PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaputtaki İnatçı Leke

<<buğra>>
26-09-2011, 21:59
Kaputa bulaşan şeyin ne olduğunu çözemedim.
polish, reçine çözücü vs. uyguladım, malzeme inceldi ama çıkmadı maalesef :mad:

Çözüm önerisi olan var mı, daha önce başınıza geldiniz mi?

http://i53.tinypic.com/205yr4.jpg

tdipower
26-09-2011, 22:00
sanki japon yapıştırıcısı sıkmışlar gibi :o

<<buğra>>
26-09-2011, 22:25
olabilir, camdan kalıp halinde çıkmıştı ama kaportadan çıkmıyor
yüksek bi yerden dökülmüş birkaç yerine :(

UtkuG
26-09-2011, 22:27
sanki japon yapıştırıcısı sıkmışlar gibi :o

Banada öyle geldi başka bi ihtimal yok gibi geçmiş olsun bunu yapan insanmı bilemiyorum:ofk:

Alican
26-09-2011, 22:36
Japona benziyor.
Forumdan bir kişinin daha başına gelmişdi bu olay ve uygulama yaptırıp geçti diye hatırlıyorum.

mad_max1978
26-09-2011, 23:47
benim başımada aynısı gelmişti.resimlerden japona benziyor.japonsa yapacak bişey yok.geçmiş olsun:(

deeperblack
26-09-2011, 23:50
Japon yapıştırıcının düşmanı asetondur diye biliyorum fakat boyaya ne tarz bir zarar veri onun hakkında hiçbir bilgim yok.

<<buğra>>
26-09-2011, 23:53
böyle bir ürün buldum, yarın karaköy'den aldıracağım ama tırsıyorum boyayı yakar diye...

AC-68 Debonder Yapıştırıcı Çözücü - Metsan Yapıştırıcı | EMS-Devcon-LPS-Versachem (http://www.metsan-store.com/Force-AC-68-Debonder-YAPISTIRICI-COZUCU-AC-68-20-ml,PR-447.html)

AC-68 Debonder Japon Yapıştırıcısı Çözücü | Güncel Yapıştırıcı Blogu (http://blog.yapistirici.com.tr/index.php/2011/07/30/yapistirici-cozucu-temizleyici-debonder/)

Tekos
27-09-2011, 00:08
Buğra aynı şey benimde başıma geldi , araca çambalı damladı yıkamacılar vs. geçiremedi.
Tiner kesin geçirir diyenler oldu ama tinerin boyaya çok zararı var işini bilen birisinin yapması lazım,pasta ile çıkartmak istediler onuda ben boyayı aşındıracağı için istemedim...
Sonuç olarak gazyağını bir beze döktüm(beze dökülecek gazyağı!!!) dairesel olarak o bölgeye uyguladım(güneşin altında uygulama yapmayın sakın!!!)ve çıkarttı hemen çıkarttıkdan sonra bol su ve araç şampuanı ile o bolgeyi iyice yıkadım,sonra üstüne cilayı sürdüm işlemi bitirdim.
Önemli Not:Bana gazyağı boyaya zarar vermez dediler o yüzden uyguladım ama sizin aracınıza zarar verirse sorumlusu ben değilim.Ama şunu iyi biliyorum tiner,benzin ve bunun gibi şeyler araca zarar veriyor.Bu arada bir arkadaşımda sirkelisu ile çıkarmış onu da söyliyeyim.
Geçmiş olsun böyle küçük şeyler insanın sinirini bozuyor iyi bilirim.Sonucu buraya yazarsınız...

Bu arada resimlere daha da dikkatli baktım biraz önce bendeki izlerin aynısı onlarda bu şekildeydi..

Bir ara şu ürünlerede bakın
Meguiars Gold Class Zift ve Böcek Kalııntısı Temizleyici 8510716 En Ucuz Fiyatı Temizlik - efırsatcı (http://www.efirsatci.com/meguiars-gold-class-zift-ve-bocek-kaliintisi-temizleyici-8510716-urun204674.html)

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-recine-temizleyici-400-ml-/ProductDetails.aspx?productId=otson390300&categoryId=20035762#Gorseller

<<buğra>>
27-09-2011, 00:14
gazyağı kaportaya zarar verir mi onuda araştırırım, ona göre uygularım

1 haftadır uyguladıklarımdan sonra temizleyicilerin çıkarmadığını tespit ettim, boyayı yakmayacak kimyasal bulursam çözer inşallah, saolasın fikir için.

debonder'i birisi kullanmış çözmüş, birisine de firma boyayı yakar sakın demiş, yarın firmadan netleştireceğim :beuj:

berkay_aydin
27-09-2011, 00:31
ben gazyağı ile yazıları söktüm bastırarak uyguladım hiçbir zarar vermedi.. Siz yinede bilen birine danışın..

mad_max1978
27-09-2011, 00:43

1 haftadır uyguladıklarımdan sonra temizleyicilerin çıkarmadığını tespit ettim, boyayı yakmayacak kimyasal bulursam çözer inşallah, saolasın fikir için.

debonder'i birisi kullanmış çözmüş, birisine de firma boyayı yakar sakın demiş, yarın firmadan netleştireceğim :beuj:

gaz yağı boyaya zarar vermiyor.benim aracın kapısına japon yapıştırıcı dökülmüştü.gaz yağı denedim çıkarmadı tiner denedim çıkarmadı benzin denedim en son boyadaki vernik attı.o yüzden sakın benzin denemeyin.

Tekos
27-09-2011, 03:49
Bence sen o kimyasalı kullanacagına gazyagını iyice bir araştır sonra kullan derim...
Gazyagının zarar vermediğini çoğu yerde okudum ve duydum ama bir zarar gelirsede üzülürüm o yüzden size öyle yazdım.
Güneş altında yapmayın,beze dökün gaz yağını mikrofiber bez olursa daha iyi,lekeler çıksada çıkmasada gazyagından sonra bol su ve araç şampuanı ile o bölgeyi yıkayın ve eğer lekeler çıkarsa üzerine yıkadıktan sonra mutlaka meguiars nxt benzeri bir cila sürün.Geçmiş olsun ve kolay gelsin.İnşallah lekeler çıkar...

gaz yağı boyaya zarar vermiyor.benim aracın kapısına japon yapıştırıcı dökülmüştü.gaz yağı denedim çıkarmadı tiner denedim çıkarmadı benzin denedim en son boyadaki vernik attı.o yüzden sakın benzin denemeyin.

ben gazyağı ile yazıları söktüm bastırarak uyguladım hiçbir zarar vermedi.. Siz yinede bilen birine danışın..

mertk
27-09-2011, 08:37
Mazot bezle denemende yarar var en kotu ihtimal zimpara pasta yapilir

ates
27-09-2011, 11:44
2011 avensıse de bu tarz bi leke olmustu buzla ufak ufak ustunden gectım buz arabayıda cızmedı ve lekeyıde cıkardı cok az izi kaldı onuda cila haletti

metin
27-09-2011, 12:44
Gaz yağı zarar vermıiyor ben gaz lı bez yapıp parlatıyodum bir ara :)

<<buğra>>
27-09-2011, 15:39
bugün debonderi aldım, firma sorun olmayacağını iletti.
ufak bir deneme yapacağım olmazsa gaz yağı deneyeceğim, teşekkürler.

ÖmerF.Bayar
27-09-2011, 15:54
Japon yapistiricisi gecen ay ayyni iz benim arabada da vardi sagolsun yikamada benzinle yada mazotla bilmiyorum cikarttilar boyaya zarar vermiycek sekilde 1i itlik olsun diye dokmustu arabaya belliydi

Tekos
28-09-2011, 00:49
Ne oldu buğra çıktımı ?

<<buğra>>
01-10-2011, 12:09
mazot çıkarmadı.
pasta başta denedik, çıkarmadı.
debonderi aldım yaklaşık 1 saat boyunca silip, tekrar sürdüm, çıkardı.Ürün japon yapıştırıcısı için iyi bir çözüm getiriyor, farklı yerlerde de denedim, tavsiye ederim.
Fakat japon boyayı yakmış durumda, şu anda ağır uygulama ile izi en hafife indirmeye çalışıyoruz.

maskaran
01-10-2011, 12:16
sentetik tiner senin ilacın ardından cila

<<buğra>>
01-10-2011, 12:40
japon çıktı, izi çıkarmaya çalışıyoruz zor görünüyor...

Tekos
01-10-2011, 20:50
Pasta+cila (işini bilen birisi su zımparası ile o bölgeyi hafifletebilir)
Geçmiş olsun...

japon çıktı, izi çıkarmaya çalışıyoruz zor görünüyor...

Fatih_
23-06-2012, 12:36
Hortlatıyorum ama çok moralim bozuldu..

502 diye bir yapıştırıcı , tamponuma damlamış ve akmış gitmiş , 2 tane yan yana izleri var ve aşırı göze batıyor..

Tampon boyanalı daha 1 ay olmadı..

Nasıl çıkartabilirim , 502 de japona benziyor ama daha sıvı sanırım , boyayı mahvetmeden bir çözümm ??

Gokturk01
23-06-2012, 14:13
Japon boyayı yakar dostum sulu 3000 bin kum zımpara arkasına meguars 105 dene belki bir sonuç alırsın

Skyhawk34
23-06-2012, 14:15
illa bir şekilde oranın aşınıp boyaya ulaşılıp sonra yine vernik atılmasının iyi olacagını dusunuyorum sadece fikrim bu

bykarakus
23-06-2012, 14:36
Japon dan daha farkli bi yapistirici oldugunu saniyorum benim auris aracimada o...cocuklari dokmuslerdi ne yaptiysam cikmadi ve cikmamakla beraber uygulamalar sonucu mahfolmustu arabayi sattiim...

Fatih_
23-06-2012, 15:02
Yazanlar için teşekkür ederim..

İlk damladığı gibi parmağımla almıştım ama daha çok yayılmıştı tampona çok ince bi tabaka olarak ve gerçekten iğrenç duruyordu.

Aseton aldım oturdum arabanın önüne 5dk kadar bastıra bastıra sildim yaydırdığım yerler çıktı Allah a şükür o iğrenç görüntü gitti.

Sadece ilk damladığı ve aktığı 2 cm lik yer boyaya öyle bir yapışmış ki çıkması imkansız.
Boyayı eritmiş içine işlemiş resmen sanırım ona yapcak birşey yok..

yavuz_ozaydin
23-06-2012, 15:06
Gaz yağının hiç bir zararı yok sadece plastik aksamlardan uzak tutun plastik bölgelerde veya contalarda eriterek şekil değişikliğine uğratıyor...
Geçmiş olsun...

Murat
23-06-2012, 17:08
bende de kaputta leke var. klima takarken POLİÜRETAN KÖPÜK sıçratmışlar geri zekalılar. gözümü karartıp selülozik tiner bile denedim ama banamısın demedi.

corcor
23-06-2012, 19:56
mazot çıkarmadı.
pasta başta denedik, çıkarmadı.
debonderi aldım yaklaşık 1 saat boyunca silip, tekrar sürdüm, çıkardı.Ürün japon yapıştırıcısı için iyi bir çözüm getiriyor, farklı yerlerde de denedim, tavsiye ederim.
Fakat japon boyayı yakmış durumda, şu anda ağır uygulama ile izi en hafife indirmeye çalışıyoruz.

ben bi ara sararmış plastik far camlarını zımparalayıp cd lerin altındaki çizikleri silmek için elektronikçilerde bi sıvı satıyolar onunla silip parıl parıl yapıyordum belki bu yöntem sendede işe yarayabilir

rcbasaran
23-06-2012, 20:10
Buğracım , plastidip :)

i-vtec07
22-07-2012, 21:38
konuyu hortlatıyorum ama arkadaşım aracının göstergesine(plastik cama) yanlışlıkla japon dökmüş neyle çıkartabilir bunu benden rica etti bende size sorayım birazda konsola damlamış acaba aseton çıkarırmı?ve aseton zarar verirmi bir çok yerde çıkardığını duymuştum ama emin değilim..

i-vtec07
23-07-2012, 08:48
yok mu fikri olan?

Nightfish
23-07-2012, 08:55
Plastik camdan çıkmıyor maalesef. Ayrıca asetonu kesinlikle uzak tutun plastik camdan, buğu gibi bir leke yapıyor ve bir daha asla çıkmıyor.

drn106
23-07-2012, 09:07
Asetonu sakın denemeyin benim torpido'ya 1 damla yapıştırıcı damlamıştı asetonla yok edebilirsin dediler forumda, fakat eskisinden kötü oldu :)

i-vtec07
23-07-2012, 09:25
tşk ler cevaplarınız için asetondan uzak dursun en iyisi peki benzin yada mazot falan mı denesek acaba?

Nightfish
23-07-2012, 09:28
Camdan çıkarma şansınız yok. Oraya hiçbişi denemeyin. Konsoldan çıkar mı onu bilmiyorum.

i-vtec07
23-07-2012, 09:31
peki o zaman saolasın..