PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0.40 promil alkol ve kasko?

zekky
10-07-2011, 20:41
Kız arkadaşım 0.40 promil alkolle maddi hasarlı bir kaza geçirdi.
Bunu kasko karşılarmı?
Kimisi karşılar kimisi karşılamaz diyor..
Gereksiz yorum yapmadan kesinkez bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim korkudan napıcağını şaşırmış durumda..

brv
10-07-2011, 20:45
Öncelikle geçmiş olsun.

Yasal sınırın altında 0.5'le polisler ceza kesiyor.

Yargıtayın kararı olması lazım alkol kaskoyu bağlamaz ödemekle yükümlüdür diye,geçtiğimiz yıllarda bu tarz bir dava olmuştu.

onursumer
10-07-2011, 20:48
yasal sınırın altında cezalık vs bir durum yok haliyle poliçede bunla ilgili bir madde yoksa herturlu odemek zorundalar

Burak E.
10-07-2011, 20:53
yasal promilin altında bundan dolayı kasko geçerli araçtaki bütün masrafları karşılamak zorunda 2 ay önce arkadaşım yaptı aynı kazayı alkolmetrede 0.40 dı polise sordık kasko geçerli yasal sınırın altında die

snan1910
10-07-2011, 21:02
45 promille kaza geçirdi bir tanıdığım civic te 28000tl hasar çıkardı yetkili servis güneş sigorta ödememek veya perte çıkarmamak için çok uğraştı. Sonunda aşırı baskıya rağmen yarı parası 14000tl alabildiler. alkol ölçümünde 45 promilse kaza anında daha yüksektir bahanesile uğraştırdılar.umarım sizin için sorun çıkarmazlar..

zekky
10-07-2011, 21:04
Alkol testi kazadan ya 5 ya 10 dakika sonra yapıldı:(
Of elimiz yüreğimizde..

snan1910
10-07-2011, 21:11
Alkol testi kazadan ya 5 ya 10 dakika sonra yapıldı:(
Of elimiz yüreğimizde..

Bizimde 20 dk ydı. Umarım sorun yaşamazsınız. Sorun olursada acentenizi sıkıştırın.. Kolay gelsin geçmiş olsun..

AEAlmas
10-07-2011, 21:13
Bazi sigortalar kıllık yapıyor 5 10 dk icindede 10 promil düşmez strese girmeyin o bakımdan ama 1 şişe bira ile günümüzde kafası güzel olanlar var yanlış anlamayın ama bu sigorta firmasının aklına gelebilir ama yasal olarak bakılırsa ödemeleri gerekir. Özel bi sistemleri varsa paranın hepsini ödemeyebilirler yada antlaşma metninde geciyorsa karınca dua si gibi maddelerden söz ediyorum
kaza saati ve alköl ölcümünün yapıldıgı test e saatine göre birlikte yazarlar genelde yalnız keşke adli tip ta alkol testine girseydi böyle bi hak var cihaza güvenmeyip kan daki deger gerçek degeri yansıtır

zekky
10-07-2011, 21:19
İçtiği sadece plastik bardakta smirnoff blackti ve yani bayan sonuçta plastik bardağın yarısından az vodka üstü full vişne suyuydu. O anki panikle bayıldı hiç aklımıza adli tıp falan öle şeylerle uğraşmak gelmedi 0.50nin altındadır dedik hiç uğraşmadık ben 0.50nin altını karşılar diye düşünüyordum ama herkez farklı birşey söyleyince şimdi pişmanız..
Bunu ekspermi belirlicek yapılıcak veya yapılmicak diye?

Berkan
10-07-2011, 22:48
yasal hakkın var zaten cevriri cevirmez üflemek zorunda değilsin 20dk hakkın var bizzat cevrildigmizde polis söyledi :D

VTec_king
10-07-2011, 22:51
bazı insanlarda içmesede alkol olabiliyor bünyesel bir durum
ayrıca yasal sınırın altında sıkıntı çıkabileceğini düşünmüyorum..

levent
10-07-2011, 23:30
kaskoda yasal sınır altında da ödemez gibi bir madde yoksa sıkıntı olmaz.

FaBeRgE
10-07-2011, 23:33
bazı kaskolar 0 alkol istiyor, bazıları yasal sınırı kabul ediyor, burada doğru cevabı kimsenin bileceğini sanmıyorum. Yapacağın en doğru şey poliçeyi alıp baştan sona okumak Zekicim ;)

Murat Özcan
10-07-2011, 23:52
kaskonun her şekıl odemesı lazım,alkol yasal sınırın altında cıkmıs cokta canınızı sıkmayın

oguzhan999
11-07-2011, 00:09
illaki sıkıntı olacaktır,

Burak E.
11-07-2011, 00:13
bi kaç gün içinde ezpertiz arabyı hangi servise götürdülerse oraya gidicek ve araca bakıcak aynı dakka içinde tamir edilikce veya pert diycek ezpertizlerde en önemli şey aırbag acıp acmaması eger actıysa pert etmek istiyorlar acmadıysa tamir işlerine başlanıyor..

MehmetCanA.
11-07-2011, 00:22
Aynı olay 2004 senesinde dayımın başına geldi. O da aynı şekilde 0.4 alkolle yaptı kazayı. Ve yaklaşık 10 dk içinde yapmışlar alkol testini. Kasko poliçesindeki maddede yasal sınır yazmadığı için kasko masrafları karşılamadı. En mantıklısı poliçeyi okuman olucaktır. Acentedan acenteye değişiyor. Geçmiş olsun bu arada.

Eriador
11-07-2011, 00:37
Haklı bile olsanız kasko şirketi adamı uğraştırmadan hiç bişi yapmaz ! Allah yardımcınız olsun

KA®ANLIK
11-07-2011, 08:00
aynı olay zamanında eniştmein başına gelmiş.
sene 2004-2005 sanırım.

Araçta 10.000 küsür TL hasar çıkmış. Kasko şirketi Anadolu Sigorta 40 promil alkollü olduğu gerekçesiyle masrafları karşılamamış. Enişte dava açmış, kendi aracını kendi imkanları ile yaptırmış. 2-3 yıl süren dava süresinden sonra Eniştem kasko şirketinden tüm masraflarını, yıllık faizini, avukat masraflarını ve daha birçok ek masraflarınıda ÇATIR ÇATIR ÇATIR almıştı.

Bu kararın Yargıtayda örneği var. Emsal teşkil eden bir karar var zaten, tek yapmanız gereken dava açmanız... bu konu hakkında da bilinçli olduğunuzu anlatırsanız sigorta şirketine belki onlar geri adım atabilir, aksi takdirde direkt dava açın. kazanacağınızdan emin olabilirsiniz ;)

utkuselamoglu
11-07-2011, 08:04
kosko sorun çıkartıcaktır. ama çok büyük bi maddi zarar yok ise sorun da çıkmadan yaptırılıcagını düşünüyorum ama tam net bilmemekle beraber arkadaşların dediği gibi alkol sınırı trafik cezası için kasko olayında alkol 0 isteniyor olabilir.

zekky
12-07-2011, 14:21
Cok tesekkurler herkeze emsali oldugunu bilmek iyi oldu. Olay tam olarak soyle oldu. Bi arkadasimizin dogum gunundeydik baska bi arkadas sarhos oldu onun arabasini surucek kimse yoktu dediler kiz arkadasin surebilirmi tmm sursun dedim. Kiz arkadasim antalyada oturuyor mersin yollarini bilmiyor bende kendi arabamla arkadan geliyorum yaninda degilim yanindakiler kafasini karistiriyor burdan saga burdan sola derken kafasi karisip orta refuja cikiyor. Simdi:
Araba kiralikmi diye arastirsalar araba 2008 model 40.000de daha.
Kaza ani ve alkol testi arasinda 6 dakika var yasal sinir yine gecmiyor.
Kiz arkadasimin ikametgahi falan herseyi antalya yollari bilmedigi ap acik belli.
Ve son olarakta emsali olmasi 0.40 ile karsilanan davalar var.
İyilik yapalim derken basimiza neler geldi.. Hakkimizda hayirlisi olsun Allah yardimcimiz olsun.

Day Walker
12-07-2011, 15:33
Cok tesekkurler herkeze emsali oldugunu bilmek iyi oldu. Olay tam olarak soyle oldu. Bi arkadasimizin dogum gunundeydik baska bi arkadas sarhos oldu onun arabasini surucek kimse yoktu dediler kiz arkadasin surebilirmi tmm sursun dedim. Kiz arkadasim antalyada oturuyor mersin yollarini bilmiyor bende kendi arabamla arkadan geliyorum yaninda degilim yanindakiler kafasini karistiriyor burdan saga burdan sola derken kafasi karisip orta refuja cikiyor. Simdi:
Araba kiralikmi diye arastirsalar araba 2008 model 40.000de daha.
Kaza ani ve alkol testi arasinda 6 dakika var yasal sinir yine gecmiyor.
Kiz arkadasimin ikametgahi falan herseyi antalya yollari bilmedigi ap acik belli.
Ve son olarakta emsali olmasi 0.40 ile karsilanan davalar var.
İyilik yapalim derken basimiza neler geldi.. Hakkimizda hayirlisi olsun Allah yardimcimiz olsun.

Öncelikle geçmiş olsun.

Ancak sigorta şirketleri her zaman kuşkucu davrandıkları için belli zaman sürecektir.
Ayrıca yasal sınıra az kaldığı için alkol ölçüm zamanı ve kaza saati önemlidir.Zaten arkadaşlar yazmış.Şimdi burda sigorta şirketi dosyayı tahkikata verir ve araştırılmasını ister.İşin kötü yanı araç sahibinin alkollü olması ve başkasının sürücü olması burda sürücü değişikliği şüphesi olacatır.eğer sigorta şirketi bunu öğrenirse vay halinize çok uğraşırsınız.

tekrar geçmiş olsun.

erhann
12-07-2011, 16:03
gecmis olsun zeky bukonu disinda yapabilecek bise varsa alo de ;)

DENON
12-07-2011, 16:09
şimdi alkol bır tarafa ordan bişey cıkmazda başka bişey var
size aracınızı perte cıkartacagız yada kasko bedelının yarısını ödeyecegız gibi şeyler söylecekler , kesinlikle kabul etmeyın hayır ben kabul etmıyorum aracımın tamırını istiyorum diye diretin ve yetkılı servıse bırakmakla tehdıt edın , yetkili serviste tamır bedelı aracın kasko değerinin üzerinde çıkacagı için size aracınızın kasko bedelını vermek zorunda kalacaklar ama haa oyuna gelmeyın kesinlikle , hayır ben aracımın tamır edılmesini istiyorum dıye dıretınce pert e cıkartamazlar (bu yazdıklarım pert olma durumu varsa geçerli)

BurakCengizhanoğlu
12-07-2011, 16:14
Ben yaptırmıştım arabamı geçen kış.ne polis tutanağı tutuldu nede alkol testi...Kendi kendime çektirdim aracı.Bide tutanak yazdım kendim.Bariyere vurmuştum zaten.1 ay kadar bekledik.Yalnız şöyle bi durum var araya çok sağlam tanıdık sokmalısınız.Biz sokmasak yapmıyorlardı ve 15 bin lira cebimizden çıkıcaktı az kalsın..

snan1910
12-07-2011, 16:34
daha önce de yazdığım gibi acentenize baskı yapın. birde hangi sigorta şirketinden yapılmış kasko?

MehmetCanA.
12-07-2011, 16:36
Sonuç ne oldu ? Son durum nedir ?

zekky
12-07-2011, 17:10
Öncelikle geçmiş olsun.

Ancak sigorta şirketleri her zaman kuşkucu davrandıkları için belli zaman sürecektir.
Ayrıca yasal sınıra az kaldığı için alkol ölçüm zamanı ve kaza saati önemlidir.Zaten arkadaşlar yazmış.Şimdi burda sigorta şirketi dosyayı tahkikata verir ve araştırılmasını ister.İşin kötü yanı araç sahibinin alkollü olması ve başkasının sürücü olması burda sürücü değişikliği şüphesi olacatır.eğer sigorta şirketi bunu öğrenirse vay halinize çok uğraşırsınız.

tekrar geçmiş olsun.

Bunu öğrendiğim iyi oldu bunu söz konusu etmiyelim hiç o zaman..

gecmis olsun zeky bukonu disinda yapabilecek bise varsa alo de ;)
Abi çok teşekkür ederim..

şimdi alkol bır tarafa ordan bişey cıkmazda başka bişey var
size aracınızı perte cıkartacagız yada kasko bedelının yarısını ödeyecegız gibi şeyler söylecekler , kesinlikle kabul etmeyın hayır ben kabul etmıyorum aracımın tamırını istiyorum diye diretin ve yetkılı servıse bırakmakla tehdıt edın , yetkili serviste tamır bedelı aracın kasko değerinin üzerinde çıkacagı için size aracınızın kasko bedelını vermek zorunda kalacaklar ama haa oyuna gelmeyın kesinlikle , hayır ben aracımın tamır edılmesini istiyorum dıye dıretınce pert e cıkartamazlar (bu yazdıklarım pert olma durumu varsa geçerli)

Abi biz aracı servise çektirdik zaten. Exper daha gelmedi ama hasar çıktı 18bin tl buda kasko değerinin yarisinin üstünde araç perte çıkıcak gibi ne yapmamız lazım?

zekky
12-07-2011, 17:11
Kasko şirketi fiba bu arada.

MehmetCanA.
13-07-2011, 12:32
Kesinlikle perti kabul etmeyin.