arkadaslar hybrid turbo ne demektir?
arkadaslar hybrid turbo ne demektir?
Forum yerine google a yazsaydın coktan cevabını almıştın ama neyse.
http://www.turbotechnics.com/turbo/hybridinfo.htm
Olay kibirlenme değil galiba bir yanlış anlaşılma var olay sadece araştırmadan bakmadan işin kolayına kaçma. Bu bilgi rahatlıkla tükçe veya herhangi bir dilde google da aratılarak bulunabilir. Bazen 387483 kere sorulmuş bir soru tekrar soruluyor nedeni ise arama butonunu kullanılmıyor yada google da çok basitce cevabını bulabileceğin konular için konu açılıyor sadece bunun cok saçma oldugnu belirttim. Haksız mıyım sizce?
link ingilizce ama çok açıklayıcı bilgiler var
http://en.wikipedia.org/wiki/Variabl...y_turbocharger
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
Haklısın ama bu konuda pek değil bence
Neden dersen mesela benimde aklıma takıldı hybrid turbo olayı ama hiç arayıp bakmak gereği duymadım. Şimdi burada konuyu görünce okuyor bir çok insan.
Dediğin olay eğer burada bir çok kez bu konu açılmış olsaydı kesinlikle doğruydu yada bu parçayı nerede bulurum tarzı açılan bir konu olsaydı.
alıntıya HAYIR...
ludacris,çeviridende bişey anlamadım desem
bende o zaman bikaç kişiye diyorum ki biliyosanız yazın,bilipte böyle ukalalık yapacaksanız ya da bilmiyosanız yazmayın rica ediyorum..
Hybrid turbo kullanıyorum ama inan aradaki mantıksal farkı tam bilmiyorum. Bilen biri açıklasa harbi iyi olur... Pallerden olma ihtimali yüksek ama
Hybrid turbo, iki turbonun kombinne edilmesi demek. mesela T25/28 Hybrid turbo, emme kismi t28 eksoz gasoz kismi ise t25 in , bu sekilde turbonun dolmasi erkene alinip ( t25 de oldugu gibi ) , t28 kadar hava basmasi hedeflenmis.
tabi bu, turbo bu kadar yaygin degilken konulmus isim, eskiden 3 cesit turbo varsa , ve eger ihtiyac duyulan turbo 3 ünede uymuyorsa o azaman Hybrid turbo devreye giriyordu. ama suan icin ise Hybrid turbo deyimi nerdeyse bitmis durumda örnek olarak , bu sektörde basi secen garrett firmasi bircok kombinasyonu var. (GT2860, GT2871 vs. ) . ( örnek : GT28-82 emme kismi capi 82mm eksoz kismi ise standart gt28 serisine ait) .
artik hangisi isini görüyorsa onu aliyorsun. yalpaze cok genisisledigi icin hatlari belirliyen yani Hybrid yapilan turbolar aralarda kaynadi.
adam ceviri degil, kisa ve oz bilgi istemis![]()
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye
Powered by Sistem Honda
teşekkür ederim.peki stock olarak turbolu gelen araçta sağlıklı olurmu bu işlem?turbomu değiştirdiğimde maliyet cok olur,benim aracımda mitsubishi td025 var.bunu nasıl kombine edebiliriz?sağlıklı oluyormu bu işlem?sandığım kadarıyla turbo palleriyle oynamak vs değil,başka turbonun parçası takılıyor direk?
Hybrid turbonun kompressor kısmı farklı, Ben 220 Roverda kullanıyorum gt30 35 arası bir hybrid Garrett son derece memnunum 3200 devirde ext wastgate açıyor ...
üreticiler belirli hesaplara parametrelere göre turbo üretir atıyorum 60mm kompresör pali için XX mm turbin pali gerekli yada daha farklı şeyler için bunlar belirli hesaplar belirli kullanım alanları gözetilerek yapılır kullanım alanı geniştir sen bunu kendi motoruna kendi amacına uygun olarak hesap yaparak senin uygulamana daha iyi uyacak şekle getirebilirsin bu sayede devir bandın daha iyi spool up daha iyi vs olabilir tabi tam terside olabilir kulaktan dolma şekilde onun palini ona takıyım vs yapmak kötü sonuçta verebilir, turbonun bastığı havayı motor kullandıktan sonra aynı şekilde uygun şekilde tahliye ederken sıkıntı çıkarmadan kısıtlamalar en az olacak şekilde atmak gerekir, güç almak için aynı zamanda spool up iyi olsun diye büyük kompresör kısmına ve küçük turbin kısmına sahip bi turbo yapsan alt devirlerde belki çok iyi olacak fakat üst devirlerde kompresörün bastığı havayı turbin güzel şekilde tahliye edemediğinde istediğin gibi basınç açamayacaksın basarken problem yaşayacaksın yada spool up kötü olacak, aynı zamanda yüksek basınçlar için ve belirli güç için kompresör kısmı küçük turbin büyük olduğunda devirlerde sıkıntı olmayacak basınçla vs alakalı yalnız devir bandı daha kötü olacak, şu açıdan turboyu elbiseye benzetebiliriz ne çok dar ne çok bol olmalı vücuda iyi oturmalı dar olursa seni sıkar, bol olursada elbise kötü duracak yine uygunsuz bir durum olacak, en güzeli motora uygun istenilen amaca uygun kompresör ve turbin seçimi yapmak![]()
körler sağırlar
ben sana kısaca şmyle soliim standart salyangozlara daha büyük pervane uygulanması bi bakıma
www.egeturbo.com
Turbo asker
önemli degil, bildiim kadarini aktardim, tüm turbolari tanimiyorum hatta , tanidiklarim tanimadiklarimdan daha az. o yüzden uzman kisiler aracindaki orjinal turboya neler yapilabilecegi hakkinda umarim dateyli bigi vericeklerdir , bu sekilde bizde ögrenmis olucaz.
birde konuyla alakasi yok ama neden ingilizce kelimeler bu kadar cok kullaniliyor? kullanilan ingilze kelimelerin türkce karsiliygi olmadigi icin mi yoksa ingilizcesi cok kullanildigi icin türkcesimi unutuluyor. bende hizimi alamayip almanca devam ediyim multikulti olur.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)