Orijinalini görmek için tıklayınız : SM Mali Müşavirlik sınavları hakkında..
nitrO_Oxide
04-07-2011, 15:56
Arkadaslar aramızda mali müşavir olan yada mali müşavir stajı yapan yada mali müsavir olacak olan varmı :D
Şükür mezun olduk kasımdaki smmm sınavına giricem ama kursa gitsemmi gitmesemmi yada destekleyici kitaplar yeterli olurmu olmazmı arastırma yapıyorum.
Bu durumda olan varmı yada daha once bunu arastırmıs olan ?
kursa gerek yok.
kitaplar+geçmiş yılların çıkmış soruları kafi. :)
YavuzNaz
04-07-2011, 16:03
arda benim kardeşim bu sınava kursa gitmeden girdi ama sınav tarihine kadar dünyayla ilişkisini kesti kimisi kursa gitmek faydalı diyor kimisi yeterli gelmiyor diyor ama çok iyi disipline olman lazım onu biliyorum.
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:03
kursa gerek yok.
kitaplar+geçmiş yılların çıkmış soruları kafi. :)
pardon ama bu kanıya nasıl vardınız ?
yani stajyermisiniz yoksa cevreden aldıgınız bilgimidir.
Çevremki cogu kişi sizin gibi dusunuyorda aynı soruyu onlarada soruyorum :)
Arkadaslar aramızda mali müşavir olan yada mali müşavir stajı yapan yada mali müsavir olacak olan varmı :D
Şükür mezun olduk kasımdaki smmm sınavına giricem ama kursa gitsemmi gitmesemmi yada destekleyici kitaplar yeterli olurmu olmazmı arastırma yapıyorum.
Babam mali müşavir,allah kısmet ederse ben de onun yolundan ilerliyorum.Geçmiş sorular kafi falan degil :).Oturup çalışmak lazım aksatmadan hatta imkanınız varsa mutlaka kursa gitmenizi öneririm.Belge almayı çok zorlaştırdılar ve herkes smmm sınavından korkuyor ,benim düşüncem destekleyici kitap ve kurs şart abi.Başarılar.Soracagın başka soru varsa yardımcı olabilirim
Ben bitirme sınavlarına giriyorum. Bu konnuda cevap verebilmek için hali hazırda ne işle uğraşıyorsun onu söyle önce.. :)
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:05
arda benim kardeşim bu sınava kursa gitmeden girdi ama sınav tarihine kadar dünyayla ilişkisini kesti kimisi kursa gitmek faydalı diyor kimisi yeterli gelmiyor diyor ama çok iyi disipline olman lazım onu biliyorum.
Abi aralıkta askeriz kasımda sınav :( bu psikolojiyle nasıl ders calıscam bilmiyorum ama bakalım arastırmaya devam
Kardesin hangi kitaplardan calısmıs abi sorup yazabilirmisin ?
bu sınava hazırlık yapmış ve kazanmış arkadaşımdan bildiğim için.
emin olmadığımı kulaktan dolma yere yazıp kimsenin vebalini yüklenemem. ;)
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:07
Babam mali müşavir,allah kısmet ederse ben de onun yolundan ilerliyorum.Geçmiş sorular kafi falan degil :).Oturup çalışmak lazım aksatmadan hatta imkanınız varsa mutlaka kursa gitmenizi öneririm.Belge almayı çok zorlaştırdılar ve herkes smmm sınavından korkuyor ,benim düşüncem destekleyici kitap ve kurs şart abi.Başarılar.Soracagın başka soru varsa yardımcı olabilirim
kardesim az cok bende biliyorum zorluğu büroda 4 kişi var 3ü smmm :D
kurstan gına geldiği için kurs suan 2. planda ama cok kararsızım saolsın :)
Ben bitirme sınavlarına giriyorum. Bu konnuda cevap verebilmek için hali hazırda ne işle uğraşıyorsun onu söyle önce.. :)
Mali müşavirlik bürosu :)
ya ben bu konuda çok ağır salaklık yaptım
***** üni bitmedi o yüzden müracat hakkım yok sanıyordum fakat Ticaret lisesi mezunu olup SMM yanında staj hakkımız varmış 12 sene çalıştım şirkette müdürüm SMM idi yalan oldu gençliğimin en güzel seneleri :D
by_hayali
04-07-2011, 16:08
bende sınava girmeyi düşünüyorum Arda dedikten sonra biraz araştırdım kursa gitmeden başarmak için baya bi kasmak gerekiyo :)
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:08
bu sınava hazırlık yapmış ve kazanmış arkadaşımdan bildiğim için.
emin olmadığımı kulaktan dolma yere yazıp kimsenin vebalini yüklenemem. ;)
est. ole demek istemedim ;)
Arkadasına sorabilirmisin acaba hangi kitaplardan calısma yapmıs
Valla abi askerligi düşünmeden kendini derslere verip çalışacaksan aralıksız kurs'a gitmesende olur ,sivas smmm odasını arayıp benim adımı verirsen her türlü soru hakkında bilgi alabilirsin abi :)
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:10
bende sınava girmeyi düşünüyorum Arda dedikten sonra biraz araştırdım kursa gitmeden başarmak için baya bi kasmak gerekiyo :)
Yavrum kurs şart diyende var ama otur 1 saat calıs geç diyende var :)
aöf gibi kolay değil diyorlar ama aöf den yıllardır kalan arkadaslarımda var :D soruları yine aöf hazırlıyormus ama
by_hayali
04-07-2011, 16:13
Yavrum kurs şart diyende var ama otur 1 saat calıs geç diyende var :)
aöf gibi kolay değil diyorlar ama aöf den yıllardır kalan arkadaslarımda var :D soruları yine aöf hazırlıyormus ama
valla ben okulu hep son 1 hafta çalışarak geçtim :)
buna da aynı taktiğimi uygulasak acep :D en olmadı +1 hafta daha ekleriz
Bari konusu açılmışken okuyanlara sorayım,iki yıllık muhasebe bölümü mezunuyum 3.sınıf aöf'den devam etmeyi düşünüyorum egitim hayatıma.İşletme bölümüne geçmeyi düşünüyorum .Dersleri nasıl sınavları nasıl?Küçük konu anlatım çıkmış sorular kitabı var herkes onlara çalışıyormuş.Dogru mudur :)
YavuzNaz
04-07-2011, 16:14
smmm odasına bağlı deha yayınlarının kitaplarıymış kardeşim sınavda başarılı olanların oranı daha yüksekmiş genelde deha tercih ediliyormuş.
est. ole demek istemedim ;)
Arkadasına sorabilirmisin acaba hangi kitaplardan calısma yapmıs
deha-ilkumut kitaplarıydı yanlış hatırlamıyosam smmm'yi başaran arkadaşımın çalıştığı yayınlar. :)
bu tür sınavlarda, gerek açıköğretim gerek kpss falan kurslara verdiğiniz paraya bence yazık.
sadece matematikten anlamayanlar için elbette birtakım faydaları var kursların.
kaldıki kurs hocaları kitabı sözlü olarak aktarıyo size, bu yani.
yargı-murat-deha yayınevleri kitaplarından herkes memnun. (olmayanını duymadım.)
sınavla ilgili kitapları+çıkmış soruları yutun, tamamdır. :)
+memurlar.net bu tür işlerin bir numaralı takip merkezi bence. ;)
Abi soruları aöf hazırladıgı için,aöf sınavlarında genelde murat yayınları tercih ediliyor ve kullananlar genelde başarılı oluyor.Ben murat yayınlarıyla çalışmayı düşünüyorum
işletme değil, iktisat okuyun derim.
iktisat biraz zordur ama maliye+işletmeyide içine alır.
komple ekonomi. ;)
Mali müşavirlik bürosu :)
Şimdi madem smmm bürosundasın ufak bir açıklama yapabilirim. Ne kadar süredir orda çalıştığını ve ne ölçekte firmalara baktığını bilmemekle birlikte. Universiteden hatta genel kültür olarakta ne kadar şey bildiğini bilmiyorum o yüzden yazdıklarımı kendine göre yorumlamalısın...
Öncelikle ben denetim firmasında işe başladım. Denetimine gittiğim firmalar değişik ölçekliydi her telden şirketler vardı ve genelde konsolide ciroları 400-500 milyon TL nin altında şirket denetimlerinde hiç bulunmadım. Bu sebeplede bu şirketlerde üretim de gördüm hizmet satışıda gördüm. Aklına gelebilecek her türlü işlemlere bir fiil tanık oldum.
SMMM staj başlatma sınavını ben 3. girişimde verdim ancak hiçbirine çok çalışmamıştım. Ancak eğer ilk seferde vericem temel muhasebe bilgim var, Maliyet muhasebesi nedir nasıl yapılır 7a/ 7b biliyorum dağıtım yöntemlerine hakimim , bilanco gelir tablosu nasıl çıkarılır biliyorum bunların üzerinde analiz yaparak kabaca yorum yapmayı zaten biliyorum diyebileceğin kadar muhasebe biliyorsan kursa gitmene gerek yok... Sağlam bir kitap ve ciddi bir çalışma + geçmiş yıl sorularına 1.5 ay çalışırsan çok rahat verirsin (bence) ...
Ancak SMMM bürosunda yeni başladıysan çalışmaya ve yukarda saydığım şeyleri henüz öğrenme aşamaasındaysan bu söylediklerim senın için çok geçerli olmayacaktır ki bence kesin kursa gitmelisin. Bence kursa gitmedende veremezsin ilk seferde. Çünkü çalışman gereken genel kültür hariç nerdeyse 6 ders var ki bunlardan temel muhasebe de finansal tablo analizinde ve maliyet muhasebesinde zorlanırsınki en çok soru bunlardan gelmekte, birde yanına meslek hukuku , genel hukuk ve vergi calısman lazım. (iktisat felan çok kolay olduğundan onu saymıyyorum) Bence bu kadarını ilk defa çalışmaya başlayıp evde kendin halletmen bence zor... Ama altyapın varsa yaparsın...
Daha detaylı soru sormak istersen yardımcı olmaya calısırım.
işletme değil, iktisat okuyun derim.
iktisat biraz zordur ama maliye+işletmeyide içine alır.
komple ekonomi. ;)
İktisat baya bi zor be misis messi
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:21
Kamil Özyanız diye bi adam var kitabını çok övüyorlar bilen varmıdır ?
Konu anlatımı sıkıcı değil roman okur gibi calıs diyorlar :D
deha-islam çankaya ve kamil özyanız arasında kaldım.Bugun dehayı aradım kurs fiyatı için telefonda veremiyoruz dediler :mad: :D
iktisatta finansal ekonomi maliye politikası falan kasar biraz doğru ama işletmenin prestijinden üstündür iktisat.
açıköğretimin ne prestiji olacak yahu demeyin.
çalışın işte ya bilmiyo değilsiniz. :D
nitrO_Oxide
04-07-2011, 16:30
Şimdi madem smmm bürosundasın ufak bir açıklama yapabilirim. Ne kadar süredir orda çalıştığını ve ne ölçekte firmalara baktığını bilmemekle birlikte. Universiteden hatta genel kültür olarakta ne kadar şey bildiğini bilmiyorum o yüzden yazdıklarımı kendine göre yorumlamalısın...
Öncelikle ben denetim firmasında işe başladım. Denetimine gittiğim firmalar değişik ölçekliydi her telden şirketler vardı ve genelde konsolide ciroları 400-500 milyon TL nin altında şirket denetimlerinde hiç bulunmadım. Bu sebeplede bu şirketlerde üretim de gördüm hizmet satışıda gördüm. Aklına gelebilecek her türlü işlemlere bir fiil tanık oldum.
SMMM staj başlatma sınavını ben 3. girişimde verdim ancak hiçbirine çok çalışmamıştım. Ancak eğer ilk seferde vericem temel muhasebe bilgim var, Maliyet muhasebesi nedir nasıl yapılır 7a/ 7b biliyorum dağıtım yöntemlerine hakimim , bilanco gelir tablosu nasıl çıkarılır biliyorum bunların üzerinde analiz yaparak kabaca yorum yapmayı zaten biliyorum diyebileceğin kadar muhasebe biliyorsan kursa gitmene gerek yok... Sağlam bir kitap ve ciddi bir çalışma + geçmiş yıl sorularına 1.5 ay çalışırsan çok rahat verirsin (bence) ...
Ancak SMMM bürosunda yeni başladıysan çalışmaya ve yukarda saydığım şeyleri henüz öğrenme aşamaasındaysan bu söylediklerim senın için çok geçerli olmayacaktır ki bence kesin kursa gitmelisin. Bence kursa gitmedende veremezsin ilk seferde. Çünkü çalışman gereken genel kültür hariç nerdeyse 6 ders var ki bunlardan temel muhasebe de finansal tablo analizinde ve maliyet muhasebesinde zorlanırsınki en çok soru bunlardan gelmekte, birde yanına meslek hukuku , genel hukuk ve vergi calısman lazım. (iktisat felan çok kolay olduğundan onu saymıyyorum) Bence bu kadarını ilk defa çalışmaya başlayıp evde kendin halletmen bence zor... Ama altyapın varsa yaparsın...
Daha detaylı soru sormak istersen yardımcı olmaya calısırım.
Hocam oncelikle ilgi ve alaka için tesekkurler
büroda 2-3 senedir calısıyorum ama ortalama 40 kusur şirketin gelir tabloları bilancolarını tam anlamıyla cıkaramasamda mantıgını oturtmaya calısıyorum.yani faaliyetsiz firmaları cıkartıyorum diyelim :D
smmm konularının coğu aöf nin devamı niteliğinde.3 sene aöf kursuna gittim ve maliyet muhasebesinden tut finansala kadar az cok bilgim var buda smmm sınavında bi altyapı olusturur diye dusunuyorum.
15 ayrı ders var genel kültürleri saymazsak ve yeni basılacak kitapları temmuz ayından sonra gelecegiği varsayarsak 4 ay gibi bi sure kalıyor calısmak için.
aöf de kurstan artık midem bulandığı için smmmde kursa gitmek istemiyorum ama baska carem kalmazsa mecbur gidices :(
ProdriveSTI
04-07-2011, 16:55
Seneye inşallah giricem :)
Hocam oncelikle ilgi ve alaka için tesekkurler
büroda 2-3 senedir calısıyorum ama ortalama 40 kusur şirketin gelir tabloları bilancolarını tam anlamıyla cıkaramasamda mantıgını oturtmaya calısıyorum.yani faaliyetsiz firmaları cıkartıyorum diyelim :D
smmm konularının coğu aöf nin devamı niteliğinde.3 sene aöf kursuna gittim ve maliyet muhasebesinden tut finansala kadar az cok bilgim var buda smmm sınavında bi altyapı olusturur diye dusunuyorum.
15 ayrı ders var genel kültürleri saymazsak ve yeni basılacak kitapları temmuz ayından sonra gelecegiği varsayarsak 4 ay gibi bi sure kalıyor calısmak için.
aöf de kurstan artık midem bulandığı için smmmde kursa gitmek istemiyorum ama baska carem kalmazsa mecbur gidices :(
Eğer durumun dediğin gibiyse gerek yok kursa gitmene yaparsın bence erkenden başla çalışmaya ama eğer askere gitmemek için bu kadar kasıyorsan bence önce askere git ben gitmedim sonra stajı dondurup gidip yapmıştım... Askerliği aradan çıkarmak en akıllıcası 5 ay 5 gün zaten çabucak geçiyor... Uzatmanı gerektirecek bir sürede değill...
Bence geçmiş dönem sorularını bas hiç çalışmadan yap GK'den 12-13 GY 'dende 45-50 arası yapbiliyorsan evden calısarak %100 yapabilirsin... Unutma ama çan eğrisi uyguluyorlar sınavda... Ben geçtiğim sınavda kaldığım sınavdan 12 net daha az yapmıştım...
gökh@n_gr
04-07-2011, 17:00
Ben cumartesi günü ilk defa girdim sınava.Geçmiş yıllara göre sınav zordu zor olmasının yanı sıra geçmiş yıllarda çıkmış soru adedi azdı bu sınavda.Ben İzmir smmm odasının 3 ay stajdan sayılan kursuna gittim.Bence kursa gitmek yararlı birşey.Bu sınavda kazanamazsam bidaha gitmem kursa ama ilk sefer için gerekli bence yararlı ipuçları öğrenebiliyorsun hocalardan.
nitrO_Oxide
05-07-2011, 08:08
Eğer durumun dediğin gibiyse gerek yok kursa gitmene yaparsın bence erkenden başla çalışmaya ama eğer askere gitmemek için bu kadar kasıyorsan bence önce askere git ben gitmedim sonra stajı dondurup gidip yapmıştım... Askerliği aradan çıkarmak en akıllıcası 5 ay 5 gün zaten çabucak geçiyor... Uzatmanı gerektirecek bir sürede değill...
Bence geçmiş dönem sorularını bas hiç çalışmadan yap GK'den 12-13 GY 'dende 45-50 arası yapbiliyorsan evden calısarak %100 yapabilirsin... Unutma ama çan eğrisi uyguluyorlar sınavda... Ben geçtiğim sınavda kaldığım sınavdan 12 net daha az yapmıştım...
Yok hocam ya kasımda sınava aralıktada askere :) niyetim askerden geldikten sonra bidaha sınavla falan ugrasmamak.
Ben cumartesi günü ilk defa girdim sınava.Geçmiş yıllara göre sınav zordu zor olmasının yanı sıra geçmiş yıllarda çıkmış soru adedi azdı bu sınavda.Ben İzmir smmm odasının 3 ay stajdan sayılan kursuna gittim.Bence kursa gitmek yararlı birşey.Bu sınavda kazanamazsam bidaha gitmem kursa ama ilk sefer için gerekli bence yararlı ipuçları öğrenebiliyorsun hocalardan.
Bak oda ayrı bi olay soylediğin iyi oldu.o kursa gidersen 2 yıl 9 aymı staj yapıyorsun ? bide ücretleri nedir acaba?
gökh@n_gr
05-07-2011, 11:06
evet 3 yıllık stajın 3 ayı kursa gittiğin için stajdan sayılıyor.130 saat derse katılmak gerekli stajdan sayılması için.İzmirde odanın kursu 1500 tl.Benim babam oda üyesi olduğu için %10 indirim yapıldı 1350 tl ye geldi kurs.
nitrO_Oxide
05-07-2011, 14:10
evet 3 yıllık stajın 3 ayı kursa gittiğin için stajdan sayılıyor.130 saat derse katılmak gerekli stajdan sayılması için.İzmirde odanın kursu 1500 tl.Benim babam oda üyesi olduğu için %10 indirim yapıldı 1350 tl ye geldi kurs.
3 aylık kurs 1500 tl şaka gibi ya :/
Tesekkurler hocam basarılar sanada :icon_tup:
luckdove
05-07-2011, 15:57
Sınavı kazanmak için ne kadar çok şey yaparsan o kadar iyi. Yani kursa gidersen faydası olur elbette. Ama önemlisi çalışmak. Sınavlar çok zor değil. Ama mutlaka çalışmak gerekli. Eğer tek seferde hepsini geçersen çok iyi ama genelde bir sonraki döneme sarkıyor bazı dersler. Başarılar
Not: Bu arada sen stajı bitirdin SMM sınavına mı gireceksin? Yoksa henüz stajın başlamadı ve staj başlatma sınavına mı hazırlanıyorsun?
Kurs konusu göreceli ama bence.Kişiyi çalışma disiplinine soktuğundan kesinlikle faydalı olur. Ben 2 Temmuzda 3. defa girdim büyük ihtimalle bu sefer alacağım sınavı. Sınav hakkında geçmiş yıl sorularının tamamını çözdüm sayılır buna dayanarak söylüyorum ki çok faydası oldu. Ben konu çalışmak yerine sorular üzerinden çalışmayı tercih ettim. Konu olarak ***** çok fazla. Sınav her geçen dönemde daha da zorlaşıyor çünkü girmek isteyen kişi sayısı artıyor. Baraj farklı sitelerde incelediğim kadarıyla 80 Net (+-5 ) civarı oluyor. Çan eğrisi olduğundan kesin birşey söylemek yanlış olur. Gk - Gy bu dönem zordu tamamen bilgiye dayalıydı. Daha önce yorumla yapabileceğin sorular çıkmıştı. Bence alan kısmında belirleyici olan Muh. Denetimi bu derse konu okuyarak çalışmak çok faydalı olabilir. Genel muhasebe soruları çok zor değil. Önünde çok uzun bi süre yok düşünüyorsan şimdiden çalışmaya başla derim. Hiç çalışmadan girdim 45 aldım. 10 gün sadece geçmiş yıl sorularını çözüp girdim 56.4 te kaldım. Umarım yararlı olur yazıklarım. Rabbim Gönlüne göre versin.
ProdriveSTI
05-07-2011, 16:50
3 aylık kurs 1500 tl şaka gibi ya :/
Tesekkurler hocam basarılar sanada :icon_tup:
Ben Murat eğitim kurumlarını sordum 2000 tl dediler,seneye inş gidicem bir aksilik çıkmazsa,ayrıca geçen sene 550 kişi Murat eğitim kurumları sayesinde kazanmış Smmm sınavını.
nitrO_Oxide
06-07-2011, 08:32
Ben Murat eğitim kurumlarını sordum 2000 tl dediler,seneye inş gidicem bir aksilik çıkmazsa,ayrıca geçen sene 550 kişi Murat eğitim kurumları sayesinde kazanmış Smmm sınavını.
deneyim eğitim kurumlarındanda fiyat aldım onlarda 1000 lira dediler :)
dehadan ve 1-2 kurstanda fiyat alıp bi karar vericem artık:)
Kurs konusu göreceli ama bence.Kişiyi çalışma disiplinine soktuğundan kesinlikle faydalı olur. Ben 2 Temmuzda 3. defa girdim büyük ihtimalle bu sefer alacağım sınavı. Sınav hakkında geçmiş yıl sorularının tamamını çözdüm sayılır buna dayanarak söylüyorum ki çok faydası oldu. Ben konu çalışmak yerine sorular üzerinden çalışmayı tercih ettim. Konu olarak ***** çok fazla. Sınav her geçen dönemde daha da zorlaşıyor çünkü girmek isteyen kişi sayısı artıyor. Baraj farklı sitelerde incelediğim kadarıyla 80 Net (+-5 ) civarı oluyor. Çan eğrisi olduğundan kesin birşey söylemek yanlış olur. Gk - Gy bu dönem zordu tamamen bilgiye dayalıydı. Daha önce yorumla yapabileceğin sorular çıkmıştı. Bence alan kısmında belirleyici olan Muh. Denetimi bu derse konu okuyarak çalışmak çok faydalı olabilir. Genel muhasebe soruları çok zor değil. Önünde çok uzun bi süre yok düşünüyorsan şimdiden çalışmaya başla derim. Hiç çalışmadan girdim 45 aldım. 10 gün sadece geçmiş yıl sorularını çözüp girdim 56.4 te kaldım. Umarım yararlı olur yazıklarım. Rabbim Gönlüne göre versin.
Tesekkurler hocam yararı olmazmı :)
birkac kişiden daha duydum onlarda soru cozerek gitmişler.aöf de 3 sene kursa gidince birazda olsa bi temelim var konularda dün yegenimden (oda gecen ay smmm oldu) aldığım kitaplara baktım ama hepsi 2005-2006 kitapları:) oyuzden once 1-2 kursa gidip konusmayı dusunuyorum fiyat alıcam bunların içinde en one cıkan deha.çok övüyorlar nette falanda cok arastırdım.ya ordaki kursa gidicem yada onun smmm setini alıp calısmaya baslıcam.
Süre olarak 4.5 ay kaldı cok az ama konuları 2 ayda bitirirsem 2 ayda rahat rahat soru cozerim diye düsünüyorum.
bakalım hayırlısı :)
Sınavı kazanmak için ne kadar çok şey yaparsan o kadar iyi. Yani kursa gidersen faydası olur elbette. Ama önemlisi çalışmak. Sınavlar çok zor değil. Ama mutlaka çalışmak gerekli. Eğer tek seferde hepsini geçersen çok iyi ama genelde bir sonraki döneme sarkıyor bazı dersler. Başarılar
Not: Bu arada sen stajı bitirdin SMM sınavına mı gireceksin? Yoksa henüz stajın başlamadı ve staj başlatma sınavına mı hazırlanıyorsun?
Yok abi staj baslatma sınavına hazırlanıcam :)
kısmetse oda olur insallah :)
luckdove
06-07-2011, 08:42
^^ Normalde staj süresince askerliği tecil edebilirsin biliyorsun değil mi? Eğer staj sonuçları açıklanana kadar tecil ettirebiliyorsan sonrasında sınavı kazanırsan tecilini 2 sene daha uzatabilirsin.
Kurs daha önceki msj da yazdığım gibi mutlaka faydalı olur. Ama fayda /maliyet yönünden baktığında rasyonel gliyorsa git derim. Kendimden bahsedeyim sana örnek olsun. ilk 2 girişimde çok çalışmadım sadece geçmiş yıl soruları. Son girişimde (umarım kitap ismi vermek yasak değildir) dehanın konu anlatımlı kitabı var + soru bankası 15 deneme sınavı + Son hamle diye bi özet kitabı var bu üçünden günde ort. 2 saat kadar çalıştım 10 gün boyunca. Son sınavda (02. Tem. 2011) 11 Gy -Gk 80 - 84 arası alan netim var. Kursa gitmedim aman aman da çalışmadım. Okuldan sonra iş askerlik derken 3 yıl geçti (2008 mezunuyum - işletme) hafızamdaki bilgilerde çokkuvvetli değil. Deha konusunda şöyle birşey var 70 + civarı soruyu birebir çıkartıyorlar sınavlarda o açıdan yararlı olabilir. Zaten geçmiş yıl sorularını çözdüğünde sen de göreceksin aynı soruların bikaç yıl ara ile sınavlarda geldiğini. Hakkında hayırlısı olsun umarım başarılı olursun.
nitrO_Oxide
06-07-2011, 08:51
^^ Normalde staj süresince askerliği tecil edebilirsin biliyorsun değil mi? Eğer staj sonuçları açıklanana kadar tecil ettirebiliyorsan sonrasında sınavı kazanırsan tecilini 2 sene daha uzatabilirsin.
yok abi tecil ettirmek istemiyorum :)
sırf bu sınava aöf deki temel bilgimi kaybetmeden girmek için agustos doneminde askere gitmiyorum.Niyetim askere gitmeden sınavı kazanıp geldikten sonra direk stajımı baslatmak bidaha sınav la kursla falan ugrasmak istemiyorum :)
nitrO_Oxide
06-07-2011, 08:55
Kurs daha önceki msj da yazdığım gibi mutlaka faydalı olur. Ama fayda /maliyet yönünden baktığında rasyonel gliyorsa git derim. Kendimden bahsedeyim sana örnek olsun. ilk 2 girişimde çok çalışmadım sadece geçmiş yıl soruları. Son girişimde (umarım kitap ismi vermek yasak değildir) dehanın konu anlatımlı kitabı var + soru bankası 15 deneme sınavı + Son hamle diye bi özet kitabı var bu üçünden günde ort. 2 saat kadar çalıştım 10 gün boyunca. Son sınavda (02. Tem. 2011) 11 Gy -Gk 80 - 84 arası alan netim var. Kursa gitmedim aman aman da çalışmadım. Okuldan sonra iş askerlik derken 3 yıl geçti (2008 mezunuyum - işletme) hafızamdaki bilgilerde çokkuvvetli değil. Deha konusunda şöyle birşey var 70 + civarı soruyu birebir çıkartıyorlar sınavlarda o açıdan yararlı olabilir. Zaten geçmiş yıl sorularını çözdüğünde sen de göreceksin aynı soruların bikaç yıl ara ile sınavlarda geldiğini. Hakkında hayırlısı olsun umarım başarılı olursun.
Yani şimdiden dehanın 3 lü setini alıp calısmaya baslasam bu iş olucak gibi :)
dehanın gecmiş yıl sorularını cozmeye baslıcas ozaman baska care yok
sende iyi net cıkartmıssın valla tebrik ederim , tesekkurler :)
SekoLive
06-07-2011, 08:56
arda imkan varsa kursa gitmen en güzeli olur bir kaç arkadaşım girdi bayağa zorlandılar... her sınavda 1-2 puanla kaybettiler... ama idareten giricem diyosanda al kitapları çalş askerede götür kitapları orda zamanın olduıkca calısır geldiğnde sınava daha hzır girersin :)
inş ilk sınavı kazanırsın.
nitrO_Oxide
06-07-2011, 08:58
arda imkan varsa kursa gitmen en güzeli olur bir kaç arkadaşım girdi bayağa zorlandılar... her sınavda 1-2 puanla kaybettiler... ama idareten giricem diyosanda al kitapları çalş askerede götür kitapları orda zamanın olduıkca calısır geldiğnde sınava daha hzır girersin :)
inş ilk sınavı kazanırsın.
Benimde niyatim ilkinde vermek ama olumsuzunuda dusunmek gerek en kotu ole yapıcam zaten serkan saol :)
nitrO_Oxide
07-07-2011, 11:53
Askerdeyken smmm gibi sınavlara girilebiliyormu acaba ?
smmm sataj sınavına yani son sınav 2 temmuz 2011 tarihinde girdim sonuçların acıklanmasını bekliyorum
ewde çalışmakla olacak bir iş değil dersanenin cok faydası oluyor birebir yakaladıkları sorular oluyor zaman kaybı yaşamaman için dersane diyorum
nitrO_Oxide
08-07-2011, 09:10
smmm sataj sınavına yani son sınav 2 temmuz 2011 tarihinde girdim sonuçların acıklanmasını bekliyorum
ewde çalışmakla olacak bir iş değil dersanenin cok faydası oluyor birebir yakaladıkları sorular oluyor zaman kaybı yaşamaman için dersane diyorum
Siz dershaneye gittinizmi? yada hangisine gittiniz diyim.kimse sorsam deha diyor :)
Askerdeyken smmm gibi sınavlara girilebiliyormu acaba ?
Bir şeye ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Ben okulu bitirip askere gitmeden önce çalıştım ve sınava girmedim. O zamanlar aklımız biraz havalardaydı. Sana nacizane tavsiyem askere gitmeden önce mutlaka sınavı al. Şartlarını bilmiyorum ama askerdeyken stajı dondurma imkanın olabilir.(Odaya danış) Böyle birşey varsa kullan. Askerde ders çalışırım sınava girerim falan bunlar zor. Askerliğimi TK. K olarak yaptım bir çok kısa dönem askerim girmesi gereken sınavlarına giremediler. Sebep o gün komutanın keyfi yoktur, üst rütbeli birisi gelecektir vs.. derken gidemezsin. Ordaki hayat zaten ders çalışmana engel bir durum teşkil edecek gidince göreceksin. Hedefini şimdiden belirle bence. Kısa bi zaman yok ama çok uzun da değil. Temel bilgin fena değil anladığım kadarıyla. Sana bahsetiğim kombinasyonla çalışırsan (ki ben 10 gün çalıştım) hakkını vererek ilk seferde olmaması için hiçbir neden yok. İnşallah kasımda sınavı kazanırsın.
Bir şeye ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Ben okulu bitirip askere gitmeden önce çalıştım ve sınava girmedim. O zamanlar aklımız biraz havalardaydı. Sana nacizane tavsiyem askere gitmeden önce mutlaka sınavı al. Şartlarını bilmiyorum ama askerdeyken stajı dondurma imkanın olabilir.(Odaya danış) Böyle birşey varsa kullan. Askerde ders çalışırım sınava girerim falan bunlar zor. Askerliğimi TK. K olarak yaptım bir çok kısa dönem askerim girmesi gereken sınavlarına giremediler. Sebep o gün komutanın keyfi yoktur, üst rütbeli birisi gelecektir vs.. derken gidemezsin. Ordaki hayat zaten ders çalışmana engel bir durum teşkil edecek gidince göreceksin. Hedefini şimdiden belirle bence. Kısa bi zaman yok ama çok uzun da değil. Temel bilgin fena değil anladığım kadarıyla. Sana bahsetiğim kombinasyonla çalışırsan (ki ben 10 gün çalıştım) hakkını vererek ilk seferde olmaması için hiçbir neden yok. İnşallah kasımda sınavı kazanırsın.
Askerdeyken stajı dondurma gibi bir olay oluyor evet haklısınız
nitrO_Oxide
18-07-2011, 09:44
iki setide aldım bakalım Allah yüzümüzü kara çıkartmasın inş :)
Elit SMMM Staja Başlama Muhasebe Dersleri Komple Görüntülü Eğitim Seti 18 DVD (Deha Deneme Sınavları Kitap Hediye) - Elit SMMM Staja Başlama Muhasebe Dersleri Komple Görüntülü Eğitim Seti 18 DVD (Deha Deneme Sınavları Kitap Hediye) Satış - Elit SMMM (http://smmmdeha.com/urun/41/elit-smmm-staja-baslama-muhasebe-dersleri-komple-goruntulu-egitim-seti--18-dvd-deha-deneme-sinavlari-kitap-hediye.html)
Deha SMMM Staja Başlama Konu ve Soru Bankası Kitabı Kazandıran KAMPANYA - Deha SMMM Staja Başlama Konu ve Soru Bankası Kitabı Kazandıran KAMPANYA Satış - Deha SMMM Staja Başlama Konu ve Soru Bankası Kitabı Kazandıran KAMPANYA fiyat - SMMM Deha Yayınl (http://smmmdeha.com/urun/35/deha-smmm-staja-baslama-konu-ve-soru-bankasi-kitabi-kazandiran-kampanya.html)
nitrO_Oxide
18-07-2011, 09:45
Sağol hocam verdik kitap siparişlerini bakalım hayırlısı sağolasın :)
valla benim bi arkadas askere gitmeden hemen once girmişti gecen sene yada ondan onceki sene. onunda babası smmm büroları var. okuldan mezun oldu askere gıderken nasılsa bu ısı yapcam dıyıp oyle deneme amaclı gırdı sınava kazandı. askerden geldı dırekt saldırmaya devam.
fakat artık sınavlardan zıyade ınternetten yapılan ara sınavlardan bahsedıyordu tam bı bılgım yok ama surelı bı sınavmıs..
nitrO_Oxide
18-07-2011, 11:02
valla benim bi arkadas askere gitmeden hemen once girmişti gecen sene yada ondan onceki sene. onunda babası smmm büroları var. okuldan mezun oldu askere gıderken nasılsa bu ısı yapcam dıyıp oyle deneme amaclı gırdı sınava kazandı. askerden geldı dırekt saldırmaya devam.
fakat artık sınavlardan zıyade ınternetten yapılan ara sınavlardan bahsedıyordu tam bı bılgım yok ama surelı bı sınavmıs..
Ya o ara sınavlar cok mühim değil onemli olan bu sınavı kazanmak sorası Allah kerim :D
Ya o ara sınavlar cok mühim değil onemli olan bu sınavı kazanmak sorası Allah kerim :D
valla arkadaş benim onlardan yakınıyodu cok. ama :D babası kendısı bıde burodakı bırısıyle bırlıkte 3 kısı yapıyolarmıs anca yetısıyoz dedı :D
Ben bu sınavı ÖSS ye benzetiyorum. Üniversiteye girerken önümdeki en büyük engel öss idi. Şükür bu engeli atlatıp bu günlere geldik. Nitro Oxide kardeşim (ismini bilmiyorum kusuruma bakma) linkini verdiğin kaynaklar tamı tamına benim yararlandığım kaynaklar. DVD leri şiddetle tavsiye ederim.İşitsel kaynaklar her zaman insan zihninde daha kalıcı yere sahip olmuştur. 2. Linkteki konu anlatım kitabından Muhasebe denetimine sağlam çalış. Sınavda çok belirleyici bir rolü var bence. 1. linkteki deneme sınavları olan kırmızı kitap bu işin anahtarı sayılır çünki içerisindeki denemelerde geçmiş yıllara ait soruların tamamı ve fazlası var çok çok faydalı. Mavi olan soru bankasına çok bakmamıştım açıkçası. Bir de Dehanın özet kitabı var nokta atışı bilgiler mevcut bulabilirsen onu bul olmadı bana ö.m at ben sana kargolarım. İyi çalışmalar.
nitrO_Oxide
19-07-2011, 14:53
Ben bu sınavı ÖSS ye benzetiyorum. Üniversiteye girerken önümdeki en büyük engel öss idi. Şükür bu engeli atlatıp bu günlere geldik. Nitro Oxide kardeşim (ismini bilmiyorum kusuruma bakma) linkini verdiğin kaynaklar tamı tamına benim yararlandığım kaynaklar. DVD leri şiddetle tavsiye ederim.İşitsel kaynaklar her zaman insan zihninde daha kalıcı yere sahip olmuştur. 2. Linkteki konu anlatım kitabından Muhasebe denetimine sağlam çalış. Sınavda çok belirleyici bir rolü var bence. 1. linkteki deneme sınavları olan kırmızı kitap bu işin anahtarı sayılır çünki içerisindeki denemelerde geçmiş yıllara ait soruların tamamı ve fazlası var çok çok faydalı. Mavi olan soru bankasına çok bakmamıştım açıkçası. Bir de Dehanın özet kitabı var nokta atışı bilgiler mevcut bulabilirsen onu bul olmadı bana ö.m at ben sana kargolarım. İyi çalışmalar.
Kitaplar eve gelmiş aksam bakıcam.İsmim arda bu arada :)
Satan adamla telefonla konusup ikna oldum resmen.2 milyar dedi kursa sorada gerek yok dedi :D
dehanın tam setini ve 18 tane dvd aldım yavastan baslıcam cok az kaldı cunkü :)
Kursa gitmenin faydası insanı öğrenci pisikolojisine sokuyor, daha bi azimli çalışıyorsun...
Ama ben evde de ciddiyetle çalışırım diyorsan, Çok zor bir sınav değil...
Başarılar...
Dipnot : Bela bir meslek seçmişsin kendine, Allah kolaylık versin... :D
nitrO_Oxide
20-07-2011, 08:46
Kursa gitmenin faydası insanı öğrenci pisikolojisine sokuyor, daha bi azimli çalışıyorsun...
Ama ben evde de ciddiyetle çalışırım diyorsan, Çok zor bir sınav değil...
Başarılar...
Dipnot : Bela bir meslek seçmişsin kendine, Allah kolaylık versin... :D
Aynen kurs sadece çoban ve koyunları gibi 3 sene gittim pes pese böö geldi resmen :D
Aldık cd leri kitapları bakalım baslıcas calısmaya
Meslek hakkındaki yorumuna katılıyorum ve amin diyorum :D
murat şilkan
02-08-2011, 21:53
Arkadaşlaar ben de deha'ya yazıldım bugun ama smmm staja giriş sınavı için. Ufacık kitaplar verdiler onlar yetcekmiş tabi ders esnasında da birçok kaynak veriliyormuş falan filan. 3 ay hayattan koparak ona odaklanacağım. Kazanacağım Allahın izniyle. Şans dileyin :)
yusufaltintepe
03-08-2011, 09:14
konuyu yakınen takip edeceğim benim eşimde dehadan kitap seti almış şimdi ufaktan çalışmaya başladı peki önümüzdeki ilk dönem sınav için başvuru ve kayıt tarihi ayrıca ücretleri nedir bilgisi olan varmı ?
Staj B. sınavına ilk defa girecekse bu linke bakmalı.
SGS İlk Başvuru (http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=279)
Odanızdan dosyanızı vs açtırdınız mı? Sınav 19 Kasım da yapılıyor. Sınava giriş bedeli 150 TL bu bedel k.kartı ile TEOS sistemi üzerinden yatırılabiliyor. Dosya açtırmadıysa eğer o da 1500 TL civarı bir meblağı buluyor. Kasım sınavında girecek arkadaşlara başarılar dilerim şimdiden ben de maalesef tesmerin saçmalaması sonucu kasımdaki sınava girmek zorunda kaldım.
Benim 2.gırısım basarısız oldum 54 de kaldım kursa gıtmek gerekebılır ama evde oturup adam akıllı calısıcam dyorsan kendıne guvenıyorsan gıtmeyebılırsın ama kesınlıkle ısı sansa bırakmıyayım dıyorsan kursa gıt garantı olsun
yusufaltintepe
03-08-2011, 09:41
tolga teşekkürler ;)
nitrO_Oxide
03-08-2011, 09:48
konuyu yakınen takip edeceğim benim eşimde dehadan kitap seti almış şimdi ufaktan çalışmaya başladı peki önümüzdeki ilk dönem sınav için başvuru ve kayıt tarihi ayrıca ücretleri nedir bilgisi olan varmı ?
2011 Sınav Takvimi ve Sınav Bedelleri (http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=275)
Benim aldığım setten almıs sanırım abi ama cd leride almanızı tavsiye ederim
960+150=1110 tl yapıyor
basvurular basladı bende henuz yapmadım :)
yusufaltintepe
03-08-2011, 09:51
heralde aynı settir 2 tane kalın yeşil renkli kitap almış olmadı cd leride almak lazım dediğin gibi faydası olacaksa tabi ne dersin sen başladınmı anlatım filen cd lerde nasıl almaya değermi
nitrO_Oxide
03-08-2011, 09:53
heralde aynı settir 2 tane kalın yeşil renkli kitap almış olmadı cd leride almak lazım dediğin gibi faydası olacaksa tabi ne dersin sen başladınmı anlatım filen cd lerde nasıl almaya değermi
Konu anlatımı ve soru cozum dvdleri 18 adet.bence gayet guzel kitaptan oturup okumak biraz zor :)
yusufaltintepe
03-08-2011, 09:57
kitabı boşamı aldık şimdi :D
yani kitap içeriğide dvd seti içeriğide aynımı ?
nitrO_Oxide
03-08-2011, 10:03
kitabı boşamı aldık şimdi :D
yani kitap içeriğide dvd seti içeriğide aynımı ?
Bosa deme abi elbet faydası olcaktır.Tabiki konular aynı cd yi izlerken kitaptanda takip edebilirsin
yusufaltintepe
03-08-2011, 10:15
anladım çok sağol o zaman bir hanımla konuşayım bakalım olmadı dvd setide alalım zaten kasım sınavına yetişmesi zor anca 2012 mart döneminde girer artık
İşlerden dolayı konuyu kaçırmışım, ben mali müşavirim bizde aile mesleği gibi bir şey.
Bence DEHA nın kurslarına imkanınız varsa mutlaka gidin. Ben staja başlamaya girdiğimde DEHA Ankara'da yoktu Murat İlk Umut'un kursuna gitmiştim oda çok güzel bir kurs fakat DEHA daha zorluyor gibi. Evde çalışmayla zor kazanılan ve her geçen dönem de zorlaştırılan bir sınav,kesinlikle hafife almayın.
Ben DEHA nın kitaplarını ders notlarını İstanbul'daki arkadaşlarım dan temin etmiştim o zaman fakat şimdi internet üzerinden alabiliyorsunuz.
Murat İlk Umutla DEHA nın en büyük farkları DEHA da soru çözme imkanınız (online abonelikte ekstra sorular, soru bankaları, yaprak testler, çıkmış sorular) daha fazla.
Dün eşimi staja başlama kursuna yazdırdım, bir haftadır araştırıyordum, DEHA nın son sınavlardaki nokta atışı soruları (%80 civarı soruyu tutturmuşlar) bayağı fazla.
İnşallah herkes başarılı olur, fakat imkanınız varsa gerçekten SMMM olmayı istemiyorsanız başka meslek sahibi olun.
Gerçekten her geçen gün mesleğin tadını kaçırıyorlar, yeni angaryalar ekliyorlar hele birde yeni Türk Ticaret Kanunu çıktı ki sonumuz hayrola.
Ankara da olanlar için; ASMMMO'ndaki tanıdıklarımıza eşim için çok sorduk araştırdık Aktif Muhasebe Kurslarını önerdiler, iyi bir alternatif olabilir. Ben Murat İlk Umut'un staja başlama kitabını halen büromda bulunduruyorum ve işe de yarıyor.Çok eğlenceli akıcı bir kitap. Yeterlilik sınavında bile o kitaptan çalıştım bir çok derse.
Sakın odaların kurslarına gidip boşa para harcamayın, gayet gereksiz hızlandırılmış kurslar, genel muhasebeyi bile 5-6 saatte anlatıklarını sanıyorlar.
Herkese tekrar başarılar.
Ben SMMM kursuna katıldım, faydası tartışılmaz. Ancak kursa 2 sezon gidip sınavı kazanamayan da gördüm, evinde İslam Çankaya kitabından hazırlanıp tek seferde kazanan da gördüm.
Sınava henüz girmedim, stajı başlatmaktan çok staj bitirme sınavları göz korkutuyor. Vergi konusunun ucu bucağı yok.
İllaki vardır, herkesin çalışma sistemi, anlama kapasitesi çok farklı ama kursa gitmek daha mantıklı gibi.
Sınavın puanlanması bile belli değil, büyük çoğunlukla kalanlar 58-59 lu puanlar, geçenlerde 60 lı puanlar alıyor.
Bitirme bana kolay geldi staja başlama daha zor gibiydi şimdi nasıl tam olarak bilmiyorum ama büro işi yapılıyorsa staja başlama daha zor diyor tanıdığım herkes
nitrO_Oxide
03-08-2011, 12:17
Kendime hedef koydum hergun bi 1cd izliyorum (anlıyarak)
ramazan bayramına kadar hepsini bitircem geriye kalan 2.5 aydada ful soru çözerek 19 kasımı beklicez :)
murat şilkan
03-08-2011, 12:28
Kendime hedef koydum hergun bi 1cd izliyorum (anlıyarak)
ramazan bayramına kadar hepsini bitircem geriye kalan 2.5 aydada ful soru çözerek 19 kasımı beklicez :)
Hepimize başarılar diliyorum. İlk defa gireceğim ve sakat bi sınav olmasından dolayı korkuyorum.
nitrO_Oxide
04-08-2011, 08:08
Hepimize başarılar diliyorum. İlk defa gireceğim ve sakat bi sınav olmasından dolayı korkuyorum.
Aynen benimde oyle ama cok abrtmıyorum kazanıcam inş :) sanada basarılar ;)
murat şilkan
07-08-2011, 23:00
Ben bu hafta sonu başladım kursa iyi gidiyo şimdilik.valla ben abarttım ve abartmam gerektiğini düşünüyorum çünkü hiç de kolay olmayan bir sınav ve ilk girişte kazanmam şart.
nitrO_Oxide
09-08-2011, 12:11
Ben bu hafta sonu başladım kursa iyi gidiyo şimdilik.valla ben abarttım ve abartmam gerektiğini düşünüyorum çünkü hiç de kolay olmayan bir sınav ve ilk girişte kazanmam şart.
Kayıt oldunmu sen ?
kayıtlar basladı haberin olsun ben evrakları hazırladım bu hafta gidiyorum :)
murat şilkan
09-08-2011, 13:21
Önümüzdeki dönem Kasım ayı sınavı 19 Kasımda yapılacak dosya açtırma ücreti 960 TL sınav ücreti 150 TL dir. Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsin. Eşine başarılar dilerim.
2011 Sınav Takvimi ve Sınav Bedelleri (http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=275)
yusufaltintepe
09-08-2011, 13:23
Teşekkürler :)
murat şilkan
09-08-2011, 13:24
Kayıt oldunmu sen ?
kayıtlar basladı haberin olsun ben evrakları hazırladım bu hafta gidiyorum :)
Ben de bu hafta içinde hallederim.kayıtlar başladı evet 2 Eylüle kadar devam ediyor acele etmiyorum o yüzden.
nitrO_Oxide
12-08-2011, 15:55
Ben de bu hafta içinde hallederim.kayıtlar başladı evet 2 Eylüle kadar devam ediyor acele etmiyorum o yüzden.
Ben dün hallettim :) artık SM Mali müşavir meslek mensubu aday adayıyım :D
mutlaka sınav için kursa gidin, ben staja başlama için Murat dershanesine gitmiştim, Allah'a çok şükür ilk girişimde vermiştim sınavı.. Yeterlilik sınavı için Deha dershanesi mecidiyeköye gittim, o sınav yazılı olduğu ve sağolsunlar bazı sınavlarda sadece 2-3 soru sordukları için daha zor.. ilk girişimde 4, 2.girişte 2, sonuncu girişimde de son dersi verip belgeyi aldım.. her nekadar kastırıp evde çalışmak yeter deseniz de asla evde kurstaki kadar çok çalışamıyor insan ve özellikle yeterlilik az çalışmakla verilebilecek bir sınav değil..
murat şilkan
26-08-2011, 10:06
Kursa başladım ama evde tekrar etme sorunu yaşıyorum yani tekrar etmiyorum :D
nitrO_Oxide
29-08-2011, 11:26
Ya kayıt oldum ama sınava giriş belgesi vs nerden alınıyor yada ne zaman acıklanıyor bilgisi olan varmı :)
Başvurular kapandıktan sonra sınava gireceğimiz yerler belli oluyor. Sınava giriş belgeleri o zaman açıklanıyor.
nitrO_Oxide
29-08-2011, 11:49
Başvurular kapandıktan sonra sınava gireceğimiz yerler belli oluyor. Sınava giriş belgeleri o zaman açıklanıyor.
STAJA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU SONRASI İŞLEMLER
Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Ağustos 2011 dönemi başvuruları için Staja Giriş Sınavı 19 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecektir. Başvurular tamamlandıktan sonra, Lütfen öncelikle Odamızın yayınlayacağı kontrol amaçlı listeyi TC Kimlik numaranızı girerek 09 - 12 Eylül 2011 tarihleri arasında kontrol ediniz. Kontrol listesi siteden kaldırıldıktan sonra gelen talepler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
bunu buldum şimdide heyecan yaptım ya okadar para yatırdık işlem yaptık hala bak Allah bak bişi bulamadım sinir oldum :D
gökh@n_gr
29-08-2011, 12:22
Teos sistemine giris yapip formlar ve belgelerden bakiyorsun belli olunca
2 değil 5 eylül müş ama bayram diye 7 sine ertelenmiş kayıt için son gun haberiniz olsun.
nitrO_Oxide
02-09-2011, 11:45
Tesekkurler :)
murat şilkan
02-09-2011, 18:16
2 değil 5 eylül müş ama bayram diye 7 sine ertelenmiş kayıt için son gun haberiniz olsun.
Evet arkadaşım öyleymiş hallettim zaten sağol..
nitrO_Oxide
09-09-2011, 08:40
Bugun ayın 9 u ve teos ta bi acıklama yok
Odayı aradım tc yi verip kontrol ettirdim bende
gökh@n_gr
09-09-2011, 12:42
Bugun ayın 9 u ve teos ta bi acıklama yok
Odayı aradım tc yi verip kontrol ettirdim bende
girceğin yer sınavdan 15 gün önce falan belli oluyor onu soruyorsan ben sadece nasıl bakacağını anlattım
nitrO_Oxide
09-09-2011, 16:45
girceğin yer sınavdan 15 gün önce falan belli oluyor onu soruyorsan ben sadece nasıl bakacağını anlattım
evet nerede gireceğim 15 gun onceden belli olcakmıs ama ilk kez kayıt yaptıranlar için kayıtta herhangi bi sorun varmı yok mu diye 9-12 eylül arası listeye bakın isminizi gorun diye yazıyor.Bende baktım ettim bulamadım hiç biyerde liste yok son care ismmmo yu aradım ismin listede var dedi.
Benimle aynı durumda olan varsa arayıp sorsun diye soledim :)
gökh@n_gr
09-09-2011, 16:52
üstte sınava giriş belgesi nerden alınıyor diye sormuşsun ben ona cevap verdim
nitrO_Oxide
09-09-2011, 22:45
üstte sınava giriş belgesi nerden alınıyor diye sormuşsun ben ona cevap verdim
Tamam tesekkurler
nitrO_Oxide
16-09-2011, 13:14
Ya kayıt oldum ama sınava giriş belgesi vs nerden alınıyor yada ne zaman acıklanıyor bilgisi olan varmı :)
Dediğim şey açıklanmıs yeni kayıt olan varsa
ISMMMO (http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/StajyerlereOzel.asp)
burdan baksın adına
nitrO_Oxide
03-11-2011, 21:40
Bune ya kimse güncellememiş kimse calısmıomu :D
evet arkadaşlar sınav yaklaştı, hazırlıklar ne durum da ? 19 unda Cağaloğlunda İStanbul lisesinde sınava gireceğim var sa aynı okulda benimle sınava girecek kimse tanışmak isterim.
gökh@n_gr
16-11-2011, 16:53
Ben İstanbul ilahiyat fakültesinde giriyorum.Atatütrk havaalanndan en basit nasıl gidebilirim bir yol tarifi yapsanız çok sevinirim:)
nitrO_Oxide
18-11-2011, 21:22
evet arkadaşlar sınav yaklaştı, hazırlıklar ne durum da ? 19 unda Cağaloğlunda İStanbul lisesinde sınava gireceğim var sa aynı okulda benimle sınava girecek kimse tanışmak isterim.
Valla elimden geleni yaptım bakalım hayırlısı olsun inş :) Ben cerrahpasa tıp fakultesindeyim basarılar dilerim
Ben İstanbul ilahiyat fakültesinde giriyorum.Atatütrk havaalanndan en basit nasıl gidebilirim bir yol tarifi yapsanız çok sevinirim:)
Beyazıttaki kampus sanırım
Havaalanından metroya biniyorsun ordan son durak aksarayda iniyorsun.Ordanda kabatas metroya aktarma yapıyorsun.Önünden geciyor durak var zaten sorarsın ordan
Basarılar :)
Arkadaşlar konu olarak aramalarda bunu buldum hort çekeyim dedim:)
27 Şubat 2016 staj başlatma sınavına hazırlanan var mı?
Sınava girecek arkadaşlara başarı kazandıktan sonra da sabır diliyorum :)
Bilmeyenler için SMMM yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için aşağıdaki adımlardan geçmek gerekiyor :)
1-) Staj sınavını kazanmak ( ben 4 defa girdim)
2-) Staj yeri bulmak ( iş öğretiyoruz diye sizi sömürürler, üç otuz paraya çalıştırırlar)
3-) Ara dönem sınavlarını vermek. (online sınavlar çok zorlanmadan geçiliyor, Google sağ olsun.)
4-) 3 yıllık staj süresinde boşluk vermeden bir SMMM gözetiminde stajı tamamlamak. ( Yük. Lis. Yapanlar için 2 yıl, oda da kurs görenler için 2.5 yıl)
5-) 8 dersten yazılı sınava girip başarılı olmak. ( yüzdesi %10 lar seviyesinde, sanırım TUS sonrası en zor sınavlardan)
Çok şükür ben 7 sınav olan sistemde 7/7 yaparak tek seferde hallettim.
Sınavlar hakkında bilgi de vereyim, Örneğin maliyet muhasebesi başarı yüzdesi en düşük derstir. Soru kağıdı genelde 1 yaprak olur (önlü arkalıd :D)
cevabı da nispeten 2 sayfa kadar sürer.
Mali analiz dersinde de aynı şekilde 1 yapraklık bir soru kağıdı alırsınız. Ben 5 sayfa yorum yazdım 60 aldım geçtim :D
Şimdi bir de SPK getirdiler (01.01.2016 sonrası staj başlatanlar için) Allah kolaylık versin.
Bunları da yaptıktan sonra 3 ila 4 bin TL karşılığında ruhsatınızı alırsınız. İsminizin önüne SMMM ünvanı gelir.
Ama gel gelelim güzel ülkem de 4 yıllık hukuk bitirmiş bir avukat 1 yıllık staj süresi sonrası sizden daha kıymetli hale gelir.
Hatta staj süreci boyunca alacağı asgari ücretin bir standartı vardır, bizim stajyerlerde ise staj devam etsin diye sigortasını cepten ödeyenler olur :)
Süreç zor ama seven adam için geleceği parlak bir meslek. Konuyla ilgili merak edilen bir şey var ise elimden geldiğince yardımcı olurum.
Sınava girecek arkadaşlara başarı kazandıktan sonra da sabır diliyorum :)
Bilmeyenler için SMMM yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için aşağıdaki adımlardan geçmek gerekiyor :)
1-) Staj sınavını kazanmak ( ben 4 defa girdim)
2-) Staj yeri bulmak ( iş öğretiyoruz diye sizi sömürürler, üç otuz paraya çalıştırırlar)
3-) Ara dönem sınavlarını vermek. (online sınavlar çok zorlanmadan geçiliyor, Google sağ olsun.)
4-) 3 yıllık staj süresinde boşluk vermeden bir SMMM gözetiminde stajı tamamlamak. ( Yük. Lis. Yapanlar için 2 yıl, oda da kurs görenler için 2.5 yıl)
5-) 8 dersten yazılı sınava girip başarılı olmak. ( yüzdesi %10 lar seviyesinde, sanırım TUS sonrası en zor sınavlardan)
Çok şükür ben 7 sınav olan sistemde 7/7 yaparak tek seferde hallettim.
Sınavlar hakkında bilgi de vereyim, Örneğin maliyet muhasebesi başarı yüzdesi en düşük derstir. Soru kağıdı genelde 1 yaprak olur (önlü arkalıd :D)
cevabı da nispeten 2 sayfa kadar sürer.
Mali analiz dersinde de aynı şekilde 1 yapraklık bir soru kağıdı alırsınız. Ben 5 sayfa yorum yazdım 60 aldım geçtim :D
Şimdi bir de SPK getirdiler (01.01.2016 sonrası staj başlatanlar için) Allah kolaylık versin.
Bunları da yaptıktan sonra 3 ila 4 bin TL karşılığında ruhsatınızı alırsınız. İsminizin önüne SMMM ünvanı gelir.
Ama gel gelelim güzel ülkem de 4 yıllık hukuk bitirmiş bir avukat 1 yıllık staj süresi sonrası sizden daha kıymetli hale gelir.
Hatta staj süreci boyunca alacağı asgari ücretin bir standartı vardır, bizim stajyerlerde ise staj devam etsin diye sigortasını cepten ödeyenler olur :)
Süreç zor ama seven adam için geleceği parlak bir meslek. Konuyla ilgili merak edilen bir şey var ise elimden geldiğince yardımcı olurum.
çok güzel anlatmışsın tebrik ediyorum herşeye katılıyorum :) bende stajımın 3.yılındayım bitirmeyi kara kara dusunuyorum.zor ve maliyetli bir süreç Allah herkese sabır versin..
O kadar çekilecek çileye maddi manevi kaybınıza değecek bir meslek değil . Babam mali müşavir yıllardır işin içindeyim ofisimiz var ben de dosya açtırdım 4 kere sınava girdim yeni sisteme göre . Keşke anadolu üniversitesinin yaptığı zaman ki sınavlara girebilseydim.
Çok zor bir sınav bunu kazandın diyelim sonrası daha büyük sıkıntı tek tek yazılı sınavlar bu en azından test . Kaç yaşına geliyorsun bu süreç sonunda hala ders çalışacaksın falan filan derken bir şekilde belgeyi aldın diyelim.
Çoğu beş para etmez mükelleflerden aylık belki minimum 100 lira almak için arkasında dolanıyorsunuz . Mesleğin hiçbir kıymeti yok ben vazgeçtim :).
@tolga_kaan teşekkür ederim açıklamalar için
@anıl E ben özel sektörde üretim yapan bir firmada maliyet muhasebesi yapıyorum, ofis açma gibi niyetim yok denetim firmasında mesleğe başladım zaten,
Belgeyı alınca gel sana 10 melyar maaş diyen olmayacak ama referans gibi düşünüyorum olayı bir sürü ehliyeti belgesi olan havalı uzun yol şöförleri gibi kullanmasam bile var derim :D
Alamazsam kasmaya gerek yok :)
O kadar çekilecek çileye maddi manevi kaybınıza değecek bir meslek değil . Babam mali müşavir yıllardır işin içindeyim ofisimiz var ben de dosya açtırdım 4 kere sınava girdim yeni sisteme göre . Keşke anadolu üniversitesinin yaptığı zaman ki sınavlara girebilseydim.
Çok zor bir sınav bunu kazandın diyelim sonrası daha büyük sıkıntı tek tek yazılı sınavlar bu en azından test . Kaç yaşına geliyorsun bu süreç sonunda hala ders çalışacaksın falan filan derken bir şekilde belgeyi aldın diyelim.
Çoğu beş para etmez mükelleflerden aylık belki minimum 100 lira almak için arkasında dolanıyorsunuz . Mesleğin hiçbir kıymeti yok ben vazgeçtim :).
Büro işi aynen bahsettiğin gibi. Selam vermeyeceğin adam 100 TL muhasebe ücreti ödeyeceğim diye telefonuna bakmaz.
Diğeri neden bu kadar vergi çıktı diye hesap sorar. Ben bu ve benzeri sebeplerden dolayı büro da ne çalıştım ne de çalışmak isterim.
Hedef kurumsal bir firma /fabrika da muh. müd. vs ise o zaman meslek kıymetli.
Son yaşanan gelişmelerden sonra biraz daha denetim / mali tablo analizi / danışmanlık hali almaya başladı. İlerisi için daha iyi olacağını düşünüyorum.
Yurt dışında CPA ( TR'nin SMMM'i) geldimi millet hizaya geçer, biz de adam arar müşvarini "karıyı boşuyorum" dilekçe yaz der.
Şahsi kanaatim maalesef mesleğin değerini yine meslek mensupları düşürüyor.
SMMM yanında Bağımsız denetçiliği de almak lazım. Zor sürekli gelişim isteyen bir meslek. 4 yıllık müh. fak. bitirip girip bir fabrikaya mba master'ı yapan adam maalesef bizim ülkemizde her zaman bir adım önde olacaktır.
Bu işin kurtuluru 10 yıl sonunda YMM olabilmek. O zaman "şimdi onlar düşünsün" moduna geçebiliriz :)
Dediklerin de haklısın 20 30 liraya bile defter tutan karaktersiz mali Müşavirler vardı yeni yetmeler. Né zaman onlar mesleğe girdi kalite giderek azaldı . Adam avukat kalkmış bana 50 liraya defter tutan muhasebeci varmış siz niye 50 den tutmuyorsunuz diyor . Çok kalitesiz yanları var mesleğin o yüzden dedim çektiğin çileye değmiyor.
Ama söylediklerin de haklısın ofis değil de kurumsal firma olursa mantıklı . Benim sınav konusunda kurs à gitmem lazım kendime is alanı bulamazsam yazın istanbul à gelip kurs à yazılacağım.
Beyler selamlar İstanbul Kartal DEHA şubesi hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önceden o şubeye giden ?