Orijinalini görmek için tıklayınız : askerlik tecil bozdurma
arkadaşlar askerligim 21,02,2012 kadar tecilli fakat tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum ne yapmalıyım ne gerekli tecil bozdurmak için ?
Emre İlbi
20-07-2011, 00:08
arkadaşlar askerligim 21,02,2011 kadar tecilli fakat tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum ne yapmalıyım ne gerekli tecil bozdurmak için ?
sanırım tarihi yanlış yazdınız,tam olarak bilmiyorum benimkide tecilli,ama askerlik şubesine bi uğrayın derim,apar topar askere gitme durumunuz olabilir 91'e 3 tertip :)
edit: düzeltmişiniz :)
Farklı bir soru soracağım. Ben tecil tarihimi nereden öğrenebilirim. Sadece kaydımın bulunduğu askerlik şubesinden mi ?
Askerlik şubesi bu tip sorularınıza en kolay ve en doğru yanıt alacağınız yer. Çünkü bazen farklı şubeler farklı farklı şeyler istiyorlar.
Buradan size şunları al git deseler, gittiğinizde eksik çıkması çok muhtemel.
Tecil bozmak için, askerlik şubesine tecil belgeniz ve nüfus kağıdınız ile gidin. Onlar başka bişeyler istemesse yeterli olacaktır.
Tecil tarihinizide şubenizden öğrenirsiniz, sürekli öğrenciliğiniz varsa, sınıf tekrarı süresini aşmadıysanız sorun yoktur.
Yolunuz açık olsun.
sanctuary35
20-07-2011, 00:33
bende aralıkta askere gitmek için yapmam gerekenleri merak ediyorum ama şubeye gitmeyede bi o kadar üşeniyorum
bende aralıkta askere gitmek için yapmam gerekenleri merak ediyorum ama şubeye gitmeyede bi o kadar üşeniyorum
Şimdiden kendi işini yapmaya bu kadar üşenirsen, askerde çok sıkıntı çekersin. :D
Askerlik şubesi bu tip sorularınıza en kolay ve en doğru yanıt alacağınız yer. Çünkü bazen farklı şubeler farklı farklı şeyler istiyorlar.
Buradan size şunları al git deseler, gittiğinizde eksik çıkması çok muhtemel.
Tecil bozmak için, askerlik şubesine tecil belgeniz ve nüfus kağıdınız ile gidin. Onlar başka bişeyler istemesse yeterli olacaktır.
Tecil tarihinizide şubenizden öğrenirsiniz, sürekli öğrenciliğiniz varsa, sınıf tekrarı süresini aşmadıysanız sorun yoktur.
Yolunuz açık olsun.
Teşekkürler, kalma gibi bir sıkıntı olmadı, muayne gelmişti okul biz belge gönderiyoruz demesine rağmen ne olur ne olmaz diye bir de ben bile gönderdim :D
Boluya gidince bir ara öğrenirim o vakit 3. ve 4. yılda belge göndermemiz gerekiyor diye duymuştum o yüzden sordum. İlginiz için teşekkürler :icon_tup:
şubeye gidip dilekçe dolduruyordun sanırım sonra muayene olup dağıtımı bekliyorsun sanırım bu şekildeydi
şubeye gidip dilekçe dolduruyordun sanırım sonra muayene olup dağıtımı bekliyorsun sanırım bu şekildeydi
aynen bu şekilde. gidip dilekçe veriyorsun tecilini bozduruyorsun daha sonra muayene edip uygun olan dönemle birlikte gönderiyorlar senide.
bu önündeki gidicek ilk dönemde olur senenin son dönemide o şubede belli oluyor.
tecili bozdurur bozdurmaz 2 hafta içinde askere gidende var 1 sene sonra gidende var ;)
onursumer
20-07-2011, 09:02
tecil bozunca neye gore gonderiyorlar bilmiyorum ama bazen hemen alıyorlar bazı arkadaşlarımda nerdeyse 1 yıl beklediler :)
tecil bozunca neye gore gonderiyorlar bilmiyorum ama bazen hemen alıyorlar bazı arkadaşlarımda nerdeyse 1 yıl beklediler :)
askerlik şubesine sordum 2 yıllık mezunum dedim kasımda gidersin dedi bende planlarımı kasıma göre yapmıştım daha girmem gereken 3 sınav var her ay birine girerim sonrada giderim diye düşünüyordum :(
1 kasıma kadar tepecik askerlik şubesine gidersen aralıkta alıyorlar. ben geçen hafta gidip öğrendim
Aralıkta askere gidicek olanlar 12 ağustos'taki dağıtımı beklesinler ondan sonra gidip askerlik şubelerine başvurabilirler.Yığılma olmaması için son haftaya bırakmamaya çalışın özellikle yabancılar şubesine gidicek olanlar gereksiz kalabalık oluyo.
Tecil bozdurmak çok kolay dilekçe veriyorsunuz,şubedeki insanlarda yardımcı olurlar zaten sıkıntı olmaz.
bnmde aynı tarihe kadar tecilim vardı geçen ay bozdurdum tecilimi gidip bi form dolduruyosun askere gitmek istiyorum diyede ekleyip imza atıyosun altına hemen almazlar bende öyle dedim şak diye alırlar filan biraz daha bekledim bekledimm nasılsa agustos celbine alırlar diye almadı kasım celbine yazdı 6 sında yer belli olucak21-22 gibi gidicekmişim hemen şak diye alma durumu yok yani
bnmde aynı tarihe kadar tecilim vardı geçen ay bozdurdum tecilimi gidip bi form dolduruyosun askere gitmek istiyorum diyede ekleyip imza atıyosun altına hemen almazlar bende öyle dedim şak diye alırlar filan biraz daha bekledim bekledimm nasılsa agustos celbine alırlar diye almadı kasım celbine yazdı 6 sında yer belli olucak21-22 gibi gidicekmişim hemen şak diye alma durumu yok yani
hayda,kank hayırlısı olsun sağ sağlım gidip gelirsin inş.
hayda,kank hayırlısı olsun sağ sağlım gidip gelirsin inş. saol kanka amin bol bol ararım ordan teselli edersin :D:hahaha:
sanctuary35
20-07-2011, 12:29
1 kasıma kadar tepecik askerlik şubesine gidersen aralıkta alıyorlar. ben geçen hafta gidip öğrendim
çok saol dostum. daha okuldan çıkışlarımı falanda almadım 1 kasıma kadar hallolur.
aralığın kaçında alıyorlar??
saol kanka amin bol bol ararım ordan teselli edersin :D:hahaha:
seve seve kanki ama tesilli olurmusun bilemem :D:D
şubeye giderken evrak filan götürüyormusun ?
yanınızda fotoğraf diploma fotokopisi aslı nüfus cüzdanı fotokopisi vs götürün
şubeye giderken evrak filan götürüyormusun ?
yanımda sadece kimliğimi + askerliği tecil ettirdiğim zaman verdikleri kagıdı götürmüştüm kimlik harici bişey istemediler bi kaç form doldurdum en garanti 5 dk subeye gidip danış ben bekledim bekledim kaçırdım agustos celbini almıyolar hemen
sanctuary35
20-07-2011, 16:03
biraz inceleme sonunda sanırm arızalıya ayrılıcam 1.75 boy 114 kilo ile 31kgdan fazlalığı olanlar askerlik yapamaz barış ve savaş durumunda askerlik yapar maddesi var
h.guroglu
20-07-2011, 16:05
ben arkadaşımla aynı anda bozmuştuk tecillerimiz onu hemen ilk tertipte aldılar askere ben ise 9 ay sonra gittim
askerlik şubemiz aynı idi
kendi askerlik şubeme sordum tokat askerlik şubesine 2 yıllık mezunuyum dedim şimdi bozdurursan kasımda yoksa şubatta askersin dedi
yenı konu açmayım dedım burdan sorayım ben bu sene yenı yuksekokul kazandığımdan rahat 3 sene tecilim var onu bozdurmak istiyorum. Ama boyum 173 kilom 110 askere alırlarmı ? çürük alma ihtimalım yüzde kaç ?
onursumer
02-02-2014, 10:03
yenı konu açmayım dedım burdan sorayım ben bu sene yenı yuksekokul kazandığımdan rahat 3 sene tecilim var onu bozdurmak istiyorum. Ama boyum 173 kilom 110 askere alırlarmı ? çürük alma ihtimalım yüzde kaç ?
Curuk degilde ilk basta 1 yil tecil verebilirler seneye tekrar kontole gidersin
Curuk degilde ilk basta 1 yil tecil verebilirler seneye tekrar kontole gidersin
5 yıl boyunca kontrol edılıyormus değilmi veremezsem curuge alıyorlarmıs bı de okulumu dondurmam gerekıyomu basvurmam ıcın
1 yıl içinde belli periyotlarda 3 defa diye biliyorum bende kontrol süresini.
bir kesimde diyorki muayene eden doktorun insiyatifinde diyorlar. askere elverişsiz diyebilir direk.
2014 mayıs askeri olucam nasipse. bende bozdurdum.
gelin gelin tskda asker yok suan :D 16 kişi iştima alıyoruz :D
hayır bu çürük raporu alınca elınıze ne gecıyor anlamıyorum.Askerlik yapmak istemeyen insanın bu ülkede işi yok düşüncesindeyim.
Purmol35
02-02-2014, 12:03
hayır bu çürük raporu alınca elınıze ne gecıyor anlamıyorum.Askerlik yapmak istemeyen insanın bu ülkede işi yok düşüncesindeyim.
Orası sizin düşünceniz . Kimse kimseyi ilgilendirmez :)
1 yıl arayla, eğer kilon 2 kilo bile fazla ise muayene erteliyor ,bir nevi tecil . 1 yıl sonra tekrar gidiyorsun 3 yıl sonunda çürük veriliyor . Bunu bana askeri hastane de söylemişlerdi . Bende 1 kere muayene erteledim kilo dan ondan sonra gitmedim , okul a başladık bu sefer de okul tecil etmemiş jandarmalar paket etti :D
Orası sizin düşünceniz . Kimse kimseyi ilgilendirmez :)
1 yıl arayla, eğer kilon 2 kilo bile fazla ise muayene erteliyor ,bir nevi tecil . 1 yıl sonra tekrar gidiyorsun 3 yıl sonunda çürük veriliyor . Bunu bana askeri hastane de söylemişlerdi . Bende 1 kere muayene erteledim kilo dan ondan sonra gitmedim , okul a başladık bu sefer de okul tecil etmemiş jandarmalar paket etti :D
O zaman dedelerimiz boşa askerlik yapmış şehit olmuşlar bunu mu kast ediyosunuz.Yazık gerçekten nasıl bi hal almışız kilo yüzünden çürük olmayı insan kendıne yedırebılıyorsa helal olsun derim ona
onursumer
02-02-2014, 17:03
O zaman dedelerimiz boşa askerlik yapmış şehit olmuşlar bunu mu kast ediyosunuz.Yazık gerçekten nasıl bi hal almışız kilo yüzünden çürük olmayı insan kendıne yedırebılıyorsa helal olsun derim ona
Arkadasim kilomu gormezden gelin askere gonderin beni diye yalvardi gittigi yerden geri gonderdiler
Bi aynaya bak bakalim bu kiyafet sana yakisiyormu diyerekten
Kimsenin askerlikten kactigi yok. Kacmak istesem 3 sene daha babalar gibi tecilim var bitirir okulumu kisa donem yapardim ama okulu birakip gitmek istiyorum bi an once.yalniz cevrem de cogu kisi seni almazlar alsalar da bi ay sonra geri gonderirler diyolar.bu olabilirmi onu merak ediyorum
5 sene önce askere gittim 1 sene bende tecil aldım kilodan..askeriyedeki kural şu boya 30 ekleniyor..yani senin boyun 1.73 maksimum olman gereken kilo 73+30=103
bende 1.87 yim o zaman kilom 140 civarıydı :D 1 yıl tecil verdiler 3 yıl boyunca her yıl muayene gidiyorsun ama 1.yılda ama 2.yılda 102 kilo ol direk alıyorlar..ama 3 yıl boyunca baktılar sana 103 altına inemedim direk çürük veriyorlar..çook uçuk kilo farkı varsa direk veriyorlar 3 yıl bile beklemiyorlar..bir arkadaşıma öyle oldu çünkü oradan biliyorum..