PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : start/stop teknojili dizeller

assurdo
17-06-2011, 10:46
Selamlar..

Dizel araba alınca arabayı stop etmeden 1 dk. bekleyin derler. Ama bu start/stop lu yeni dizeller habire motoru stop ediyor şehir içinde. Turbolar için kötü bir durum değil mi bu?

ykavcioglu
17-06-2011, 10:47
açıkcası banada mantıksız geldi, fakat fabrikanın düşündüğü birşeyler vardır elbet..

mimit
17-06-2011, 11:51
bir dizel kullanıcısı olarak benimde merak ettiğim bir konu,ben turbo timer falan takmayı düşünürken bu teknoloji ile karşılaştım,aracımı da biraz yoğun kullandığımdan dikkat etmeye çalışıyorum çalıştırırken ve stop ederken,ama fabrika mantığı bir yerden verirken bir yerden almak gibi geliyor bana ekonomi yapıcaz ama turbonun da ömrünü kısaltacaz gibi geliyor.sistem hakkında detaylı bir bilgi almak lazım.vardır illaki bir koruma yöntemi diye düşünüyorum.

MUY37
17-06-2011, 12:07
Benim Golf ümde var bahsettiğiniz sistem , benim bildiğim bu sistem aktif olduğu zaman sistem tarafından aracın motoru durdurulduğunda yağlamayı kesmiyor , o yüzdende turbo konusunda bir sorun çıkmıyor. Aracım daha 4000km tabi bunları söylemek için erken ama VW gibi bir firma herhalde gerekli arge yi yapmıştır. Aracın marş ı falanda bir ilginç 1 saniyeden kısa sürede çalışıyor araç...

Takurworx
17-06-2011, 17:51
yağ pompasını tam elektrikli yapmışlarsa sıkıntı olmaz kontak kapanana kadar yağlamayı kesmez diye tahmin ediyorum

tdipower
17-06-2011, 19:10
Selamlar..

Dizel araba alınca arabayı stop etmeden 1 dk. bekleyin derler. Ama bu start/stop lu yeni dizeller habire motoru stop ediyor şehir içinde. Turbolar için kötü bir durum değil mi bu?

start/stop olanların yağlama sistemleri farklı sıkıntı olmuyor turbo için

d16y4
17-06-2011, 20:23
yağ pompasını tam elektrikli yapmışlarsa sıkıntı olmaz kontak kapanana kadar yağlamayı kesmez diye tahmin ediyorum

kendılıgınden stop ettıgınde belki hala yağlama yapıordur olabilir bencede

VWci
17-06-2011, 21:09
Ben de Polo Bluemotion var... Benim de kafam takılıyor ama fabrika bir şeyleri düşünmüştür... :)

_FrKn_
17-06-2011, 21:22
burada meraklarınızı giderecek teknik bilgiler mevcut.
http://www.techturkey.com/forum/genel/82360-start-stop-ve-turbonun-omru.html