Orijinalini görmek için tıklayınız : Sprinter Booster Yardımı Lütfen yardım ! :(
YunusCan
02-10-2011, 01:34
Slm arkadaslar.
2009 model toyota corolla 1.6 dual vvt-i manuel benzinli aracımda eski arabamda gördügüm gaz tepkilerini göremiyorum. araştırmalar sonucu 2003 yılından sonrası arabaların telli gaz kelebegi sisteminden gaz tepkisinin kelebege elektronik sinyallerle ulastıgının kanısına vardık. Fakat bu durum beni rahatsız etti ve internette dolasırken sprinter booster diye bi parça buldum. gaz kelebegindeki tepkileri canlandırıyormuş.
fiyatı 600 tl montajı ise 5 dk da yapılabilirmiş... araca kesinlikle bir zararı olmadıgını söylüyorlar. arabada ara gazı , Gaz tokatlama vs. gibi anlık gaz tepkileri tamamen yok durumda. dizel araç gibi gaza basıldıktan 0.9 sn sonra motor tepki görüyor. Bu dedigim ürün sizce benim derdime derman olabilirmi ? işimize yararmı Yorumlarnızı alayım teşekkürler..
slowmotion
02-10-2011, 01:37
adanadaysan reşatbey karakolunun aradan girince four tuning mansur abide var. test edip beğenirsen alırsın dostum.
battalgazi
02-10-2011, 10:24
adanadaysan reşatbey karakolunun aradan girince four tuning mansur abide var. test edip beğenirsen alırsın dostum.
telefonu varmı bende civic için düşünüyorum bir sorayım
Yazilim yaptirin ustune biraz daha koyarak,bir tasla iki kus vurun ;)
Para bosa gitmesin...
mert_leon
02-10-2011, 10:36
abi bu vvti motorların yazılımı çok pahalı ve alınank güç 5 hp civarı :D
hasan çağri
02-10-2011, 10:42
Benzermotorda olan 2007 aurisim için bende bakıyorum ama kullanıp ta yorum yapan göremediğim için emin olamıyorum açıkçası.
Four tuningin sattığı üründe aynı işi görüyor biraz daha uygun fiyatlı
YunusCan
02-10-2011, 15:01
Yazilim yaptirin ustune biraz daha koyarak,bir tasla iki kus vurun ;)
Para bosa gitmesin...
abi bu vvti motorların yazılımı çok pahalı ve alınank güç 5 hp civarı :D
vvt-i Motorların hiç birine Direk yazılım olmuyor malesef sadece afr ayarlarını safcII ile kontrol edebilirsin başka bi şekilde beyne müdahale edemezsiniz. nekadar pahalı olursa olsun fiyatı böyle bir kavram yoktur :D
apexi bunun içine daha değişik bir unmite çıkardı onu incelemeni tavsiye ediyoruM :)
SMART Accel Controller - Electronics APEX Integration (http://apexi-usa.com/shop/index.php/electronics/smart-accel-controller-1.html)
Boost Up
24-10-2011, 23:09
yeni konu açmayayım dedim:) bu yeni tip sprint booster larda 2 kademe varmış. bir yerde diagram şeklinde hızlanma göstermişler. kapalı 1. ve 2. kademe şeklinde. 2. kademe epeycene hızlı gösteriyor. youtube dan before after yada on/off videosu aradım ama bulamadım. gerekli midir gereksiz midir? epeycene insan gereksiz diyor ama tekrardan fikirlerinizi almak istedim.
Sprint booster olayı siz gaza çeyrek bile bassanız dip gaz yapmış gibi sinyal yollamasıdır yani buna paralel şekilde tüketimde artacaktır. Eğer gazlamak gerekiyorsa zaten paspasa yaslarsınız pedalı öyle gidersiniz gerek yok böyle şeyler almaya :)
Zaten açıklamasında yazar sürelerde veya hızlanmada fark etmez sadece tepkiyi arttırır diye.
Boost Up
24-10-2011, 23:30
bilir bir abimiz, normal bir araçta gaz kelebeğinin %80-90 açıldığını, bu cihazla %100 açıldığını söyledi. bilmediğimden sormak istedim bende..
Gaz kelebeğini açması için yazılım şart pedalla olcak iş değil :)
Eğer bide araba dsg vs gibi çift kavramalı ve kırılgan ise çok geçmeden arıza yakan kişi sayısı epey fazla. ***** durmadan dip gaz halinde araba şanzıman türibinlerine aşırı yük biniyor...
Mehmet Gazihan
25-10-2011, 00:08
Adana FourTuning Mansur un sattığı WindBooster da Vale mod da var.. Aracı baskasına vereceğin zaman istedigin oranda kısabiliyorsun, gazlıyamıyorlar arabanla..
Sadece bu özellik için kullanılabilir..
tolgakaynak
25-10-2011, 00:34
apexi bunun içine daha değişik bir unmite çıkardı onu incelemeni tavsiye ediyoruM :)
SMART Accel Controller - Electronics APEX Integration (http://apexi-usa.com/shop/index.php/electronics/smart-accel-controller-1.html)
apexinin cıkardığı üründe FD6 hondaya baktımda sanırım FD2 olarak alınması gerekiyor. peki bunlar sadece hızlandırıyormu? mesela piyasadaki ürünlerde 3- kademe 4 kademe bieşyler var bu nasıl oluyor
bu aparat gaz tepkilerini değişitiriyo demi çok merak etmişitim zamanında ismi duyunca
Mehmet Gazihan
25-10-2011, 00:47
kademe arttıkca dahada hassaslasıyor..
böyle ışıkları var hatta led gazın tepkisini gösteriyo :)
bende araştırdım. sabit gazda saçmalatabiliyormuş aracı. siz gaza %20 bastığınızda o %50 algılıyor ve kelebeği o kadar açıyormuş hızlı sinyal göndermekle bir alakası yokmuş vsvs
Mehmet Gazihan
25-10-2011, 10:23
http://c1110.hizliresim.com/q/t/4klx.jpg
WindBooster bu
sprint booster'i ben kullanıyorum alt dewırlerde çok işe yarıyo şehir içinde ıstedıgım zaman kapatıyorum :)