Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Camdaki Filmi Sökünce Kalan Yapışkan İzi İlleti
CasabLanca
03-08-2011, 23:14
Arka camda film var şeffaf mı yapmışlar zamanında, rengi sola sola şeffaf mı olmuş anlamadım :D Ama öyle bir çizik var ki üzerinde akşam arkadan bir ışık vurduğunda ışığı öyle bir dağıtıyor ki 'EF Civic Kullanıyorum Gözlerim Kapalı' mısraları dökülüyor dudaklarımdan :hehe: Şimdi bu filmi söküyorum rezistansa zarar vermemeye çalışarak ama hep yapışkan izi kalıyor. Bu kalan yapışkan izleri rezistansa zarar vermeden nasıl çıkar?
benzin mazot vs kullan.yapışkanı çıkartır.
By_HaNNibaLL
03-08-2011, 23:25
Tİner benzin vs ne varsa elde kullan uğraşirim dersen cam sil bile oluyor
CasabLanca
03-08-2011, 23:25
bu maddeleri kullanınca rezistansa birşey olur mu?
Camsil sık bekle 2 dakka sonra tekrar sık ve plastik jilet tarzı parçalar var filmciler kullanır bu yöntemle hepsi çıkar
ısıtarak sökmek de kolay oluyor. ben arka filmi öyle söktüm . yarısı çalışmıyordu rezistansın filmi sökmedne önce . söktükten sonra hepsi gitti rezistansın . ama en azından iz kalmadı :D
CasabLanca
03-08-2011, 23:33
valla öyle bir illet olmuş ki filmi sökünce o yapışkandan bir koku çıkıyor 2 gün arabaya binemiyorum :D
geçen elimde tinerli ufak bir üstübü vardı sürttüm nafile :D
valla öyle bir illet olmuş ki filmi sökünce o yapışkandan bir koku çıkıyor 2 gün arabaya binemiyorum :D
geçen elimde tinerli ufak bir üstübü vardı sürttüm nafile :D
illet kokuya yapacak bişey yok. her türlü çıkacak o koku. karşı atak olarak koku saldığında deodorant sıkabilrsin filme doğru .. haha :D
By_HaNNibaLL
03-08-2011, 23:50
rezistanlarin kısa araliklardaki kopuklari için boya tarzi ilac var sürüp kuruttuktan sonra sorunsuzca calişiyor aklinda bulunsun
CasabLanca
03-08-2011, 23:56
rezistanlarin kısa araliklardaki kopuklari için boya tarzi ilac var sürüp kuruttuktan sonra sorunsuzca calişiyor aklinda bulunsun
geçen hepsiburada comda gördüm onu ya oje gibi birşeydi
geçen hepsiburada comda gördüm onu ya oje gibi birşeydi
:icon_tup: işe yarıyor.
kolonya ile kolayca çıkıyor.
Kasabılancam...
Cif al... O bulaşık süngerlerinin sarı tarafıyla nazikçe ovala ...Çizilmiyo bir şey olmuyo merak etme..
Mikrop_Ali
04-08-2011, 02:43
aynı durum bende de var ya arka camdaki şeffaf film beni deli ediyor motion blur olmuş resmen ama sökemiyorum ısıtıp deneme fırsatım olmadı birtürlü
halilcan9455
04-08-2011, 07:14
biz sıcak suyla çıkarmıştık filmleri.
yapışkanlar wd 40 ile silince çıkıyor
kolonya ile kolayca çıkıyor.
Bizim Terrano'dan filmleri söktük kalan izleri 3 paket kolonyalı mendille sildim camlar Afyon Mermeri gibi pırıl pırıl oldu.
Kasap git en yakın Aspavacı'dan kolonyalı mendil arakla giriş cama :D
CasabLanca
04-08-2011, 08:56
Bizim Terrano'dan filmleri söktük kalan izleri 3 paket kolonyalı mendille sildim camlar Afyon Mermeri gibi pırıl pırıl oldu.
Kasap git en yakın Aspavacı'dan kolonyalı mendil arakla giriş cama :D
o aspavanın mendillerle de yanlışlıkla elini yüzünü sil direk 300 promil alkol çıkar :hehe:
yöntemlerin hepsini deneyeceğim müsait bir zamanda iftardan sonra :D
o aspavanın mendillerle de yanlışlıkla elini yüzünü sil direk 300 promil alkol çıkar :hehe:
yöntemlerin hepsini deneyeceğim müsait bir zamanda iftardan sonra :D
Mendilli elle çişini falan yapma yakarsın bujiyi :D
yapışkanlar wd 40 ile silince çıkıyor
wd 40 sikinti olabilir ben birine uyup filitillere siktim silikon sprey niyetine 1 sene gecti hala her indirmede camlar yaglaniyor sil sil biktim sokup fitilleri temizlemek gerekiyir
La konuyu görünce film çektirdin sandım geçen baktığımda bende film yok sanıyordum ne olmuş la öyle :ÇD:D Tiner ile güzelce temizle çıkar gider
h.guroglu
04-08-2011, 11:14
filmin en nefret ettiğim yanı bu işte sırf bu yüzden film çektirmiyorum ben :D
pepecura
04-08-2011, 11:55
aynı konuyu ben açmıştım... direk tiner başkası yalan. sellozik forever
ben ne tınerle ne benzınle hıcbısıle cıkaramadım.sonra bı arkadas bı yere goturdu naptılar bılmıom:D
ben ne tınerle ne benzınle hıcbısıle cıkaramadım.sonra bı arkadas bı yere goturdu naptılar bılmıom:D
numuneliksin :D:D:D camimi degistin yoksa :)
Ne yalan söyleyeyim tinerle ben de çıkaramamıştım...
alıyorsun tineri resistansları enlemesine siliyorsun mis oluyor :D
İşte ben onu cifle başardım :D
CasabLanca
05-08-2011, 02:51
vernelleyin yumuşacık olsun ;);)
Farklı bir bakış açısı ... :)
Hallettiğine sevindim
CasabLanca
05-08-2011, 02:53
yok ya ne halletmesi :hehe:
ancak ramazandan sonra kazırım onu oruç halimle uğraşamam :D:D
Ya ben diyorum sana cifle kurtul.. Gevur yapıyo aga :D
Aynı sorun eski aracımda cam filmlerini sökünce olmuştu.Würt'e gidip Endüstriyel Temizleyici adında bir ürün aldım , 30 TL'di fiyatı , Tiner vs. ile ovup durduğuna değmez.Spreyi sık kuru bezle geç 1 tane yapışkan izi kalmasın :)
fasterhan
09-08-2011, 03:16
yeni aldıgım arabada artık filmlikten cıkmış nerdeyse arabayla yaşıt :D cam filmleri vardı gittim ergazi elektronige orda ramazan usta var 10 numara işçiligi var ona söktürdüm.... arka rezistansı nerdeyse sıfır hata ile cıkarttı....Hatta filmleri sökerken o kokudan baygınlık tehlikesi bile geçirdik :D :D....Film çektirmek isteyenler içinde gercekten temiz işçiligi var....
civic_ef
09-08-2011, 15:37
bu konuda gaz yağını tek geçerim lekesiz temizlik :D
Hic ugrasma, 50 liraya film kaplayan dayılara git 15-20 lira at tüm arabadaki filmleri söker :)
Ben öyle yaptım hic iz vs de kalmadı.
geçen gün camda bayi stickinden kalan kalıntı vardı aseton pamuk ikilisi denedim bastırmadan, cillop gibi çıktı. Rezistansında üstünde kalan yerlerde vardı onlarıda çıkardı
gaz yağı mantıklı gibi eray. mühim olan yapıştırıcıya etkili ama resistansa etkisiz bir malzeme olması. bu arada bizim şubelerden birinin kaplamasını yapan reklamcı camlardaki yapışkanları sökmek için ispirto kullanmıştı ve nedenini sorduğumda en iyi iş gören bu demişti. dilersen dene. metil alkol diye de bulabilirsin. yani metanol. baktın fazla oldu meth kiti olanlara kitlersin olur biter.
CasabLanca
16-08-2011, 14:12
haftasonu araba arkadaşdaydı sağolsun temizlemiş bana sormadan :D
neyle nasıl temizlemiş bilgim yok
thedevil
18-08-2011, 09:48
wd 40 sikinti olabilir ben birine uyup filitillere siktim silikon sprey niyetine 1 sene gecti hala her indirmede camlar yaglaniyor sil sil biktim sokup fitilleri temizlemek gerekiyir
arkadaş haklı wd 40 zor çıkıyor ama yan cam olduğu için yaşamışsın sen bu sıkıtıyı arka camda sıkıntı olmaz açıp kapatmayacak sonuçta
benim tavsiyem wd 40 ve ardından yağını almak için balata spreyini beze sıkarak uygula uçup gidecek sonrada piril li suyla sil wd 40 yapışkanı alacak balata spreyi fazla yağı minimize edercek prilli su yağ çözücü etkisi olduğundan kalan yağları tertemiz yapacak sonra cam gibi cam olacak :D bu işlem yorulmadan çok basit ve hızlı olacak herşey biranda olup bitecek sakın rakı kullanayım deme :P iğrençleştim biliyorum,belkide sonunu anlamadın bile :D:hahaha:
DÜZELTME: aaa son mesajı okumadım ama olsun belki başkasına lazım olur
Herseyden önce sıcakta günesin altında beklesin sökmek bi kat daha kolaylasıyor..
SOMEONESPECIAL
18-08-2011, 12:54
80 derece kolanya (Tecrübe ile sabittir)