PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 102 hp lik audi A3 hakkındaki görüşleriniz lütfen ?

mcolgecen
16-08-2011, 02:00
iyi günler abiler bir kaç haftadır yüksek donanım güvenlik ve gösterişe sahip olmasına ragmen uygun fiyatlı audi a3 lere bakıyorum herşey güzel yalnız yakıt tüketimi ve performansı beni kuşkulandırıyor.. Sizlere sormak istediğim 1.sorum 1.6 motor 102 hp lik manuel A3 lpg ile çok hantal kalırmı 1.3 - 1.4 dizel araçlara bile yenilirmiyim ayrıca 102 hp lik tüm motorları 8 valf mi ? 2. sorum ise 1.6 fsı 115 hp motorlar sorunlu motorlarmıdır lpg montajı yapılıyormu ve fiyatı ortalama nedir yardımcı olursanız sevinirim..

TarikS
16-08-2011, 02:11
LPG - Benzin arasinda fark olmaz, eger guzel iscilikle uygulanip ayari ve bakimlari duzgun yapilirsa

1.6 102'lik Golf 6 kullandim, benim 1.6 90 HP dizel Polo'yla ayni gidiyor, orta devirleri dolu bir motor, acikcasi ben sevdim..

Evet 8 subapli motor..

FSi motorlara LPG degisik bir yontemle takiliyor ve cok pahali diye biliyorum 3-3.5 liralardaydi galiba ama hic emin degilim

Coco06
16-08-2011, 02:27
2. sorum ise 1.6 fsı 115 hp motorlar sorunlu motorlarmıdır lpg montajı yapılıyormu ve fiyatı ortalama nedir yardımcı olursanız sevinirim..

Golf 5 ile aynı motoru kullanıyorlarsa eğer lpg biraz sıkıntılı.

Manifold a gelen hava miktarıyla ilgili bir ölçüm yapıp lpgye uygunluğunu belirliyorlar.Aracın monifold değeri sabit çıkıyorsa lpg takabiliyorlar.Bu değer değişken olursa lpgyi tavsiye etmiyorlar.

Aracım 2006 1.6 fsı Golf V ti brc servisi bu şekilde yönlendirmişti beni.

mcolgecen
16-08-2011, 02:38
Golf 5 ile aynı motoru kullanıyorlarsa eğer lpg biraz sıkıntılı.

Manifold a gelen hava miktarıyla ilgili bir ölçüm yapıp lpgye uygunluğunu belirliyorlar.Aracın monifold değeri sabit çıkıyorsa lpg takabiliyorlar.Bu değer değişken olursa lpgyi tavsiye etmiyorlar.

Aracım 2006 1.6 fsı Golf V ti brc servisi bu şekilde yönlendirmişti beni.

evet golf 5 ile aynı motoru kullanıyor sahibindende hiç lpgli görmedim sanırım lpg montajı sağlıklı olmuyor onu bir yana bırakalım genel olarak fsı motorlara pek sıcak bakmıyorlar km ilerledikce sürekli agrıza yapan bir motor olduğu söyleniyor.

mcolgecen
16-08-2011, 02:42
LPG - Benzin arasinda fark olmaz, eger guzel iscilikle uygulanip ayari ve bakimlari duzgun yapilirsa

1.6 102'lik Golf 6 kullandim, benim 1.6 90 HP dizel Polo'yla ayni gidiyor, orta devirleri dolu bir motor, acikcasi ben sevdim..

Evet 8 subapli motor..

FSi motorlara LPG degisik bir yontemle takiliyor ve cok pahali diye biliyorum 3-3.5 liralardaydi galiba ama hic emin degilim

8 valf olması sadece yakıtımı etkiler yoksa performansı etkilermi sizin kullanadığınız araçta lpg varmıydı ? yaa bu güzelim arabaya niye böyle saçma motor koyarlar anlamıyorum durmadan kulaklarını çınlatıyorum bu almanların.

Coco06
16-08-2011, 02:43
evet golf 5 ile aynı motoru kullanıyor sahibindende hiç lpgli görmedim sanırım lpg montajı sağlıklı olmuyor onu bir yana bırakalım genel olarak fsı motorlara pek sıcak bakmıyorlar km ilerledikce sürekli agrıza yapan bir motor olduğu söyleniyor.

Aracı 100 bin km ye yakın sattım benzin pompasının yanması dışında motorsal bi sıkıntı çıkarmamıştı.Benzin fiyatlarına karşı direnememem sonuçunda satıldı mecburen. Lpg takılırsa eski sistem tek nokta takılır dendi çok sorun yaşarsın soğursun arabadan diyince de satmak farz oldu.

Düz 1.6lara bakarsanız sizin için daha iyi olur bence.

TarikS
16-08-2011, 08:36
8 valf olması sadece yakıtımı etkiler yoksa performansı etkilermi sizin kullanadığınız araçta lpg varmıydı ? yaa bu güzelim arabaya niye böyle saçma motor koyarlar anlamıyorum durmadan kulaklarını çınlatıyorum bu almanların.

Yakıtı bilmiyorum, 8subaplı olması orta devirleri üstlerine nazaran daha iyi hissettiren bir karakter sağlıyor, şehiriçi kullanımı için faydalı bir özellik bence

LPG yoktu o araçta ancak ailem ve çok yakınımdaki LPG'li araçlara bakarak LPG'nin performans kaybı yaşatmadığını söyleyebilirim.. Varsa da hissedilecek kadar değil ama teoride iyi ayarla artması gerekiyormuş zaten

MUY37
16-08-2011, 08:45
Eğer yakıt tüketimi ve performans kaygılarınız varsa kesinlikle almayın , hem çok yakar hemde yaktığının 10 da 1 kadarda gitmez. Hem Golf IV te hemde A3 8p de bu motoru kullandım. İkiside beni hayattan soğuttu araba kullanmaktan zevk alamaz hale getiriyor insanı ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.

HaKo
16-08-2011, 08:56
1.6 1.4 bütün çin malı kore malı taksi ve türevlerine geçilirsin :) gitmediğine ters orantılı olarakta benzin yakar :)

Emre Akçay
16-08-2011, 09:13
Filtreli + Egsozlu 1.2 Albea A3 le aynı gidiyosa durup düşünmek lazım :D

Jön Türk
16-08-2011, 09:38
Performans bekliyorsan üfleyen a3 al.
102 insanı katil eder.

Bone-crusheR
16-08-2011, 09:49
golf ve leon olarak aynıu motoru kullandım şu fiyatlarla 100 km ortalama 35 40 tl yakar ayrıca gitmezde fiat palio 1.6 16v cok rahat geçiyo 2 arkadas 50bn olmadan motor yaptı sıkmaya hiç gelmiyo

mcolgecen
16-08-2011, 19:09
ilginizden dolayı teşekküredrim sanırım fiyatının uygun olmasının sebebi bu olsa gerek satınalmadan soğudum araçtan peki 1.4 tsı leon nasıldır ?

ilhan
16-08-2011, 21:30
Hem 1.6 102 lik hemde 1.6 fsi motorlu golf arac kullandım. 102 lik motor cok dayanıklı ve sorunsuzdur ancak cok yakar ve performans arıyorsanız kesinlikle yaklasılmaması gerekir. fsi motor performans ve yakıt olarak daha iyidir ama cok kısa sürede üretimi durdu. İlk calismada ve rolantide sesli calısır. Benim aracım 50binde satmıştım Arıza istatistiği hic iyi değildi garanti kapsamında bir cok defa servise girmistim motordan sanzımana kadar. Leonlardaki 1.4 tsi larda icooler yok diye biliyorum.

Boost Up
16-08-2011, 21:33
A3 1.4 TSI bakın derim, yakıtı daha makul ve bence çok zevkli bir otomobil:)

Utku
17-08-2011, 00:00
normal kullanımda 9.5 LT yakıyo benim arabam 8L kasa tabi :) bahsi geçen hantallık bizde yok arada 8p nin en boşuyla bi 100 120 kg arası fark var senin yerinde olsam fsi alır sakin sakin binerdim o kasada

mertk
17-08-2011, 00:40
Hic tavsiye etmem arkadasimin arabasini kullanmistim 3 gun katil etti beni s2000 den fazla yakiyordu:) ve hic gitmiyordu. Stock astra H 1.3oto. Dizelle boylari sayamamistim en son :)
Kalitesi tartisilmaz ama yakisi ve yavasligi deli edebilir :(

yesil
18-08-2011, 13:02
Hic tavsiye etmem arkadasimin arabasini kullanmistim 3 gun katil etti beni s2000 den fazla yakiyordu:) ve hic gitmiyordu. Stock astra H 1.3oto. Dizelle boylari sayamamistim en son :)
Kalitesi tartisilmaz ama yakisi ve yavasligi deli edebilir :(

tamam iyi gitmiyorda stock asta 1.3 otomatiğe geçilcek kadarda değil. ben 2 yıl aynı motoru golf IV te kullandım, yokuşlarda boğulmaz ancak cokta seri hızlanmaz. orta devirleri diğer benzinlilere göre güçlüdür. maksimum tork 3800 de üretiliyor zaten. stock astra 1.3 ün düzü bile 1.6 audi den daha yavaş kalır

driftnolimit
18-08-2011, 13:08
98 1,6 102 hp lik otomatik A3 kullandım uzun zaman ve ben çok memnundum hem yakıtından hemde gidişinden.
Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

KorkuluRuya
19-08-2011, 03:45
1.6 102hp yaklaşık 15senelik görev yapan motormus daha kullanılıyor 8v olması alt devirde canlı olması demekmiş üst yüksek devirde 16v.dn kötü olması.. golf5de tutmayan motor kasa olarak olumsuz .
seat leonda var aynı motor performansı iyi deniliyor..yakıtı 9litre tam.şehir içi9.5litre yuklenmek harıç.
fsi motorlar tsı çıkmasıyla sona erdı .şuanki tsı motorun eski versiyonu gibi sistem.lpg olmuyor .genel tabirle olmuyor. tsı motorada olmuyor aslında oluyolar .
fakat.fsi motora düz sıralı sistem olmoyor + beyin yazılım yukleme vs.. 3500devirden sonra benzın yakıyomus +alt devirde gaz.üst devirde benzın hem gaz sıstemıyle calısıyor .
fsi bu yuzden takması pahalı en önmelisi yakıtı düşürmüyor şehir dışı uzun yol yaparsan %35 40avantaj oluyormu ş.içi %20 25 bu yuzden kimse takmıyor takmaz.
1.6 102hp gaz sıstemı sorunsuz oluyor. 230krş 250krş şuan gaz 2400 buna göre sölüyorum.
lpg takmıyacaksan fsı motor 102hpye göre az yakıyor.8litre denılıyor.
lpg takıcaksan 102hp manuel tavsiye ederim. alına bilecek en güzel araç.5kapılı SW.gibi durması uyuzuma giyor Q7 de öle..

+ lpg litre başına %10fazla tüketiyor yanı 9litre yakan arac 9.9litre lpg tüketiyor bunu hesaplarken dikkat edilmesi gerek.bilmeyenler için.