Orijinalini görmek için tıklayınız : akrep,yelkovan, ??
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:04
konuyu baştan anlatayimda sonra saçma gereksiz yorumlar gelmesin.
Bizim okulda öğretmenlerin geliş gidiş gidiş saatleri sıkıntı bizde sınıfın saatine göre
ayarlayalim saatlerimizi tam olsun. Akrepi ayarladim yelkovani
ayarladim ama o saniyeyi gösterenin ismini hatirlayamadim arkadaşa sordum
bilmiyorum ki dedi sağima soluma vs sordum bilmiyorlar hocaya sordum oda bilmiyor
oda sınıfa sordu bilen varmi diye ses yok.
Molada diğer öğretmenlere sorduk falan derken ortalama 2000 kişiye falan sorduk
kimse bilmiyor ismini.
Ciddi bi sıkıntı yaratti bizde bu ismini siz biliyormusunuz ?
SekoLive
25-10-2011, 15:07
günay :D ciddimsn
bu arada bende hatırlamıyorm.
giriş bi kişisel gelişim hikayesi gibi ama sonu hoş yinede :D
edit: bi gülme geldi vala ya :D :D :D sen çok yaşa arkadaşım ama bende bilmiyorum..
saniye onun adı :D
ibre flan farklı bi adımı varki ilk defa duydum bende
1 saattir google amcada arama yapıom saniyeye başka bi isim bulamadım :)
SANİYE
-Saatçilik. Saniye ibresi (veya kısaca saniye), her hareketinde bir saniyeyi veya saniyenin bir kesrini gösteren ibre.
Kaynak: Meydan Larousse
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:13
Konunun makarasi yok arkadaşlar 1 haftadir gördüğüm herkeze soruyorum hala ismini bulamadim ki bilmeyen cok fazla insan vardir
İsmi bilinmiyor değil, özel bir ismi yok sadece. Adı saniye/ saniye göstergesi..
Analog saatlerde akrep, yelkovan ve saniye var. Yani saniyeyi gösterenin adı da saniye.
volume81
25-10-2011, 15:15
can sıkıntısı böyle bişey galiba :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:16
Akrep yelkovan gibi o saniyeyi göstereninde bir ismi var gecen gün bi kız arkadaşim farkli bişey söyledi daha onceden ben biliyordum onun ismini ama SANİYE değil farkli bi ismi var
Makinist
25-10-2011, 15:19
Saatlerle ilgili 3 terim biliyorum. Akrep, yelkovan ve zemberek. Onun dışında saniyenin bi adı olsa en azından bilinirdi mutlaka. Yinede bulunursa bizde öğrenmiş oluruz.
kanashibari
25-10-2011, 15:19
Evet özel bir ismi yok akrep ve yelkovan gibi adı saniye. Eski nesil saatlerde saniye göstergesi yoktu burdan kalma bir alışkanlık akrep ve yelkovan saniye gereksinimi sonradan türediği için adıda saniye olarak devam etmiş.
lnd_samet
25-10-2011, 15:24
second hand
:D:D:D:D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:25
günay :D ciddimsn
bu arada bende hatırlamıyorm.
Abi hemde nasil bi ciddiyetle :D takinti oldu resmen yaa
bu arada istanbuldayim ben :)
Burak K.
25-10-2011, 15:26
Başlıkta felkovan mı yazıyo yoksa beni alkol mü çarptı ? :D
arkadaşı bu sıkıntıdan kurtarmak gerekir şimdi
işi gücü bırakıyorum araştırıyorum hemen
SAATLERDE KULLANILAN TERİMLER-MALZEMELER ve ÖZELLİKLER
QUARTZ: Saatin pil enerjisi ile çalıştığını gösterir. (Çoğu saatte yazdığı için halk arasında quartz yazısı marka ismi zannedilir. Oysa marka değil, sadece saatin pilli olduğunu gösterir.)
AUTOMATIC: Saatin pilsiz olup hareket enerjisi ile dolduğunu gösterir.
MECHANİC (mekanik): Saatin pilsiz olup kurma kolundan kurulduğunu gösterir.
KINETIC: Saatin pilli sistemde hareket enerjisi ile şarz olup çalıştığını gösterir.
AUTOQUARTZ: Saatin pilli sistemde hareket enerjisi ile şarz olup çalıştığını gösterir.
ECODRIVE (LIGHT POWER): Saatin pilli sistemde ışık enerjisi ile şarz olup çalıştığını gösterir.
ANALOG: Saatin Akrep-Yelkovan göstergeli olduğunu gösterir.
DIGITAL: Saatin elektronik olduğunu gösterir.
ANADIGI: Tek saat içinde hem analog hem digital saatin birlikte olduğunu gösterir.
DUALTIME: Çift zaman göstergeli, yani iki ayrı saat göstergesi.
GMT: Ülkelerin saat farkı göstergesi kısaca dünya saatleri deniyor.
SAPPHIRE: Safir cam. Çizilmez, sert cam.
MINERAL GLASS (KRİSTAL CAM): Kırılmaya dayanıklı cam.
CHRONOGRAPH: Zaman tutucu. Piyasada kronometreli diye tabir edilen özellik aslında chronograph’tır.
CHRONOMETER: Saatin şaşma payının olmadığı, doğru gittiği test edilmiş olup bu konuda sertifikalı olmasıdır. Böyle sertifikalı saatlerin sertifikası, her yıl yenilenir. İsviçre'nin resmi test istasyonlarında (c.o.s.c ) 'nin zorlu testlerinden başarıyla geçmiş saatlere verilen tanım olmakla beraber kronometre ibaresi her saat yapımcısının kendi kendine saatin üzerine yazabileceği bir ibare değildir. Söz konusu testler 15 gün ve gece süren , saatin 5 ayrı pozisyonda ve hızla değişen ısılar altında yapılan testlerdir.
RETROGRADE: Analog saatlerde ibrenin kendiliğinden otomatik olarak sıfırlanmasıdır.
PERPETUAL CALENDER: 2100 Yılına kadar saatin takvimini ay sonlarını şaşmadan otomatik olarak kendi kendine ayarlamasıdır.
MOONPHASE (monfeiz) : Ayın evrelerini gösterir.
HYGROMETER: Havanın nem oranını ölçer.
STAINLESS STEEL: Birinci sınıf kaliteli cerrahi çelik. Bütün saatlerde stainless steel yazmasına rağmen, çeliğinde markadan markaya farkı ve kalitesi vardır.
TITANIUM: Çelik gibi sağlam olup %40 daha hafif bir madendir. Dayanıklı ve kuvvetli bir maden olup çizilmeye de dayanıklıdır. Çeliğe alerjisi olanlar için çok iyidir. Çünkü anti alerjiktir.
BICOLOR: Çift renkli. Saatlerin sarı beyaz, kızıl beyaz gibi iki renkli olmasından dolayı kullanılan tabirdir.
PEARL: Sedef kadran.
LIMITED EDİTION: Saatin sınırlı sayıda üretilmiş olduğunu gösterir. Numaralıdırlar.
JEWELS: Çarkların sürtünme noktasındaki aşınmayı engellemek için yerleştirilen taş sayısı. Örneğin: 21jewels-21 taşlı demektir.
SCREW-IN CROWN (VİDALI-KİLİTLİ TEPE): Saatin su geçirmezlik oranını yükselten kurma kolu.
INDIGLO: Analog saatlerde zemin aydınlatma ışığı.
ILLIMINATOR: Elektronik digital saatlerde zemin aydınlatma ışığı.
KADRAN: Saatin üstten iç görüntüsünü sağlayan levha.
FLYBACK: Cronograph’ın tek tuşla aniden sıfırlayıp tekrar baştan start almasıdır.
ANTI-REFLEKTIVE: Yansıma yapmayan cam. Saatlerde tek taraflı ve çift taraflı anti-reflekte cam olmak üzere iki çeşit kullanılmaktadır.
POWER RESERVE: Güç göstergesi. Saatin enerji seviyesini gösterir.
BEZEL (DÖNER ÇERÇEVE): Saatin üstündeki döner çerçeve. Chronograph (zaman tutucu) özelliği olmayan saatlerde chronograph (zaman tutucu) olarak kullanılır.
CERAMIC: Saatin seramikten yapıldığını gösterir. Seramikten yapılan saatler çizilmezler. Yalnız saatlerde seramiğe başka madenlerde karıştırılarak kırılmaya dayanıklı olması için esnekleştirilirler.
TUNGSTEN: Saatin tungsten madeninden yapıldığını gösterir. Bu tarz saatlerde çizilmezler.
TACHYMETER (TAKİMETRE): Araçların hızını ölçmeye yarar. Bu özelliği genelde pilotlar kullanır.
RADIO CONTROLLE: Frekans kontrollü saat. Bu özellik Avrupa'da vardır. Bu sistem Türkiye’de kurulu değildir. Sistemin kurulu olduğu bölgelerde saat frekans alarak otomatik olarak kendini ayarlar. Ayarı bozulmaz.
TOUCH SCREEN: Camdan dokunarak ayarlanıp fonksiyonlarının aktif hale getirilmesi.
Alicanrs
25-10-2011, 15:31
Akrep yelkovan gibi o saniyeyi göstereninde bir ismi var gecen gün bi kız arkadaşim farkli bişey söyledi daha onceden ben biliyordum onun ismini ama SANİYE değil farkli bi ismi var
kız arkadaşın biliyorsa bi msj atıp sorsana:D
adamım ya dahisin sen kitleyin konuyu :D
Alicanrs
25-10-2011, 15:33
adamım ya dahisin sen kitleyin konuyu :D
ahahaha kız arkadaşım biliyordu geçen söyledi yazmış ee sorsun o zaman nie uraşıyoruz :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:36
Hatirlamiyor ki hatirlasa bütün sıkıntı bitecek.
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:37
Başlıkta felkovan mı yazıyo yoksa beni alkol mü çarptı ? :D
Yanliş yazmişim düzelttim ama sohbet bölümünde felkovan yaziyor konuyu acinca yelkovan oluyor
mehmetRS
25-10-2011, 15:38
o göstergenin adı "dilruba" dır.
o göstergenin adı "dilruba" dır.
hannibal lecter dogrumudur :D
onursumer
25-10-2011, 15:43
valla yıllarca akrep,yelkovan,saniye olarak bildim ben :D
crazydog
25-10-2011, 15:46
Saniyedir saniye :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:48
hannibal lecter dogrumudur :D
Bende bu işi cözmek için önce okuldaki saatleri sonrada gördüğüm bütün saatleri yemekle başliyacam
İNTİKAMMMMMM :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:50
Onun adi mine ;)
Bu olabilir araştirayim
Küçük akrep büyük yelkovan hızlı olanda saniye işte :D Nesi kafanı karıştırıyor ya :)
Bende başlıktaki felkovanı anlamaya çalışıyorum :D Yazım hatasıymış konuya girince anladım :)
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:54
Küçük akrep büyük yelkovan hızlı olanda saniye işte :D Nesi kafanı karıştırıyor ya :)
Bende başlıktaki felkovanı anlamaya çalışıyorum :D Yazım hatasıymış konuya girince anladım :)
Olum sen önce bana olan alkol borclarini öde önce
bu arada mine renksiz cam maddesi gibi bişeymiş yani maddenin ismi oluyor oda değil
Olum sen önce bana olan alkol borclarini öde önce
bu arada mine renksiz cam maddesi gibi bişeymiş yani maddenin ismi oluyor oda değil
O konuda sıkıntı yok.. Geldiğimde halledicez :D
Yanlız zile göre saniyemi ayarlıyosunuz siz.. :D :D Lisede yapıyoduk biz onu :D hauaha :D Son 3 sn kala kalkıp gidersiniz siz şimdi hahaha :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 15:58
O konuda sıkıntı yok.. Geldiğimde halledicez :D
Yanlız zile göre saniyemi ayarlıyosunuz siz.. :D :D Lisede yapıyoduk biz onu :D hauaha :D Son 3 sn kala kalkıp gidersiniz siz şimdi hahaha :D
yok lan öyle bi niyetimiz yoktu ama olmuşken hepsini ayarliyayim dedim böyle saçma salak bi olay cıktı ordaya durum cok ciddi :S
Edit : İstanbuldaysan ara beni görüşek :d
yok lan öyle bi niyetimiz yoktu ama olmuşken hepsini ayarliyayim dedim böyle saçma salak bi olay cıktı ordaya durum cok ciddi :S
Edit : İstanbuldaysan ara beni görüşek :d
Ne diyim kanka Allah kolaylık versin size :D :D
Yok Kayserideyim şu anda :) Bi ara paslaşıcaz raad ol :) Dağıtmayalım konuyu sonra ceza yiyorum :D
By_HaNNibaLL
25-10-2011, 16:01
konuyu baştan anlatayimda sonra saçma gereksiz yorumlar gelmesin.
Bizim okulda öğretmenlerin geliş gidiş gidiş saatleri sıkıntı bizde sınıfın saatine göre
ayarlayalim saatlerimizi tam olsun. Akrepi ayarladim yelkovani
ayarladim ama o saniyeyi gösterenin ismini hatirlayamadim arkadaşa sordum
bilmiyorum ki dedi sağima soluma vs sordum bilmiyorlar hocaya sordum oda bilmiyor
oda sınıfa sordu bilen varmi diye ses yok.
Molada diğer öğretmenlere sorduk falan derken ortalama 2000 kişiye falan sorduk
kimse bilmiyor ismini.
Ciddi bi sıkıntı yaratti bizde bu ismini siz biliyormusunuz ?
GÜNCELLL...:soru:
EmrahErdogan
25-10-2011, 16:04
arkadaşlar bı yardım edelım konu önemli...
olcay_bora
25-10-2011, 16:13
saniye denir baska adı yok olsa ögretirlerdi
HondatugraL
25-10-2011, 16:31
saniye hacı onun ismi illa isim bulmak istiyosan bi isim tak gitsin :D
Bende bulamadım ismini ama merak ettim :D
madem adı yok bacanak olsun adı...akrep yelkovan bacanak...
ısmı sanıyedır.. buna baglı olarakta saatın mekanızması ıcerısınde sanıyenın hareket etmesını saglayan carkın adıda sanıye carkıdır:icon_tup:
saat lerın kullanım kılavuzlarındada bu ıbrenın ısmı sanıye olarak belırtılmektedır.
yada soyle soylıyım yaklasık 15 yıldır saat cıyım baska bı ısım werıldıgını duymadım:):)
Bence adı şevket olsun yaprak dökümündeki şevket:D
Türk Dil Kurumu bu olaya el atmalı ve güzel bi isim bulmalı saniyeye:D
Şimdi koreliye sordum oda bilmiyor :(
HondatugraL
25-10-2011, 17:48
akrep yelkovan oda örümcek falan olsun bari :D
Bence adı şevket olsun yaprak dökümündeki şevket:D
binbir gecedeki ali kemal :soru::soru::soru::soru::D:D:D:D:D:cool::cool::eek ::eek:
tdk bu işe el atsa durmadandöner,dönergeçer,döngeç,döner,döner+ayran1 lira gibi öneriler gelirdi heralde üyelerden.
tdk dan cikacak oneriler icinde buradan daha komikleri olacagina ben eminim
giriş bi kişisel gelişim hikayesi gibi ama sonu hoş yinede :D
edit: bi gülme geldi vala ya :D :D :D sen çok yaşa arkadaşım ama bende bilmiyorum..
taş geldi kafama kardeşim :D
bacanak iyiymiş :) :icon_tup:
binbir gecedeki ali kemal :soru::soru::soru::soru::D:D:D:D:D:cool::cool::eek ::eek:
smleylerinin hastasıyız abi :D
saniye kolu diye bılıyorum ben ama :D
saniye kolu diye bılıyorum ben ama :D
neyin saniye kolu :eek::eek::eek::eek::eek::eek:
özel bir ismi vardı evet duymustum hatırlamıyorm şimdi :)
ahahah süper :D:D:D:D:D
yiğit205
25-10-2011, 19:02
dönme koyalım bence
:hihih:
dönme koyalım bence
:hihih:
e o zaman durur :o:o:o:o:o:D:D:D:D:heyoo::heyoo::heyoo::hahaha::ha haha::hahaha:
yiğit205
25-10-2011, 19:08
e o zaman durur :o:o:o:o:o:D:D:D:D:heyoo::heyoo::heyoo::hahaha::ha haha::hahaha:
:cokgreen:
fırıldak güzel olurdu :D:D:D:D
akrepte değil yelkovanda değil acaba nedir diye bi bilmece yaratalım elbet cevabı çıkar
kan kirmizi sut beyaz
kale kapisindan sigmaz
findik kabuuna sigar :rolleyes: :rolleyes:
E.ORANLI
25-10-2011, 22:23
günay ne içiyonuz siz orda Cem dayı naptı size böle :D
Ludacris
25-10-2011, 22:39
Henk olmasi lazim
By_HaNNibaLL
26-10-2011, 14:14
günay ne içiyonuz siz orda Cem dayı naptı size böle :D
2 bira içiyorum valla sonra derse giriyom abi normal gündelik hayatim :D
Günayım , Fikonun yanına gitmekle hıc iyi şeyler yapmadın sen :)