Orijinalini görmek için tıklayınız : İngiltere'den ne getirilir? :)
Turquake
17-06-2011, 08:52
Arkadaşlar 6 Temmuzda bir seminere katılmak üzere 10 günlüğüne İngiltere'ye gideceğim.Gelirken elimi kolumu sallayarak gelmek istemiyorum.Sizin tavsiyelerinizi ve ihtiyaçlarınızı duymak öğrenmek isterim ona göre bir planlama yapacağım, önerilerinizi bekliyorum :)
Not: Mümkün olduğu kadar yükte hafif şeyler olursa daha mantıklı olur diye düşünüyorum ;)
İngilterede hiçbirşey ucuz değil... Özellikle elektronik olarak pahalı bir memleket. TR de bulunmayan elektronik getirilebilinir. Birde ingiltere freeshopu gerçekten ucuz ve alkol alırken herhangi bir sınırın yok ... Ben olsam freeshopu getiririm... 3 tane chivsRegali 24sterline almıştım ...
2 hafta sonra bende ingilterede olucam, daha öncede gitmiştim, facia nın dediği gibi ingilterede hiçbişey ucuz değil, i phone falan alabilirsin tr fiyatlarına göre 300-400 tl daha uygun. Onun dışında bazı tekstil markaları orada daha uygun, burada çok lüks pahalı olanlar. burberry-fred perry gibi.. Ama freeshopun ucuz olduguna katılmıyorum kurdan dolayı freeshop diğer ülkelerinkine göre çok daha kazık yada en kötü ihtimal aynı fiyat.
Turquake
17-06-2011, 09:01
İngilterede hiçbirşey ucuz değil... Özellikle elektronik olarak pahalı bir memleket. TR de bulunmayan elektronik getirilebilinir. Birde ingiltere freeshopu gerçekten ucuz ve alkol alırken herhangi bir sınırın yok ... Ben olsam freeshopu getiririm... 3 tane chivsRegali 24sterline almıştım ...
Hımm, teşekkür ederim mantıklı aslında ama en azından ebay.co.uk'den birşeyler alınırsa orada kalacağım otele kargolatma imkanımız olabilir.
Cimmeria
17-06-2011, 09:01
ipad 2 al, covent gardenda çok büyük bir apple shop var, oxford street üstünde de çok büyük bir apple shop var. Aldıktan sonra form doldur havalanında tax geri alırsın oldukça uyguna gelir...
bir de marketlerden smirnoff ice doldur valizine litreliği 3 pound falandı ben bir valiz getirdim kendime :)
Ahmet_28
17-06-2011, 09:02
sigara kullanıyorsan tr deki freeshop tan al sigaranı.ingilterede sigara müthiş kazık :D
Turquake
17-06-2011, 09:06
2 hafta sonra bende ingilterede olucam, daha öncede gitmiştim, facia nın dediği gibi ingilterede hiçbişey ucuz değil, i phone falan alabilirsin tr fiyatlarına göre 300-400 tl daha uygun. Onun dışında bazı tekstil markaları orada daha uygun, burada çok lüks pahalı olanlar. burberry-fred perry gibi.. Ama freeshopun ucuz olduguna katılmıyorum kurdan dolayı freeshop diğer ülkelerinkine göre çok daha kazık yada en kötü ihtimal aynı fiyat.
Tekstil zaten olmazsa olmaz :D ama iphone düşünüyorum zaten nereden alınır iphone mesela.Bizde ki gibi telefonculardan mı :D yoksa özel satış yeri faln var mıdır?
Turquake
17-06-2011, 09:08
sigara kullanıyorsan tr deki freeshop tan al sigaranı.ingilterede sigara müthiş kazık :D
Kullanmıyorum yav :D Zamamnında Gürcistan'dan bile alıp getirmemiştim kafama tüküreyim :P Benzin almaktan onu düşünememiştim
Turquake
17-06-2011, 09:09
şarap ve kadın?
:D:D:icon_tup:
Turquake
17-06-2011, 09:10
ipad 2 al, covent gardenda çok büyük bir apple shop var, oxford street üstünde de çok büyük bir apple shop var. Aldıktan sonra form doldur havalanında tax geri alırsın oldukça uyguna gelir...
bir de marketlerden smirnoff ice doldur valizine litreliği 3 pound falandı ben bir valiz getirdim kendime :)
Teşekkür ederim ;)
Tekstil zaten olmazsa olmaz :D ama iphone düşünüyorum zaten nereden alınır iphone mesela.Bizde ki gibi telefonculardan mı :D yoksa özel satış yeri faln var mıdır?
Apple store lar neredeyse bütün şehirlerde var ama Londra dakini gör derim gerçekten güzel insan kendini kaybediyor :)
Cimmeria
17-06-2011, 09:41
ingilterede teksitl buraya göre ucuz değil kesinlikle :)
sporcu malzemeleri alabilirsin, amino asitler ve protein tozları çok uygun, ben stok yapıp geldim, bayan varsa yanında kozmetik ürünleri daha uygun fiyatlı boots falan var oralardan ucuza güzel kremler vs alınabilir...
bir de open marketlar var özellikle cuma cumartesi bizdeki pazarlar gibi, oralarda tasarımcıların özel hazırladığı güzel kıyafetler olabiliyor, biraz tuzlu ama özel olduğu için alınabilir...
Turquake
17-06-2011, 09:44
Apple store lar neredeyse bütün şehirlerde var ama Londra dakini gör derim gerçekten güzel insan kendini kaybediyor :)
İlk beş gün zaten Londra'da olacağım.Bu tavsiyenden sonra kesinlikle uğrayacağım ;)
madem londrada bulunacaksınız o halde bi chelsea forması olabilir.
biliyorum o burdada var. :)
Regents street'ten iphone ve ipad al, tr fiyatlarına göre ucuz. Yalnız ipad için ön rezervasyon yapman lazım, 1 gece önce gece 21:00 apple sitesinden rezervasyon yapman lazım.
Sportsdirect.co.uk mağazasına bak, karrimor diye bir markaları var, eğer trekking tarzı ayakkabıları ve giyimi seviyorsanız, 10 pound a pantolon , 15 pound a mont , 20 pound a ayakkabı alırsın.
Fakat şunu asla unutma, ingiltere'de her şeyin vergisi %20. Alışveriş yaparken pasaportun hep yanında olsun , Tax Free işlet. İpad ve iphone aldığın zaman , heathrow'dan döneceksen güvenliği geçtiğinde solda taxfree var, orada taxfree ni verirsin, yaklaşık %16 sını geri alabilirsin, o zaman çok kârlı olur alışverişin. Taxfreeye giderken aldıklarını yanında götür, göstermen gerekecek.
Onun dışında bir mok yok elektronik olarak. İstersen sana 1-2 müşteri bulalım, DTA-Fast'ten ecu getir bize.
Bu gün şu an orada olsaydın ne kadar harika olurdu biliyormusun. :D
Mikrop_Ali
17-06-2011, 10:05
bana kambet kir getirir misin abi:)
Bu gün şu an orada olsaydın ne kadar harika olurdu biliyormusun. :D
Uçak biletimi alırsan şu anda bugun gider alırım sana ne istiyorsan :)
Uçak biletimi alırsan şu anda bugun gider alırım sana ne istiyorsan :)
Uçak bileti ile çok pahalı olur ya. :)
Rotrex C30-94 Supercharger | eBay UK (http://cgi.ebay.co.uk/Rotrex-C30-94-Supercharger-/120736825379)
applestore a girince gaza gelip iphone4 alma da sonra aynı fiyata iphone5 çıktığında tüh çekme derim :)
Quaife direksiyon dişlisi lazımdı. :D
evet ingiltereden bişey lazımsa gidip alır geliriz günü birlik sorun değil. 2 yıllık vize spec :)
ingilterede ikinci el ürünler ucuz, cilalar ucuz, alkol çok ucuz.
geri kalan çoğu şey çok pahalı
ingilterede teksitl buraya göre ucuz değil kesinlikle :)
sporcu malzemeleri alabilirsin, amino asitler ve protein tozları çok uygun, ben stok yapıp geldim, bayan varsa yanında kozmetik ürünleri daha uygun fiyatlı boots falan var oralardan ucuza güzel kremler vs alınabilir...
bir de open marketlar var özellikle cuma cumartesi bizdeki pazarlar gibi, oralarda tasarımcıların özel hazırladığı güzel kıyafetler olabiliyor, biraz tuzlu ama özel olduğu için alınabilir...
baktığın markaya göre değişir. Ben tr den çok daha ucuza alışveriş yaptım. 2 hafta sonra yine yapıcam hatta..
absinthe satışı devam ediyormu %75 80 civarı olanlardan tedavi amaçlı kullancaz birkaç arkadaşta :D
coilover getir aga bnce. jom marka fiyati cok uygun bi coilover markasi var ingilterede=) kutusunu atar , valize istiflersin=)
yani ben olsam öyle yaparim=)
hurdalık bul hurdalık lar ucuzdur :)
Turquake
17-06-2011, 22:45
Herkese fikirleri için teşekkür ederim değerlendiricem arkadaşlar ;) net sipariş olursa o zaman yaklaşınca alırım aklınızda olsun
Sydneydeyim .. Spooxmotors ile maillestim parcalari buraya kargolaticam gelirken getiricem bi kismini onden yollicam dolar sterlinden pek pahali degil .. Turkiyede olmayan ne kadar pug parcasi varsa :) DSLR makine de cabasi notebook vs elektronikde burasi cidden ucuz parasinin da degerli olmasi bi arti .. ama bir cok kisinin soyledigi gibi oranin ucuz olmadigini duydum ozellikle TL yi sterline cevirdiginde ..
Alışveriş ürünleri pahalı falan değil
TR den çoğu şey ucuz alışveriş olarak
parfüm,t-shirtler,ayakkabılar bla bla..
özellikle lux marka ürünler tavsiye edilir TR ye göre yarı yarıya ucuzdur çoğu şey..
ABD den alışveriş yaptıktan sonra ingilteresi tekstil almaya eli gitmiyor adamin
Herkese fikirleri için teşekkür ederim değerlendiricem arkadaşlar ;) net sipariş olursa o zaman yaklaşınca alırım aklınızda olsun
emrah bana vtec şanzıman lazım bavula koyup getirebilirmisin acaba :D:D:D
İlk beş gün zaten Londra'da olacağım.Bu tavsiyenden sonra kesinlikle uğrayacağım ;)
Tottenham Court'a git TR'de bulamayacağın veya görmediğin elektronik cihazlar oluyor. Komple cadde elektronik cihaz satıyor.
Dİkkat et çok türk satıcı vardır.
ben tesisatıma 25TL'ye kapasitör aldım. çok memnumum. Ucuz cihaz ararsan rahat bulursun.
Kız arkadaşına hediye alıcaksan da covent garden ve camden town'a gitmelisin
Turquake
18-06-2011, 01:18
emrah bana vtec şanzıman lazım bavula koyup getirebilirmisin acaba :D:D:D
:D:D:D sonra beni bavula sokmasınlar :D
:D:D:D sonra beni bavula sokmasınlar :D
:D:D:D:D:D
bişey sorucam sen arabayı sattınmı ,satmadıysan benim koltuklar satılık bir ara sormuştunya belki yine istiyor olabilirsin diye hatırlatayım dedim ,
sana ingiltrede iyi eğlenceler :):):)
Ninjatune, Warp, Stones Throw vb. plak sirketlerinin plaklarini alabilirsin bana mesela :) sanatci album fark etmez haha
nitrosystem
18-06-2011, 23:56
| love london yazili bardak veya tisort getirrsin.onlarda 10-15 pound
biz türklerin adetidir.. nereye gidersek gidelim Pişmaniye şart :p
Kendinize yada sevdiklerinize Fred Perry giyim ürünleri alabilirsiniz.
F.A.T.İ.H
19-06-2011, 12:45
Kendinize yada sevdiklerinize Fred Perry giyim ürünleri alabilirsiniz.
Fred Perry polo yaka tshirtler ne kadardır yurtdısında ?
çift katlı otobuslerınden varsa bın gel :D baya gözde onlar
bir yolcu yanında ne kadar değerde mal getirebiliyor?
berkayGLRN
19-06-2011, 18:19
çikolata getirin :D
8.000rpm
20-06-2011, 07:53
türkiyedeki ipad ler ile ingilteredekiler arasında fiyat farkı yok gibi birşey ipad için hiç alma gerek yok buradan al derim ben
ama iphonelarda fiyat farkı var , tax-free ile felan gayet mantıklı rakama geliyor
ingiltere iphone'larında simlock yok , dolayısı ile iphone4 almanı tavsiye ederim
mümkünse beyaz al burada ne mantıksa beyazları daha pahalı satıyorlar
BlackEmperor
20-06-2011, 11:41
getirebilirsen bana opc ( ordaki adıyla VXR ) opel Astra spoiler marşbiyel ve tampon çok makbule geçer.
edit: fazla yer kaplarsa sadece spoiler :D
Yeni konu açmamak adına konuya bir güncel çekiyorum. İngiltereden bir arkadaşım gelecek. Gelirken note 3 getirmesini isteyeceğim. Fiyatlar nasıldır TR'ye göre ? Bakabileceğim bir site varmıdır ? Alırken nelere dikkat etmek gerekir ? Yada uygun olan bir ülkeden sipariş verip İngiltere'ye göndersek Türkiye'deki gibi bir gümrük mevzuatıyla karşılaşırmıyız. Teşekkürler.
Bilgisi olup görmemiş olanlar için bir güncelliyorum.
günceldir vizemiz çıktı haftaya londradayım 20 gün falan kalıcam akrabaların yanında
gitmişken maliyetleri azaltmak adına burada satabileceğim elektronik bir şeyler getireyim diyorum
iphonelar falan bize göre uygun 5400 lira eksi tax freeye xr alınabiliyor kapalı kutu
ama tabi pasaport kaydı aklmı karıştırıyor hem 3 sene hemde başka simde kullanılamaması satış işini sıkıntıya sokar ayrıca pasaport harcı da artmış sanırım
ya da 2. el letgodan ipad macbook falan alıcam onlarında fiyatı uygun
başka ne getirebilirim? android telefon getirsek burda imei kırsak falan daha mı mantıklı olur?
basit araba parçası da olabilir maksat maliyet azalsın
PiscocuK
08-07-2019, 12:06
günceldir vizemiz çıktı haftaya londradayım 20 gün falan kalıcam akrabaların yanında
gitmişken maliyetleri azaltmak adına burada satabileceğim elektronik bir şeyler getireyim diyorum
iphonelar falan bize göre uygun 5400 lira eksi tax freeye xr alınabiliyor kapalı kutu
ama tabi pasaport kaydı aklmı karıştırıyor hem 3 sene hemde başka simde kullanılamaması satış işini sıkıntıya sokar ayrıca pasaport harcı da artmış sanırım
başka ne getirebilirim? android telefon getirsek burda imei kırsak falan daha mı mantıklı olur?
FK2 parçaları olabilir Eventuri filtre veya araboru olabilir.Birçok araçta eventuri var artık ama ara boru kimsede yok denecek kadar az :)
Eventuri Carbon Fibre Intake Pipe | Honda Civic Type R | FK2 2.0T K20C – DREAM AUTOMOTIVE (https://www.dream-automotive.com/collections/intakes-fk2/products/eventuri)
punto_multijet
08-07-2019, 13:13
doğal olarak ücreti karşılığında, ebay link atsak incik boncuk araba parçası getirir misin?
doğal olarak ücreti karşılığında, ebay link atsak incik boncuk araba parçası getirir misin?
seve seve getirirm de ailece gidiyoruz 3 kabin bagajı hakkım var dönüş kieve oradan ankaraya eğer valize sığabilecek bir şeyse çok yer kaplamıyorsa tabiki yardımcı olurum :)