşandığını düşünüyorum 150 bin km de smg si tık dememiş araçta var,100.000 görmeden smg patlatmış arabada var.Birde bildiğim kadarı ile smg nin hiç bir parçasının tamiri söz konusu değil,bi arıza durumunda direk parça değişimi yapılıyor,sökme takma maliyetlerinede hiç girmiyorum.Sık sık launch Control yaparsan,vitesin altında bulununan sertlik ayarından sürekli sertte kullanır şanzımanı yorarsan sorun yaşama ihtimalin yüksek.
Ama arabasına iyi bakan kullanış tarzını bildiğim bir kişiden 150 bindede olsa smg şanzımanlı 3.30 alırım kullanırım hiçte korkmam,yorulmuş yıpranmış smg lerden uzak durmak lazım.