Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Yıkama Kimyasal Köpük sıktıranlar ?
fatihcakin
08-10-2011, 21:06
Arkadaşlar oto yıkamalarda bılıyosunuzdur kiri arındırmak için bi köpük sıkıyorlar, geçen bi arkadaşımın arabasına sıkmıslar hep iz bırakmıs kapı içlerinde falan arabayı temizlicez diye daha beter leke bırakmıslar sağında solunda...
Dikkate alınacak tey şey kalite, güneş altında olmadığı sürece düzgün silindikten sonra sıkıntı olmuyor.
o köpükte bi sıkıntı vardir bizim buralarda sıktırıorlar araclar saglam cıkıor =)
peki araç yıkatmadan önce nelere dikkat etmeliyiz ? köpügün tadına falan bakmak mı gerekir ?
yıkattıgın yerin adresini verirsin :) insanlar oraya gitmez yada direk orayı uyarırsın buraya bu şekilde yazmak bi saçmalık bence :)
driftboy
08-10-2011, 21:12
İyi durulamamışlardır. Kuruturkende farketmemişlerdir o yüzden olabilir.
fatihcakin
08-10-2011, 21:12
peki araç yıkatmadan önce nelere dikkat etmeliyiz ? köpügün tadına falan bakmak mı gerekir ?
Sen bak abicim istersende sonra bazı arkadaşlar konu acıyo yok arabanın boyası matlaştı yok orası sarardı burası leke yaptı nasıl cıkartırım diye :)
valla her yerde yıkatmamak lazım adamlar ucuz olsun diye herşeyi koyarlar cilalı köpük diye.. tanıdık bildik yerler en sağlamı
o köpüğün içinde kostik var arkadaşlar yoksa o kadar kiri nasıl sünger vurmadan akıtır hepsi aynı değil ama kesinlikle tavsiye etmem sonuçta etkili bir kimyasal kaç arabada gördüm cam fitillerini simsiyah akıtıyordu gerisini siz düşünün;)
benzinlikte kopuklu yıkatınca temiz araba daha beter lekelenıyo o yuzden sadece su tutturuyorum ben
Kocaelinin neresindensin sen hangi yıkama ?
bora1311
08-10-2011, 21:18
arac dısındaki plastik yerlerde renk degisikligi yaptıgını duymustum, ne kadar dogru bilmiyorum...
araci her yerde yıkatmamak lazım, imkan varsa en iyisi kendin yıkaman, sahsen ben oyle yapiyorum...
köpükler kalite kalitedir.20 kg mı 50 tl yede var 250 tl yede var : ) nekadar ekmek okadar kofte : )
cogu kopukde kostık asıt var ama bunun oranı onemlı.fazla oldugu zaman kırın anasını aglatır cıkarır ama ustundekı cılayı alır parlak yerlerı bozar matlastırır arabada leke yapar .....
o yuzden guvendıgınız kalıtelı urun kullanan yerde yıkatın.
Shadow_Dancer
08-10-2011, 21:23
köpükler kalite kalitedir.20 kg mı 50 tl yede var 250 tl yede var : ) nekadar ekmek okadar kofte : )
cogu kopukde kostık asıt var ama bunun oranı onemlı.fazla oldugu zaman kırın anasını aglatır cıkarır ama ustundekı cılayı alır parlak yerlerı bozar matlastırır arabada leke yapar .....
Mesela DNC auto car care maslak güvenilir bir yerdir :D
fatihcakin
08-10-2011, 21:25
Kocaelinin neresindensin sen hangi yıkama ?
Gölcükte ama cogu oto yıkama zaten sıkıyo işte ne oldugu belli deıl 1 ton suya 1 kilo koyan var köpürsünde ne olursa olsun diyende cok göz boyamak için :)
Konstre olarak satılan bir malzeme, Bauhaus ta 1-2 marka 5lt bidonda var.
Kimyasal içerikli olduğu doğrudur, Direk teniniz ile temasından kaçınınız diyor kutuda.
Ancak 5 senedir aracım bu tip ürünler ile yıkanıyor. 5 senede belki 2 kere ciddi boya bakım gördü görmedi... Geçenlerle Formula1 carnauba ile giriştim canlı canlı duruyor. Boyada bir zarar vs yok.
Bir zararını görmedim ben, ama genel olarak ciddi ürünlerle mukayese etmemek lazım tabi.
Çokta anlamam bu işlerden.
Gölcükte ama cogu oto yıkama zaten sıkıyo işte ne oldugu belli deıl 1 ton suya 1 kilo koyan var köpürsünde ne olursa olsun diyende cok göz boyamak için :)
bildiğin yerde yıkat bence her bildiğin ucuz yerlere gittinmi arabanın rengi bile gider dikkat etmek lazım ;)
ALPhan japan
08-10-2011, 21:27
bi kova sabunlu su ve sünger bu işi kökden çözer üşenmesem :D
fatihcakin
08-10-2011, 21:28
bildiğin yerde yıkat bence her bildiğin ucuz yerlere gittinmi arabanın rengi bile gider dikkat etmek lazım ;)
Ya aslında bende sıkıntı yok ben hep kendım yıkarım cok kir varsa sadece su tuttururum tazzikle işte neyse ben sorun etmıyorumda aklınızda olsun diye yazdım bişeler :)
Sonax'a götürüyorum Samsunda köpük makinasından basıyor köpüğü jilet gibi çıkıyor ama iyimi kötümü nerden bilcem
DCO Works
08-10-2011, 21:33
ben gözümle gordüm elazığda bi arkadaşımız o makineye mintak koydu çamaşır suyu koydu bide başka bişi koydu :) daha ne hayır gelir onla yıkanan arabadan. daha çok mintak yada bulaşık deterjanı kullanıyo bence ufak yıkamalar
Mesela DNC auto car care maslak güvenilir bir yerdir :D
REKLAMLARRRRRRR ahahahhah:D
bi kez benzinlikte yıkatmıştım aynı olay başıma geldi beyaz beyaz lekeler filan sonra cilayla filan zor temizledim
dragstar
08-10-2011, 21:55
lavoba aç ların hammedisidir kostik,
afiyet olsun
o beyaz lekeler suyun kireçli olmasındanda oluşabilir
o beyaz lekeler suyun kireçli olmasındanda oluşabilir
tazikli suyla yıkayınca öle bi leke yoktu fakat köpük yaptıktan sonra lekeler köpüğn aktığı şekilde kaldı
devil_berk22
08-10-2011, 21:58
benzinlikte kendim yıkıyorum 1tl ile çalışan makina var köpük atıyorum ve hiçbir yan etkisinide görmedim işin garip tarafı sırf köpük hiçbir işe yaradığıda yok :D
20 30 lıranıza kıyıp alın bı bılındık marka sampuan onla temızletın gerek varmı sunun bunun kopugu nasıl dıye dusunmeye :)
20 30 lıranıza kıyıp alın bı bılındık marka sampuan onla temızletın gerek varmı sunun bunun kopugu nasıl dıye dusunmeye :)
aynen katılıyorum dostum TURTLE WAX Extreme Nano Teknoloji Cilalı Oto Şampuanı bn bunu kullanıyorum ve aracımı bazen tanıyamıyorum yeni boyanmıs gıbı oluyor :icon_tup:
ınanrmısın bende aynı sampuanı kullanıyorum ıyı durulamak gerekıyo ama olsun :)
cagri-35
08-10-2011, 23:10
Piyasadakilerin çoğu 10 15 kg ı 30-40 tl arası olanlardan. Birde yenı moda eskıden beyazdı artık ıcıne renkte katıyorlar pembe sarı mor köpük :)
Eski aracımda taktıgım bir takım jantı yaktı o meret. Gerçi o zaman gittiğim yıkamacının bir jant temizleme solüsyonu kullandıgını hatırlıyorum o zaman cokta üstlememıstım. Jantın uzerındekı vernık yada herneyse yanmıstı yer yer sararmıstı zamanla. Aldıgım yere götürdüm incelediler ve kesinlikle kimyasal yada asitli bir madde demişlerdi. Ogün bugundur bilindik markaların turtle, sonax, meg in cilalısı dışında şampuan değdirmem arabama.
Tayfun-E30
08-10-2011, 23:39
Bildik bir yerde yikanirsa zarar vericek birsey yok, tabiki kopuklu yikanicak, aracim sabun gibi gidip 5 lira ucuz olucak diye taksicilerin gittigi fircayla araba yikayan yere vericegime 1 saat az uyurum gerekirse ama kendim yikarim ellerim kanayacak degil ya... =) en fazla ustundeki waxtan gider..
biz de oto yıkama işletiyoruz 30litresine 200den fazla para veriyoruz ve fiyatlarımız ona göre düzenliyoruz.burada ucuz surada ucuz deyip benzinliklerde vs yerlerde yıkatmayın kalitesiz köpük her yere zarar kar ettim sayıpta sonra olusan bu lekeleri temizlettirmek için ayrı paralar vermk zorunda kalmayın.)
hocam hangi yıkama olursa olsun köpükten önce mutlaka tazzikli su sıktırın daha sonra köpükletin buna mutlaka dikkate edin
hocam hangi yıkama olursa olsun köpükten önce mutlaka tazzikli su sıktırın daha sonra köpükletin buna mutlaka dikkate edin
kire ıslakken müdahale edilince cıkartması güç olur :) önce su tutup sonra köpük sıkarsanız hiçbir etki yapmaz :icon_tup:
kir peluşla çıkar. fakat sıkılan köpükte toksit var ise ki kimse hangi yıkamacı hangi köpüğü kullanıyor bilemez bunun için yani toksitin boyaya zarar vermemesi için önce yıkamak herzaman daha doğrudur
kir peluşla çıkar. fakat sıkılan köpükte toksit var ise ki kimse hangi yıkamacı hangi köpüğü kullanıyor bilemez bunun için yani toksitin boyaya zarar vermemesi için önce yıkamak herzaman daha doğrudur
önce yıkadıgınız zaman köpügün ne manası kalıyor... önce yıkarsınız sonra köpük sıkarsınız köpük oldugu gibi akar peluşla boya yüzeyine müdahale edersiniz araç çizilir :)
Valla isterse kir çıkmasın ben önce su tutuyorum sonra yıkıyorum ki aracın üstündeki ince tabaka gitsin birde onlar wasmitt'e gelip aarcı çizmesin diye.Tabi basınçlı makine benim olunca 2 saat 15 dakikada sadece yıkama yapailiyorsunuz benim gibi :D
Bu köpük makinalarına bizim kovaya döküp kullandığımız meguiarsın,sonaxın şampuanları koyulabiliyor mu yoksa illa makinaya özel bi şampuan mı gerekli?
Bu köpük makinalarına bizim kovaya döküp kullandığımız meguiarsın,sonaxın şampuanları koyulabiliyor mu yoksa illa makinaya özel bi şampuan mı gerekli?
o şekilde köpük olacagını düşünmüyorum.. su gibi atar ve cok fazla şampuanınız gider. o ilaçlar şampuanlar kova için tasarlanmış diye biliyorm.
Valla arkadaşlar mat siyah araca sıktırıyorum Allah'a şükür hiçbir sıkıntı görmedim olsa heralde mat kaplamada problem olur diye düşünüyorum
onursumer
09-10-2011, 12:10
her yıkamada yıkatmamak lazım ben hep aynı bildiğim yere yıkatıyorum 2006 yılından beri aracım sadece senede 1 kere boya korumaya giriyor
daha hala herhangi biryerinde kopukten dolayı sıkıntı oluşmadı
o şekilde köpük olacagını düşünmüyorum.. su gibi atar ve cok fazla şampuanınız gider. o ilaçlar şampuanlar kova için tasarlanmış diye biliyorm.
Şunun için sordum..
Bizim burda vasatın üstünde yıkayan bir tek çekmeköy sonax vardı , onlarda kova süngerden köpüklü sisteme geçtiler o günden beri eskisi kadar sık gitmiyorum.Yıkayan elemanlardan biri makinanın içine o kovayla yıkarkende kullandıkları sarı şampuandan koyduklarını söyledi de banada pek inandırıcı gelmemişti.
O köpükte sonaxta olsa illaki aşındırıcı daha fazladır diye düşünüyorum , kovada kullanılan şampuanlardan.
:icon_tup:
önce yıkadıgınız zaman köpügün ne manası kalıyor... önce yıkarsınız sonra köpük sıkarsınız köpük oldugu gibi akar peluşla boya yüzeyine müdahale edersiniz araç çizilir :)
hocam asıl önce su tutmazsan aracın çizilir aracın üzerindeki toz kir çamur vb bakteriler su tutmadan köpük sıkıp peluşlarsan bunlar boyayı çizer
bahsettiğin markaların köpüktüpleri için olan özel ilaçları mevcut
hocam asıl önce su tutmazsan aracın çizilir aracın üzerindeki toz kir çamur vb bakteriler su tutmadan köpük sıkıp peluşlarsan bunlar boyayı çizer
köpük sıkıp peluşluyorum diyen oldumu :) yanlış okudun heralde :) bigün gelirsin dükkanıma görürsün nasıl yıkadıgımı :)
neyse bu konu böyle uzar gider herkez kendi bildigi gibi yıkasın :) ben 6 7 senedir aynı yerimdeyim daha kimseden bir şikayet duymadım
Şunun için sordum..
Bizim burda vasatın üstünde yıkayan bir tek çekmeköy sonax vardı , onlarda kova süngerden köpüklü sisteme geçtiler o günden beri eskisi kadar sık gitmiyorum.Yıkayan elemanlardan biri makinanın içine o kovayla yıkarkende kullandıkları sarı şampuandan koyduklarını söyledi de banada pek inandırıcı gelmemişti.
O köpükte sonaxta olsa illaki aşındırıcı daha fazladır diye düşünüyorum , kovada kullanılan şampuanlardan.
inandırıcı gelmemesi normal öyle bişey oldugunu sanmıyorum :) anladım demek istediginizi tek bir yerde takıldım aşındırması fazladır falan demişsiniz orayı tam anlayamadım
En güzel Fırçasız şampuanlardan 2 si;
Atas Proteo ve Atas DLS dir. DLS pembe daha güçlü kirleri söker diğeri şeffaf daha parlak yapar.
Ama ne olursa olsun aracın cilasından yer ben şahsen tercih etmiyorum.
Not: Sokaktaki yıkamacıların bir çoğu çok dandik şampua+pril vs.. içine ne bulursa döküyor tavsiye etmem.
bencede herkes bildiği gibi yıkasın ayrıca gelip görülecek birşey yok buda biraz zor olur herhalde Adana istanbul neyse kardeş Allah herkesin işini hayırlı etsin inş.
Ama yinede önce su tutmak herzaman faydalıdır bencee
bencede herkes bildiği gibi yıkasın ayrıca gelip görülecek birşey yok buda biraz zor olur herhalde Adana istanbul neyse kardeş Allah herkesin işini hayırlı etsin inş.
Ama yinede önce su tutmak herzaman faydalıdır bencee
:) hehehe konuyu yukarda bitirdik teşekkürler :) kolay gelsin :hahaha:
inandırıcı gelmemesi normal öyle bişey oldugunu sanmıyorum :) anladım demek istediginizi tek bir yerde takıldım aşındırması fazladır falan demişsiniz orayı tam anlayamadım
Köpüğün amacı köpükle ve durula mantığında olduğundan ,kiri ovalamadan çıkartmak içinde daha fazla aşındırıcı kimyasal vardır diye bir fikir yürüttüm ama doğruda olmayabilir tabi.
Köpüğün amacı köpükle ve durula mantığında olduğundan ,kiri ovalamadan çıkartmak içinde daha fazla aşındırıcı kimyasal vardır diye bir fikir yürüttüm ama doğruda olmayabilir tabi.
köpügün amacı kiri yumuşatmak tarzikle almaktır :) bide bu yanı var
fatihcakin
09-10-2011, 12:49
Tamamda abi köpüğün amacı kiri yumuşatmak ama kiri yumuşatıyım derken araça zarar verenler oluyor işte :)
Aynada ki japon yapıştırıcısını çözüp kapıya akıttı nasıl bir köpüktüyse.
Gittiğim zaman kendi şampuanımı götürüyorum onla yıkıyorlar artık.
Tamamda abi köpüğün amacı kiri yumuşatmak ama kiri yumuşatıyım derken araça zarar verenler oluyor işte :)
:) o yüzden daha kaliteli yerlere eli ayagı yüzgün yerlere gidin alelade herhangi biryerde yıkarıtsanız olmaz :) en azından yemek yediginiz biyer gibi düşünün herhangi biryerde kimse yemek yemez :) güvenmedigi bir yerde
mert_leon
09-10-2011, 12:59
:) o yüzden daha kaliteli yerlere eli ayagı yüzgün yerlere gidin alelade herhangi biryerde yıkarıtsanız olmaz :) en azından yemek yediginiz biyer gibi düşünün herhangi biryerde kimse yemek yemez :) güvenmedigi bir yerde
harundan oto yıkama dersleri :D lesson 1 :D
M U R A T
09-10-2011, 12:59
ben foam lance te birkaç normal şampuan denedim mesela meg in mor şampuanı güzel köpürüyor
harundan oto yıkama dersleri :D lesson 1 :D
kanka ne yapalım bu işin içinde dogduk büyüdük :)
ÜSTÜNERC
09-10-2011, 13:39
arabanın ıcı herzaman kırlenmedıgı ıcın 3-4 haftada bır ıcını yıkatıyorum.Her haftada petrolda fırcasız yıkıyorlar orda yıkıyorum sıkıntı cıkmıyor.Kopukten kopuge fark olabılıyor mesela bızım bı tanıdıgın jantları fume olmustu sıyah olmustu renk atmıstı kopukten dolayı bıldık yerde yıkatmakta fayda var
valla bu allahın dağında 2 tane yıkamacı var ikisinede sordum ne sıkıyosunuz köpüğün içinde ne var ilaçlı şampuan falan diyolardı gecen dolum yaparken gördüm baya mavi bidon bingoyu yaslıyolar... Bende sadece sus tutturup geçiyorum bi hayratın başını kovayla devam mecbur... Yer olarak Elmadağ Ankara... Gereksiz bi yer yolunuz düşsede uğramayın ankaradan kırıkkale samsun yozgat çorum vs. yerlere giderken mecbur geçeceğiniz bi yer mümkünse 300 kmle falan geçinde görmeyin...
Uzun uzun acıklamıstım da sıldım bı yıkamacının once kopuk vuruyorum bı sorun yasamadım demesı ve bunu savunmasına uzuldum :)
tolgakaynak
09-10-2011, 23:42
kafam karıştı. ben her zaman önce su tutturur sonra köpükletirim ardından durulatırım. 3 işlem olarak yapıyorum.
diğer türlüde köpükle - durula 2 işlem yapılıyor. Hangisi doğru yada yanlış gereksiz...
Bende bir süre bu işi yaptım hatta daha yeni bıraktım oto yıkamamı devrettim. Benimde bildiğim araca önce bir su tutulur güzel bir yıkanır ,daha sonra köpük sıkılır (ama öyle dandik deil marka vs. kimyasal ve TSE belgeli) o köpük gerçekten kiri çözer bunu yakından bakarsanız rahatlıkla görürsünüz , daha sonra araba bol su ile uzun süre (kısa su tutulursa sonuçta kimyasal olduğu için leke o anda kalmasada zamanla mutlaka leke kalır) durulanır hatta bu süre baya uzun olmalıdır. Daha sonrada HEMEN silinir BEKLETİLEMEZ yoksa nekadar dikkat ederseniz edin yine leke kalır... Dipnot iç-dış bir araç Min. 1 saatden erken çıkıyorsa yada siz sıkıştırarak çabuk olsun diyorsanız bilin ki o araçtan hayır gelmez... ;)
Kesinlikle hiç sevmiyorum arabanıza cila atın sonra kirlensin gidin o şekilde yıkatın ne cila kalıyo nede başka birşey. kimyasal ne varsa alıyo bir anda.ki boyayada zarar verıyodur kesin....
S.Özeren
10-10-2011, 02:48
genelde kendim yıkayıp standart yıkama ücreti ödediğimden dolayı
yağmura falan yakalanırsam araçtan çamuru çıkarmak için
önce köpük süngerlemeden tazik arkasından bidaha köpük süngerleyip iyice duruluyorum miss oluyor :D 2-3 günlük "tozda" köpük bile kullanmıyorum
toz + yağmurdan sonra tavsiye etmem bildiğn çamur lekesi kalıyor kaportada..
petrollerdeki köpüklerde 5 para etmez bana göre, kaliteli yıkama yapan yerlerdeki köpükler kayda değer. kolay kolay köpükle yıkamam ama ara sıra samet'in (livestrong) tekniğini uygulayıp ilk köpük + su, ikinci köpük + yıkama eldiveniyle lekeli bölgelere girişme + tazzikli su yapıyorum, o da mecbur kalırsam yada arabaya kızmışsam :D
once kopukte dusundugunde mantıklı şoyle kı full camur arabaya once tazdıgı vurursan belkı camurla bırlıkte tazık vursanda cızıyo olabılır kopuk yumusatır kurumus camuru oyle su vurabılırsınde ondan sonrada ıkıncı postayı gıtmek lazım bıkerede cok saglıklı sonuc alınmayabılır yınede dıyorum aklın kagna gıt 20lıraya bıldık marka sampuan al aklın kalmasın onla yıkat
ErenErdem
10-10-2011, 09:36
Çizmemesi için; imkanlar varsa önce ılık-sıcak arası suyla arabaya su tutmak, daha sonra köpük :)
Sünger boyanın can düşmanı fırça bile süngerden daha az çiziyo
kimyasal durumunu bilmiyorum ama püskürtmeli sabunlar boyayı çizmiyo
İbrahim Erdem
10-10-2011, 10:13
Benim de bildiğim önce su sıkılır kirin kabası alınır sonra kimyasalla temizlenip iyice durulanır. Petroldeki köpükçülere asla uğramam. Giderim tanıdığım yıkamacıya ekipmanımla kendim yıkar ellerindeki basınçlı makine ile de su tutarım. mekanı kullandım diye de 5-10 birşey veriyorum adama 10 numara oluyor.
kafam karıştı. ben her zaman önce su tutturur sonra köpükletirim ardından durulatırım. 3 işlem olarak yapıyorum.
diğer türlüde köpükle - durula 2 işlem yapılıyor. Hangisi doğru yada yanlış gereksiz...
yaptığın işlem doğrudur önce su sonra köpük
flexamin
10-10-2011, 13:32
valla bende yıkamacıma gidiyorum ilk olarak tazikli suyu tutuyorum ardından köpüğü sıkıp 2-3 dakka bekletiyorum ( 1 sigara içmiş oluyorum bu beklemede) daha sonra tekrar tazzikli su ardından tekrar köpük sıkıp yıkama eldiveni ile ipeksi dokunuşlarla temizleyip ardında bol su ile duruluyorum.
kaporta bebek poposu gibi oluyor valla
Cok zorda kalmadikca 3 yikama disinda baska yerde yikatmam,uygulama yaptirmam arabalarima,gittigim yerler esimiz dostumuz o yuzden sikinti olmuyor kendi arabalarina nasil ozen gosteriolarsa benim arabalarimda da ayni ozeni goruyorum
İlk olarak su tutturmak en mantıklısı bana göre en dogrusu,daha sonra ilaçlı yıkama,içim rahatlasın diye eldivenle ılık su+bol köpüklü sonra durulamak en mantıklısı kurularken meg in cila bezi büyük olandı yanlış hatırlamıyorsam çok iyi oluyor durularken hızlı cila kuruladıkdan sonra inceden nxt ohh yemede yanında yat :)
Böyle bir yıkamacı bulamadım ama olsun mümkün oldukça böyle yaptırıyoruz hatrımızın geçtigi yıkamacılara .
İz bırakıyor bazı ürünler özellikde jantlar için kullanılan dandik ürünlerde öyle çok sorun oluyor,bazı yerler bilgiin kezzap döküyor abi bak kiri nasıl çıkarıyor diyor bırak benim kirim kalsın,diyorum :)
pepecura
10-10-2011, 14:41
Bende bir süre bu işi yaptım hatta daha yeni bıraktım oto yıkamamı devrettim. Benimde bildiğim araca önce bir su tutulur güzel bir yıkanır ,daha sonra köpük sıkılır (ama öyle dandik deil marka vs. kimyasal ve TSE belgeli) o köpük gerçekten kiri çözer bunu yakından bakarsanız rahatlıkla görürsünüz , daha sonra araba bol su ile uzun süre (kısa su tutulursa sonuçta kimyasal olduğu için leke o anda kalmasada zamanla mutlaka leke kalır) durulanır hatta bu süre baya uzun olmalıdır. Daha sonrada HEMEN silinir BEKLETİLEMEZ yoksa nekadar dikkat ederseniz edin yine leke kalır... Dipnot iç-dış bir araç Min. 1 saatden erken çıkıyorsa yada siz sıkıştırarak çabuk olsun diyorsanız bilin ki o araçtan hayır gelmez... ;)
1 arabayla 1 saat ilgilenen yer varsa helal olsun.
ÜSTÜNERC
10-10-2011, 15:09
1 arabayla 1 saat ılgılenırsen baya buyuk yerin ve fazla elamanın olması gerekıyor heralde.Ama yapan varsa helal olsun :icon_tup:
cabriolet
10-10-2011, 15:18
motorumu yıkarken zincir jant falan yağlı yerleri önce benzin ve yumuşak fırça ile güzelce yıkıyorum sonra köpük sıkıp hiç beklemeden duruluyorum sonra meguiarsın şampuanı ve eldiveni ile tekrar yıkıyorum ve duruluyorum sonra kurulayıp zincirini yağlayıp bırakıyorum
arabadada önce köpük sıkıp duruluyorum sonra meguiars şampuan ve eldiven ile yıkıyorum duruluyorum en son kurularkende bi kat kuruladıktan sonra quick detailer ilede bi kat sile sile geçiyorum tertemiz oluyo
köpükten önce su tutarsanız köpük işlevini pek yerine getiremez belli oranda sulandırılıyo zaten siz bide arabayı ıslatırsanız çok sulandırılmış olucak en iyisi önce köpüğü sıkın sonra durulayın zaten köpüğün amacı zaman kazandırmak boş yere zamanınızı harcamayın :D
1 arabayla 1 saat ılgılenırsen baya buyuk yerin ve fazla elamanın olması gerekıyor heralde.Ama yapan varsa helal olsun :icon_tup:
Uskudar Meguiars'ta normalde 1 saatte cikiyordu ic-dis yikanan arabalar, bende 1.5'a kadar uzuyordu tabi.. :D Ama maalesef kapandi sonradan, mekanla alakali sikinti oldu.. Simdi arabami yikatmiyorum hic bir yerde, kaldik ... gibi :D
Hepi topu 2 adam calisiyordu, 1'i uygulama yaparken 1 kisi yikamaya bakiyordu, ticari endiseden ziyade musteri memnuniyeti on planda oldugu icin hic bir sey aceleye gelmiyordu..
Kopukler arabanin cilasini aliyor matlastiriyor o yuzden elinizden geldigi kadar ya kendiniz yikayin sicak su ile sungerle yada buharla yikayanlar var onlara yikatin derim
fatihcakin
27-04-2012, 17:35
Kopukler arabanin cilasini aliyor matlastiriyor o yuzden elinizden geldigi kadar ya kendiniz yikayin sicak su ile sungerle yada buharla yikayanlar var onlara yikatin derim
Hacı neden hooorttlattın konuyu :D :)
konunun tekrar hatırlanması iyi oldu aslında,
var mı başka dikkate alınıcak şeyler ? :)
fatihcakin
27-04-2012, 18:04
konunun tekrar hatırlanması iyi oldu aslında,
var mı başka dikkate alınıcak şeyler ? :)
Dikkate alınacak tey şey kalite, güneş altında olmadığı sürece düzgün silindikten sonra sıkıntı olmuyor.
meLaNchoLic
27-04-2012, 18:18
ilk sayfaya döndüm sandım bi an aynı post birebir :D
Ben süngerle ellerimle yıkardım arabayı her yerini karış karış bilirdim :) ama zamana ayak uyduruyoruz pratik diye
bende otomatik fırçalı yıkamaya girmiştim girmedende bulaşık deterjanı döktüm arabanın üstüne arabanın tüm plastik aksamları bembeyaz olmuştu. :) köpüklü yıkamalarda aynı şekilde beyazlatıyor.hatta plakayı kalınlaştırmıştım o boyaları bile hafiften sökmeye başladı. hiç önermiyorum acil durumlar dışında girmiyorum :D
İbrahim33
27-04-2012, 20:42
Ben kesinlikle kimyasal köpük vs kullanmıyorum , kullandırmıyorum aracımda...hatta tazzikli makine bile kullandırmıyorum , kullandırtmıyorum.
SEÇKİN172
27-04-2012, 23:23
aracı güzel silememişler kapı aralarınıda aynı şekilde ilaçtanda alakası var tabi ama tamamen bu dediginiz işçilik :) bende yıkamacıyım :)
QuiksilveR
27-07-2012, 18:05
Kandıra kavşağındaki Shell'deki yıkama böyle. köpük sıktırmayın